IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Исусова молитва - исцелител
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Исусова молитва - исцелител

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 29>
Автор
Порака
pravoveren Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pravoveren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 12:55
Dobar vi den, dobri lugje. Nekoe vreme gi razgleduvav temite - za mene ova e neshto novo - pa reshiv ovde da napisham dva, tri zbora za da Ve pozdravam. Poleka, poleka ce vlezam vo kolosek.

Inaku, ovaa molitva mi e poznata - koga kupuvav ednash borjanica so nea imashe i upatstvo za koristenje na istata, pishuvashe doslovno vaka:

Ti koga se molish, osobeno koga si sam, kazhuvaj ja ovaa molitva, smireno: Gospodi Isuse Hriste, Sine Bozhji, pomiluj ne.

Pozdrav od sesrce za site.
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:09
Originally posted by Miki_P Miki_P напиша:

Originally posted by AlDra AlDra напиша:

Nema potreba od povtoruvanje na edna ista molitva po cel den. Podobro e edna molitva- ama vredna, iskrena i kazana od sesrce otkolku 100 (a gledam naveduvate i pogolemi brojki) licemerni. Umot i duhot neka bidat 100% sosredotoceni na molitvata. Sto fajde ako po navika se molime? Zar Bog ne saka so nas da ima licen odnos?
Patem, MikiP Bog ne ne pomiluva zaradi Bogorodica tuku zaradi Negovata milost i blagodat- dvete dimenzii na Negovata sovrsena ljubov!

Ти зборуваш за помилување како за веќе завршена работа, а јас, пак, несреќниот, сум убеден дека не сум ја „завршил работата“ и затоа знам дека молитвата на „посилните во молитвата“ е поплодотворна од мојата. Затоа на Сесилната Богомајка Богородица и се обраќам со молитви, паѓајќи на колена, да Го моли нејзинот Син и мој Бог да се смилува над мене, несреќниот и огревовениот недостоен Божји слуга.

Ti ako ne veruvas deka otkoga ke se ispovedas i ke pobars proska i ke ja dobies toa si e tvoj porblem i tvoe nesoglasuvanje so Sevisniot. Jas Mu veruvam Nemu koga rekol deka ako se ispovedame i pokaeme ke ni bide prosteno!
Кон врв
Miki_P Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2008
Поени: 985
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:26

Originally posted by Miki_P Miki_P напиша:

Nema potreba od povtoruvanje na edna ista molitva po cel den. Podobro e edna molitva- ama vredna, iskrena i kazana od sesrce otkolku 100 (a gledam naveduvate i pogolemi brojki) licemerni. Umot i duhot neka bidat 100% sosredotoceni na molitvata. Sto fajde ako po navika se molime? Zar Bog ne saka so nas da ima licen odnos?
Patem, MikiP Bog ne ne pomiluva zaradi Bogorodica tuku zaradi Negovata milost i blagodat- dvete dimenzii na Negovata sovrsena ljubov!

Ти зборуваш за помилување како за веќе завршена работа, а јас, пак, несреќниот, сум убеден дека не сум ја „завршил работата“ и затоа знам дека молитвата на „посилните во молитвата“ е поплодотворна од мојата. Затоа на Сесилната Богомајка Богородица и се обраќам со молитви, паѓајќи на колена, да Го моли нејзинот Син и мој Бог да се смилува над мене, несреќниот и огревовениот недостоен Божји слуга.

Ti ako ne veruvas deka otkoga ke se ispovedas i ke pobars proska i ke ja dobies toa si e tvoj porblem i tvoe nesoglasuvanje so Sevisniot. Jas Mu veruvam Nemu koga rekol deka ako se ispovedame i pokaeme ke ni bide prosteno!

Да, верувам дека тоа е добро за тебе - така прават нововерците, и остануваат во своето лажно (читај - безбожно) учење.
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:30
Ne e toa novoversko ucenje, tuku zapisano i vo Svetoto Pismo, znaci staro e recisi 2000 godini. A vasevo ,,ucenje" e ona vistinskoto novoversko. Kako ke zivees plodonosen zivot ako ne si siguren vo proskata i spasenieto koe Bog ti go obezbedil?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:33

...MikiP Bog ne ne pomiluva zaradi Bogorodica tuku zaradi Negovata milost i blagodat- dvete dimenzii na Negovata sovrsena ljubov!

