|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика | страница <1 180181182183184 213> |
Автор | |
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pred 25 godini nikoj ne veruvase ni deka Yugoslavija ke se raspadne , denes nikoj ne veruva ni na prognozite deka Amerika ke se raspadne.... ama nikoj ne znae sto ni doagja utre
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... ocigledno deka kje go glasaat i YU nostalgicarite...ne se srami da kaze shto beshe ubavo vo YU...
Иванов бил член на Претседателството на Сојузот на социјалистичка младина на Југославија, заедно со Бранко Азески, од 1988 до распаѓањето на ССМЈ во 1990 година. Од тоа време е и љубовта со жена му Маја, која тогаш била член на Претседателството на Републичкиот ССММ. "Бевме многу активни во младинската, трчавме со штафетите, одевме на работни акции. Во Младинската беа најубавите девојки, таму ја запознав сопругата", се присетува Иванов. ...dali ova prisetuvanje znaci YU nostalgija????? ili ne sakanje na tatkovinata Makedonija... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вие зборувате за тотална разлика - не ни знаете самите што е Југоносталгичарство - јас би го нарекол носталгија по убав живот а не носталгија по Југославија - бидејки како што пишав претходно и прашував постојано вие за економија,политика и др. во Југославија и не се ни интересирате
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....znaev...
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam , mnogu se razocaruvam koga ke vidam lugjeto kako si gi pobivaat sopstvenite stavovi kako kula od karti za edna sekunda.
ako e jugonostalgicarot antidrzaven element , nekoj od koj ne moze drzavava da odi napred , nekoj koj treba da e istreben, da umre itn itn .... koga VMRO ke odluci nekoj takov koj trcal po stafeti da predlozi za svoj kandidat e togas , toa e totalna razlika |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не - вие зборувате за тотална разлика - ке повторам и ако ме сватите тогаш не ми вметнувајте ваши мислења - значи друго е да се жали по убав живот а друго е да се жали по Југославија како државна единка - повеке пати претходно напишав дека и прадедо ми сигурно жали по времето кога бил жив и стар 18-20 год. тоа бил сигурно убавиот дел од неговиот живот но тоа не значи дека жали по Турското ропство
Знаев и јас |
|
afrodit
Сениор Регистриран: 23.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Boogie e neintelegentno iskompleksirano malecko vmrovce.....morav ovaka da se izrazam posto dolgo vreme na ovaa tema demonstrira arogancija nepocituvanje kon ostanatite clenovi.....on e moderator jas ne sum taka da ako on mora da sluzi za primer jas ne moram .
Sakav da kazam deka tolku nisko padna na debatava za jugonostalgija so pocna da gi ubeduva lugjeto jugonostalgicari deka togas im bilo ubavo oti bile mladi.....ke bese smesno da ne bese zalno .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе му било убо одвај 10 години,до 80та трпеле за јадење.
Изменето од moira - 15.Јануари.2009 во 23:57 |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti be soberi hrabrost ednas obrati se na nekogo direktno...vise koa si dozvoluvas da vregjas ne gledaj vo oblacite
|
|
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па не можам директно до никој да се обратам бидејќи тоа е една цела генерација.
|
|
|
|
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa posto mojot komentar bese posleden nemoj da si pomislam deka mene mi vikas ovca komunjarska
|
|
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па ако си со мувата на капата слободно помисли си
|
|
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак лични пораки на јавно до мене - ако не е проблем - јас знам што сакам и што ми е убаво - мојот став си е мој и јас нема да го променам а некој ако се чувствува загрозен од моето пишување тогаш не е за на форум воопшто - или мисли и форумот е југославија па сите мора да се разбереме едногласно(под присила - во ју стил)
|
|
Внеси реплика | страница <1 180181182183184 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |