IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 180181182183184 213>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2009 во 21:53
pred 25 godini nikoj ne veruvase ni deka Yugoslavija ke se raspadne , denes nikoj ne veruva ni na prognozite deka Amerika ke se raspadne.... ama nikoj ne znae sto ni doagja utre
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 13:28
... ocigledno deka kje go glasaat i YU nostalgicarite...ne se srami da kaze shto beshe ubavo vo YU...
Иванов бил член на Претседателството на Сојузот на социјалистичка младина на Југославија, заедно со Бранко Азески, од 1988 до распаѓањето на ССМЈ во 1990 година. Од тоа време е и љубовта со жена му Маја, која тогаш била член на Претседателството на Републичкиот ССММ.
"Бевме многу активни во младинската, трчавме со штафетите, одевме на работни акции. Во Младинската беа најубавите девојки, таму ја запознав сопругата", се присетува Иванов.

...dali ova prisetuvanje znaci YU nostalgija????? ili ne sakanje na tatkovinata Makedonija...
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 14:12
Вие зборувате за тотална разлика - не ни знаете самите што е Југоносталгичарство - јас би го нарекол носталгија по убав живот а не носталгија по Југославија - бидејки како што пишав претходно и прашував постојано вие за економија,политика и др. во Југославија и не се ни интересиратеголема%20насмевка
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 14:24
газење%20од%20смеење ....znaev...големо%20гушкање
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 14:48
mislam , mnogu se razocaruvam koga ke vidam lugjeto kako si gi pobivaat sopstvenite stavovi kako kula od karti za edna sekunda.

ako e jugonostalgicarot antidrzaven element , nekoj od koj ne moze drzavava da odi napred , nekoj koj treba da e istreben, da umre itn itn .... koga VMRO ke odluci nekoj takov koj trcal po stafeti da predlozi za svoj kandidat e togas , toa e totalna razlika
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 18:12
Не - вие зборувате за тотална разлика - ке повторам и ако ме сватите тогаш не ми вметнувајте ваши мислења - значи друго е да се жали по убав живот а друго е да се жали по Југославија како државна единка - повеке пати претходно напишав дека и прадедо ми сигурно жали по времето кога бил жив и стар 18-20 год. тоа бил сигурно убавиот дел од неговиот живот но тоа не значи дека жали по Турското ропствонамигнување

Знаев и јасголема%20насмевка
Кон врв
afrodit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 22:22
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Не - вие зборувате за тотална разлика - ке повторам и ако ме сватите тогаш не ми вметнувајте ваши мислења - значи друго е да се жали по убав живот а друго е да се жали по Југославија како државна единка - повеке пати претходно напишав дека и прадедо ми сигурно жали по времето кога бил жив и стар 18-20 год. тоа бил сигурно убавиот дел од неговиот живот но тоа не значи дека жали по Турското ропствонамигнувањеЗнаев и јасголема%20насмевка
mislam deka toa ne e tocno.ko taka zosto temata e jugonostalgicar sum a ne ubav zivotonostalgicar sum.mi kazuvas za ubaviot zivot sto sme go imale ama ne za jugoslavija excuise me sme imale ubav zivot zivot sto denes go nemame.a toj ubav zivot bese za vreme na jugoslavija.a sto se odnesuva za dedoti ako ubav zivot imal za vreme na turskoto ropstvo togas znaci zali i za toj period .
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 22:34
Boogie e neintelegentno iskompleksirano malecko vmrovce.....morav ovaka da se izrazam posto dolgo vreme na ovaa tema demonstrira arogancija nepocituvanje kon ostanatite clenovi.....on e moderator jas ne sum taka da ako on mora da sluzi za primer jas ne moram .
Sakav da kazam deka tolku nisko padna na debatava za jugonostalgija so pocna da gi ubeduva lugjeto jugonostalgicari deka togas im bilo ubavo oti bile mladi.....ke bese smesno da ne bese zalno .
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 22:38
Абе му било убо одвај 10 години,до 80та трпеле за јадење.

Изменето од moira - 15.Јануари.2009 во 23:57
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 22:40
Ti be soberi hrabrost ednas obrati se na nekogo direktno...vise koa si dozvoluvas da vregjas ne gledaj vo oblacite
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 22:43
Па не можам директно до никој да се обратам бидејќи тоа е една цела генерација.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 22:44
Pa posto mojot komentar bese posleden nemoj da si pomislam deka mene mi vikas ovca komunjarska
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 22:46
Па ако си со мувата на капата слободно помисли си
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 23:43
Пак лични пораки на јавно до мене - ако не е проблем - јас знам што сакам и што ми е убаво - мојот став си е мој и јас нема да го променам а некој ако се чувствува загрозен од моето пишување тогаш не е за на форум воопшто - или мисли и форумот е југославија па сите мора да се разбереме едногласно(под присила - во ју стил)голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 180181182183184 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.