|
Факултет во секој град |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | |
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се разбираме....очигледно...
веројатно и нема да се разбереме... но не сум јас против образование... ниту против тоа сите да имаат можност за образование... туку против неквалитетно образование... што се однесува до мене... не е битно дали факултетите ќе бидат во Скопје ...или Штип... квалитетот е битен... а вака нема да го има... и онака е паднат многу ниско... а 1 студент или 4,5 на факултет... тешко дека може да се нарече факултет... за таква работа паметните измислиле студирање преку интернет... или дописно студирање... има начини... за давање можност на сите.. тешко дека ова е најдобриот начин... особено ако со тоа се губи (каков таков) квалитет... тоа ми е поентата... П.С. No1. mamamd ... тешко дека тие студенти од Штул...или каде и да беше...се квалитетни...мислам дека не си ме разбрала... Впрочем...прашај било кого од клинички центар... јас не сум ја измислил приказната.... П.С. No2. не се работи тука за фонд на часови... и за патување на професорите...(иако живо ме интересира дали ќе се исплати патување на професор до ...некаде... за 1 или 4,5 студенти..., кој ќе плати затоа...да не биде студентите..ама ај...) се работи за бројот на квалитетните професори... Изменето од којсумјас - 15.Јануари.2009 во 15:24 |
|
Ssssssssssssss
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Polzavce you loose GAME OVER fakultet vo sekoj grad yeeeeeeeeeeee
|
|
RA4KA
Нов член Регистриран: 15.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da moze i vo sekoe selo
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ssssssssssssssss жал ми е што така ги гледаш работите...тука никој ни губи ни добива........тука се дискутира.......дебатира......полемизира.......итн.......не се работи за суета, инает, его........МИСЛЕЊА СЕ РАЗМЕНУВААТ........аргументи и контрааргументи се даваат.......ок...нема везе секој со своите интелектуални капацитети......... Тоа за сирота е заборавено......... Во неколку градови во Македонија факултет ДА............но не во секој град......... Тие градови како и до сега да бидат центри на образованието.......... Кога зборуваме за квалитет мора да ја согледаме реалноста.........Квалитетот на знаењата на дипломираните студенти е поразителен..........Дајте да не правиме експерименти со кои уште повеќе ќе се намали......Потоа ќе биде касно да речеме извини згрешивме со оваа идеја и се да се врати по старо........затоа што неколку генерации една по друга веќе ќе бидат оштетени......... Доста ни е од експериментирање во образованието....... Имавме гимназии, па школи за занаети, па им текна пак да ги вратат гимназиите.....па во нив имаме ваква програма, па реформирана програма, па по овој систем...па од наредната година по оној систем.........ДОСТА Е ВЕЌЕ....ДОСТА Е.........Експерименти...не фала...... |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми се чини дека кој сум јас е единствениот кој разбира што зборувам јас......... Ај прочитајте ми ги аргументите наведени во постовите и ако внимателно тоа го направите сигурна сум дека сепак ќе пронајдете муабет кој држи вода............ Оставете суета, горделивост.........не е срамота да се смени ставот за било кој проблем ако веќе ти се дадени доволно причини за тоа...... Се работи за нешто од што зависи нашата иднина, иднината на нашите деца и воопшто благосостојбата на општеството и секојдневното живеење........ |
|
Ssssssssssssss
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se salam ma ne sfakaj ozbilno mnogu posto zivotov ke ti pomine a nisto nema da sfatis
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека овде се работи за една едноставна приказна...
Имено... Со сила на некого можеш да му земеш... Ама со сила на никого не можеш да му дадеш... (Нема врска ова со зборовите на Б.Ц. пошто тоа не е негова измислица него народна мудрост...која не е нечие ексклузивно право... па ни негово...а ни мое...инаку се мислам дека ми ја украл мислата...ама нема врска...ни прв ни последен пат)... Уствари сакав да кажам... Ти можеш да отвориш милион факултети... ама со сила не можеш на некого да му дадеш знаење... Само диплома... А за некои очигледно тука нема разлика... Се прашувам... А дали воопшто кај нас се прави разлика... Изменето од којсумјас - 16.Јануари.2009 во 18:12 |
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Којсумјас одлична поента.........ПРЕКРАСНА........ Луѓе направете разлика меѓу поседување знаења и поседување диплома......... Ма прекрасно кажано којсумјас........ |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Povekje ova mi lici na generaliziranje na rabotite...
Diploma... Znaenje... Ja znaeme razlikata...ama isto znaeme deka nekoi i pred fakultet vo sekoj grad zema diplomi bidejki vekje gi imaa rabotnite mesta... a okolu nas imashe tezgi kolku dusha ti saka... a znaenje..pa vo ova vreme seushte ne se bara... ... Sega za fakultetskoto znaenje... Na koj nash fakultet so isklucok na medicina se dobiva nekoe tolku golemo prakticno znaenje??? Na praven- so 700 dushi vo amfiteatar...na ekonomski so 1000 dushi... Na mashinski ...elektro...DA 20 studenti broj kolku edna paralelka vo osnovno ucilishte... Profesori... toj shto umee da prenese znaenje sigurno deka ne saka da raboti proforma... i sigurno se zalaga za rabota vo mali grupi... patuvanje... pa Mekedonija e kolku edno pregradie na Njujork... ako tie mozat da patuvaat od eden kraj na gradot vo drug mozat i nash*te gospoda profesori...Do gevgelija se stiga za 2 saata... Objekti...vo sekoj grad ima po nekoj objekt kade toa moze da se izvede... ... Banalen primer...vo Shtip stan pod kirija za student e 20 evra...vo Skopje 50 evra... epa za onoj shto nema i toa e vazno... Argumenti ima mnogu ZA a ima i protiv... Toa shto kaj nas se odi so parcijalno reshenie e druga rabota... |
|
Dimon
Група Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене ми предаваат професори кои што патуваат и секогаш доцнат ако сме се договориле да почнеме со предавања во 13h тие доаѓаат во 14h и за да си замине побрзо ќе предава половина час или ќе ги смести сите предавања во еден ден.
Ама неможам да го опкривам професорот дека е секогаш крив затоа што свесни сме дека Македонија не е New York, оти како прво и прво немаме еден асален автобус, воз, пат, за да стигнеш на време и има милион причини за да има факултет во скоро секој град. А за квалитетот на образованието кое што ќе се стекне, тоа е индивидуално, некој сака да добие 6-ка, а некој 10-ка,па нормално е дека некој учи повеќе, а некој помалку и затоа ќе добие тоа што заслужува. |
|
Ssssssssssssss
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe posto 500 pati go spomna Stul da ti odgovoram...Kako prvo toa za Klinicki Centar ti nema vrska posto na Stul nema medicina da se studira taka da tie doktori so begale ne se od Stul ne se sekiraj...Drugo vise preku glava mi e so lugevo mislat Stul i privaten e i sea so idenje 6ki ni stavaat mislam gluposti u boja ali toa e stereotip i kompleksi |
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мамичке не е работата во тоа што професорите што ќе патуваат ќе се малтретираат, туку што патувајќи нема да му бидат достапни на студентот во момент кога ќе му притребаат...... Сфатете го ова веќе еднаш 100 пати го објаснив......... |
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas ne sum za fakulteti vo sekoj grad...se izgubi celta na visoko obrazovanie...ovde ne smee da vazi "plati i ke dobijas"(diploma a ne obrazovanie)...
na svoeto dete nema da mu dozvolam da studira vo makedonija...dzaba frleni pari... |
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Polzavce sfati ednash deka patuvanjeto ne e pricina za nedostapnost. Ima milion drugi pricini. Prijatelka moja me zamoli da ja odnesam kaj edna druga moja prijatelka profesor na fakultet bidejki sin i odeshe 10 pati i ne mozeshe da ja najdi. Tropame na vratata od kabinetot ama nikoj ne ni otvori bidejki beshe zakluceno a na vratata ubavo stoi istaknato deka e priemen den. Po vrtenjeto na mobilen i dogovaranjeto za 5 min da se sretneme pocituvanata ni profesorka ja otkluci vratata od kabinetot i so mala nelagodnost ne primi. Nejzinoto obrazlozenie beshe deka ima mnogu rabota rabotejki na knigata koja ja pishuva a i na pregleduvanje na pismenite ispiti. Za zal vistinata e taa na 80% od nash*te fakulteti, malku profesori se na raspolaganje vo sekoe vreme. Povekjeto ne se ni vo zakazaniot termin. |
|
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |