IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 182183184185186 213>
Автор
Порака
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 19:48
Тогаш да се надеваме дека на нас нема да ни е убаво - да не завршиме и ние ко Југатаголема%20насмевка
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 19:59
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

zora брат ја нејќам никој да умре,, јас сакам југославија да умре од умот на луѓевоубаво вика владимир, за македонија да се отвори тема дали пет поста ќе има, а за југославија цел форум можеш да отворишуствари што се замарам и јас, се откажувам, ако продолжам да постирам ќе испадне дека и јас сум опседнат со неаостајте ги луѓево нека си плачат по изумрената Југославија

Duri ne ispocrkat tie nema normalna Makedonija.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 20:44
...So kletvi ne se pobivaat argumenti. A gospod verojatno ne ni slusha shto kolnat lugjeto. Ako slushashe ima mnogu dolg spisok za crknuvanje pred YU nostalgicarite...

Изменето од mamamd - 16.Јануари.2009 во 20:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 21:21
Ako si Yugonostalgicar,ne mozes da bides makedonec,to e,ednostavno e.Mozes da bides FYROMistanec,kako vas i kako Kiro Gligorovik.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 21:24
... Ova ne e argument...ova e ednostrana konstatacija.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 21:43

јас немам ништо против Југославија, тоа било едно општество, на некој му одговарало на некој не, не сум го изживеал и признавам дека веќе немам право да го коментирам, но имам против југоносталгичарите плазењепа дајте бе луѓе, не живејте во минатото и доста цмиздрите за некое поминато време, живејте во сегашноста, ако можам јас да живеам во ова време можете и вие, но знам што ви е проблемот, вие сте од оние на кои се им било дадено, а сега кога треба да го заработите, не ви одговарапоради таквите ко вас сеуште ја осеќаме транзицијата (no offence)

kolku pati treba da kazeme deka ziveeme vo nasata segasna "samostojna" drzava?

ti zivees ubavo sega zatoa sto ne si videl poubavo , pa sega i najmala troska sto ke se frli na narodot tebe ti izgleda mnogu.... besplaten stres test na plostad ... a porano site uslugi vo zdravstvoto bea besplatni ...

i koj te laze deka vo Jugoslavija taka se davalo? sekoj posteno si rabotel i bil platen spored srabotenoto, a so platata mozel mnogu da napravi. denes edna smetka za parno e pogolema od edna plata... treba uste da pisuvam?

vcera od edna tekstilna fabrika gazdata im naredil na rabotnickite otkako ke ja izvadat "platata" od bankomat, da mu ja vratat ... toa tebe ti e vo red?
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 00:41
Признавам....јас сум за Тито и за Југославија.....
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 00:44
Originally posted by Палестинец Палестинец напиша:

Признавам....јас сум за Тито и за Југославија.....

ако не ти е мил живототне%20знампризнавај...сега ќе те потепаат демокративе
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 00:46
Кој....дпмне ли?
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 01:55
еј дај не ми спомнувајте партии, јас не сум припадник на ниедна партија па имам свој став, значи ли дека ако некој има свој став дека е од ВМРО или од СДСМ?

размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:02
Ти си забеган...тебе не те сакаат во партија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:22
А тебе не те сакат ни творојте во дупката нивна.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:22
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

јас немам ништо против Југославија, тоа било едно општество, на некој му одговарало на некој не, не сум го изживеал и признавам дека веќе немам право да го коментирам, но имам против југоносталгичарите плазењепа дајте бе луѓе, не живејте во минатото и доста цмиздрите за некое поминато време, живејте во сегашноста, ако можам јас да живеам во ова време можете и вие, но знам што ви е проблемот, вие сте од оние на кои се им било дадено, а сега кога треба да го заработите, не ви одговарапоради таквите ко вас сеуште ја осеќаме транзицијата (no offence)

kolku pati treba da kazeme deka ziveeme vo nasata segasna "samostojna" drzava?

ti zivees ubavo sega zatoa sto ne si videl poubavo , pa sega i najmala troska sto ke se frli na narodot tebe ti izgleda mnogu.... besplaten stres test na plostad ... a porano site uslugi vo zdravstvoto bea besplatni ...

i koj te laze deka vo Jugoslavija taka se davalo? sekoj posteno si rabotel i bil platen spored srabotenoto, a so platata mozel mnogu da napravi. denes edna smetka za parno e pogolema od edna plata... treba uste da pisuvam?

vcera od edna tekstilna fabrika gazdata im naredil na rabotnickite otkako ke ja izvadat "platata" od bankomat, da mu ja vratat ... toa tebe ti e vo red?
1 000 000 пати кажав, живејте во сегашноста, во Југославија било онака, било овака може до утре да редиме
можам ја било кој период од историјата да го изберам и да кажувам било вака било онака
вас проблемот ви е што сте живееле во едно општество на кое сте се навикнале, и сега тешко ви е да прифатите промени и да се адаптирате на нешто што ви се гледа потешко, за тоа и сега не ви замерам толку, на секој човек му е тешка промената на навиките
точно, јас можам да живеам во сегашново општесто бидејќи во него сум роден, но којзнае, во иднината секогаш ќе има промени, може нема да ми одговараат на мене, но млад сум и имам шанса да учествувам во нив и ако не ми одговараат да ги променувам, а промената може да ми биде и полесна
вие не сакате да се променувате бидејќи сте исплашени од промената која ја гледате пред себе

а инаку тие проблеми што ги спомнуваш произлегоа во транзицијата, за која не може да превземе вина одделувањето на Македонија од Југославија, туку мртвата точка во која стоиме, е проблем на тие кои не сакаат да се променат, а да биде уште полошо, некој го користи тоа во своја цел, со што ја збркува и влошува целата работа

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2009 во 02:23
Originally posted by Палестинец Палестинец напиша:

Ти си забеган...тебе не те сакаат во партија.
фала им, и ја не ги сакам нив среќа, само ај да не забегуваме од темава со партииве
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 182183184185186 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.