IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - За начинот на исхрана
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

За начинот на исхрана

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
Автор
Порака
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 11:12
големо%20гушкањеVO SEKOE VREME Blue
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 11:23
Originally posted by Valerija Valerija напиша:

Pred 2 god...
oslabnav 8-9 kg
onaka
takov mi bese periodot
nemozev nisto da stavam u usta
pola kifla u usta pola ja frlav
taka i rucek,
vecera voopsto,ne...
za dva meseca se sliznav na 62-63
sega koga gi gledam tie sliki,.'kako da ne sum,jas TAA
i navistina NE BEV,JAS TAA VISTINSKATA...

М, ова звучи ко мојата прича:)
Но, јас сосема неочекувано ослабев.... после долго време диетирање за 4-5 кила вишок, ми стана важно да се стегнам а не да намалувам килажа. А и никако не можев да ги намалам тие 4-5 кила:)) Си реков, па сега и не можеш да ги намалиш како кога беше на 18 матурантка, па што и да се трудиш:)
Почнав да вежбам, и вежбањето одлично ми делуваше, вежбав насабајле и се чувствував супер, со многу енергија. Кога решив да не намалувам тежина ( а и почнав да го сакам вишокот, секси изгледашенамигнување), истовремено почнав повеќе да си го слушам организмот и неговите потреби. Решив да не ја мешам храната во смисла јаглехидрати и протеини, да не се најадувам претерано
(порцијата не ја довршував до крај, значи не се прејадував, а исто и  со благото во ретките случаи кога ќе ми се пријадеше)  и ако јадев корнфлекс насабајле или овошна салата со шлаг навечер, не јадев ништо благо/слатко во текот на денот. Без ексурзии со кикирики и грицки, чипсови, а кои порано ми беа омилена занимација:) Почувствував и потреба за храна која ќе ме енергизира повеќе напоредно со вежбањето, што значи повеќе протеини: сирење, кашкавал, јогурт, млеко, салати, чисто месо.
Не се лишував од кроасани, пирошки и џаконии од Вегера и Жито Лукс, но по еден...со текот на времето, не ги дојадував до крај оти немав потреба а и тестестите продукти почнаа да ми ствараат тежина, и благите исто: коцка чоколадо почна да ми го јаде/гребе желудникот ( а претходно бев во состојба да изедам цело и око да не ми трепне).
Имав потреба да осетам чист вкус, значи кроасан со кашкавал без мешање со кечап печурки павлаки итн...месо чисто без мешање со компири, ориз, итн.Мешањето ми ствараше тежина. Метаболизмот ми се подобри ко никогаш досега, и неочекувано ослабев и дојдов до килажата која ја имав во средно, 55 кила! Па после не си се сакав..намалив и кај што требаше и кај што не требашенамигнување  ( страшно!!плазење), и се чувствував..прелесно!:)

Сакам да кажам...слабеењето почна во моментот кога почнав повеќе да си го слушам организмот, да му го давам она што му треба и кога му треба. Бидејќи неколкуте кила вишок всушност ми дојдоа кога јадев неслушајќи го телото, а слушајќи го умот- што би рекле, на нервна база:)

Сега пак малку качив, но не намалувам веќе, а сеуште вежбам. Сепак, облините се, битни, и на крајот сепак се чувствувам одлично со нивтрепкање

Изменето од Kali - 23.Февруари.2009 во 09:11
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 11:36
Kali,pozz
Bas nesto slichno kako mojata situacija
samo sto kaj mene toa traese kratko
mi se iskoregira tezinata....
bev mnogu srekjna..od edna strana...sto nemav mesheголема%20насмевка
ama od druga strana i mene mi se slizna ona sto ne sakavголема%20насмевка
od maj do noemvri bev vo taa moja nova "kozha"
posle toa,pak pocnav so mojot nacin na ishrana
koj go primenuvam i denes..i normalno kilcata se vratijaтагаama za chudo,
pa..zadovolna sum od sebe..toa sum,jas vistinskata...

Изменето од Valerija - 15.Јануари.2009 во 11:49
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2009 во 13:13
Vleguvav vo dva pomali konfekciski broja,
bev srekjna,zadovolna sto konechno uspeav bez
maka,bez nekoj poseben napor da se sliznam
za mnogu kratko vreme...
iako me maletrtiraa moi bliski koi me optovaruvaa
so prasanjata "Da ne si bolna nesto"
Shekjer proveri vo krvta...da ne ti e visok
ili tiroidnata zhlezda nesto"
jadev pomalku,reducirano...
leb sosema malku,Koka kola nemozev da podnesam
(inaky taa e moj favorit pijalok)голема%20насмевка
cokoladca,samo dve tri kocki...
a jadev po edna cela od 100 grama
prosto nemozev da se iznachudam na sebe...
kompletno mi se promeni mojot stav kon hranata
ama,za zal,za nekolu meseca
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 01:58

Најголем проблем ми е умереноста.......во се во животот, па и во исхраната.........

Ама не се предавам, се борам со себе........
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 08:32

Umerenosta,ne treba da bide problem,naprotiv,Polzavce

Jas,ne sum,voopsto umerena,toa e moj problem...
Mislam ako se drzam do umerenosta,kje nemam voopsto problem so vnesuvanjeto na vishok kalorii,a vaka...so nevozdrzuvanje od nistoзбунетост
Ona sto mi ostavi silen vpecatok,citajki ja knigata od Dajmond...bese...ona napisantoto "NE SE PREJADUVAJTE" i toa posledovatelno na nekolku stranici...bas vpecatlivo...ama kolku se drzime do toa...barem,jas,retko,vnimavam kolku vnesuvam...
Toa e moj problem...NE prekinuvanje so jadenje koga mi e najubavko...
togas treba da se secne...голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 12:58

Ако не се прејадам не ми е слатко.........
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2009 во 12:59
Ha,ha Polzavce
i mene ne mi e slatko
ama,posle organizmot mi alarmira...збунетост

Кон врв
karamandi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2008
Поени: 1496
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај karamandi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2009 во 22:04
koga sum gladna togas jadam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2009 во 00:40

Јадев кога сум гладна....

Јадев кога не сум гладна...

Јадев за да не ја навредам мајка ми која толку се трудела да ми зготви нешто специјално за мене........

Јадев за да не се навредат оние кај што сум отишла на гости....

Јадев за да и правам друштво на другарка ми во Вегера.....

Јадев за да не огладнам до попосле, а попосле нема да бидам дома......

Јадев за да се утешам кога ми се плаче.....

Јадев зашто од утре почнувам со правилен начин на исхрана........

Јадев за да не останува зготвеното ( да не се фрла).......

Абе милион причини имав за да јадам..........

Сега јадам ИСКЛУЧИВО.........кога сум гладна.......
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2009 во 09:34
Originally posted by polzavce polzavce напиша:

Јадев кога сум гладна....

Јадев кога не сум гладна...

Јадев за да не ја навредам мајка ми која толку се трудела да ми зготви нешто специјално за мене........

Јадев за да не се навредат оние кај што сум отишла на гости....

Јадев за да и правам друштво на другарка ми во Вегера.....

Јадев за да не огладнам до попосле, а попосле нема да бидам дома......

Јадев за да се утешам кога ми се плаче.....

Јадев зашто од утре почнувам со правилен начин на исхрана........

Јадев за да не останува зготвеното ( да не се фрла).......

Абе милион причини имав за да јадам..........

Сега јадам ИСКЛУЧИВО.........кога сум гладна.......

Mi se svigja ova..bravoo..i ja taka praev porano dodeka ne si go staviv prstot na glavata i si rekov ke jadam koga ke mi se jade..
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
Milaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
unique

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 1523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Milaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 21:23
Јадам за да живеам,не живеам за да јадам
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2009 во 22:41
Originally posted by Milaa Milaa напиша:

Јадам за да живеам,не живеам за да јадам

Совршена формула.......... ..алал да ти е.......
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 13:20
Јас особено уживам во храна, и живеам за да пробам некои јадења кои никогаш не сум ги вкусила. Задоволство ми е да купувам свежи продукти од секакво потекло, задоволство ми е и да одам по најразлични ресторанти, кујни од светот.
Најдобро функционирам кога ќе исфрлам леб од исхраната, кога не ставам соли кога ќе намалам со млечни производи како кашкавали, полномасни сирења и јајца.

Кога сакам да се ставам во ред и ослабам а да даде добри резултати и притоа да се чувствувам супер јадам посно месо спремено на скара со многу свежа салата со малку маслиново масло. Од месо телешко, пилешко, јагнешко,риба и морски плодови.
Јадам житарици да доручек со полумасно млеко. Избегнувам овес зошто ме дуе.
И секогаш свежо барен зеленчук и супи на зеленчукова база од брокули, моркови, грашак, боранија, пашканат, сладок компир, карфиол, прокељ, аспарагус, магдонос како и свежи овошни салати од најразновидно овошје.
Кога немам овошје за благичко, морам да имам овошен јогурт про-биотик, обавезно си имам активиа во фрижидер.
Или доколку сакам да уживам во буквално се, сите готвени јадења ке треба да јадам многу мали порции а тоа највеќе ме нервира.
Мпрам да напоменам дека сите луѓе имаат различен организам, различен метаболизам и толеранција кон одредени состојки.
Неможе да постои униврзална диета за сите а ниту здрав начин на исхрана подеднаква за сите.
Јас лично никогаш не сум имала никакави здравствени проблеми, ниту анемија освен што си го зафркнав крвниот пристисок во последно време и не ми било проблем да се насочам кон вистинскиот начин на исрана (за мене).

Изменето од GlenKlouz - 02.Февруари.2009 во 13:22
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.