Токму како што читаш - заради молитвите на Онаа што се удостоила да Го прими во Својата утроба Оној Кој е поширок и од вселената, на Пресветата Богомајка Богородица и се обраќам со молитви, да Го моли нејзинот Син и мој Бог да се смилува над мене, несреќниот и огревовениот недостоен Божји слуга.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:37
Ne mi preci toa vo sto vie veruvate, ja znaete vistinata i ako ne ja prifakate toa si e vasa vina. Mene mnogu me iritira koga go zaveduvate narodot so vasite iskriveni ereticki ucenja. Ako bese dovolno molitvata na Marija, togas nemase potreba Isus da umre na krstot. Marija ke se pomolese i gotovo, se e prosteno. Ama ocigledno deka toa ne bilo dovolno, pa Bog se otelotvori i umre za nas. Edinstveno Nemu Mu pripaga slavata i samo kon Nego nasite molitvi treba da bidat usmereni.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:40

Ne e toa novoversko ucenje, tuku zapisano i vo Svetoto Pismo, znaci staro e recisi 2000 godini. A vasevo ,,ucenje" e ona vistinskoto novoversko. Kako ke zivees plodonosen zivot ako ne si siguren vo proskata i spasenieto koe Bog ti go obezbedil?

Значи, не се разбираме, прво - овде не стануваше збор за, како што велиш, proskata i spasenieto, туку за молитвата Исусова, а ти побрза да кажеш дека тоа е папагалска работа.

Инаку, 100% се согласувам со тебе, нема плодоносен живот без покајание и исповед што се прави во Црквата Христова. Убеден сум дека вистинскиот живот се живее во Црквата Христова и оттаму, цврсто и непоколебливо верувам во прошка и во спасение преку вера и дела.
Поздрав.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:46

Ne mi preci toa vo sto vie veruvate, ja znaete vistinata i ako ne ja prifakate toa si e vasa vina. Mene mnogu me iritira koga go zaveduvate narodot so vasite iskriveni ereticki ucenja. Ako bese dovolno molitvata na Marija, togas nemase potreba Isus da umre na krstot. Marija ke se pomolese i gotovo, se e prosteno. Ama ocigledno deka toa ne bilo dovolno, pa Bog se otelotvori i umre za nas. Edinstveno Nemu Mu pripaga slavata i samo kon Nego nasite molitvi treba da bidat usmereni.

Уште еднаш да се согласам со тебе дека сета слава и величие Му припаѓа на Небесниот Цар, и токму затоа, токму заради Неговата пролиена крв на спасоносниот крст, целото создание Му се поклонува, но забораваш дека Црквата Христова, раководена од Светиот Дух, е втемелена на крвта од мачениците за верата, на оние кои живееја живот Христов и пострадаа за Него.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:48
Ako vasata crkva e vtemelena na t.n. macenici za verata (koi patem ne storile nisto posebno, zasto i robot raboti ama ne dobiva nagrada za trudot) mojata Crkva e vtemelena na Hristos- Kamenot Temelnik.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:50

Инаку нововерците, ти „отпаднати суви гранки“ не постојат две илјади години, тие датираат со постоењето по нивните „родоначалници“ Лутеровци.... (ме потесетува на луциферовци)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:52

Ako vasata crkva e vtemelena na t.n. macenici za verata (koi patem ne storile nisto posebno, zasto i robot raboti ama ne dobiva nagrada za trudot) mojata Crkva e vtemelena na Hristos- Kamenot Temelnik.

Светото предание на Црквата Христова ни пренесува дека „крвта на мачениците беше семе за раѓање на нови христијани“.

Респект за загинатите во името на Царот Небесен - Христос Господ.

Не знам дали знаете што е тоа респект!?

Изменето од Miki_P - 26.Јануари.2009 во 02:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:53
Cekaj malce, de velite deka postoite 2000 godini, de velite deka ste vtemeleni na macenicite, de velite deka Luter vi e osnovac. Dajte bre novoverci edna oficijalna verzija!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 19:56
Miki ne znam dali go sfakas Hristijanskoto glediste za ,,macenicite". Sekoj Hristijanin e dolzen da Mu sluzi na Boga i za toa ne zasluzuva pofalba. Posebno ne glorificiranje. Toa mu e obvrska i izvrsuvajki ja ne pravi nisto posebno. Site sme vo negativa, ako ne gresime ne odi vo pozitiva tuku sme na nula. Od ova pojasno zdravje.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2009 во 20:10

Miki ne znam dali go sfakas Hristijanskoto glediste za ,,macenicite". Sekoj Hristijanin e dolzen da Mu sluzi na Boga i za toa ne zasluzuva pofalba. Posebno ne glorificiranje. Toa mu e obvrska i izvrsuvajki ja ne pravi nisto posebno. Site sme vo negativa, ako ne gresime ne odi vo pozitiva tuku sme na nula. Od ova pojasno zdravje.

Дали добро те разбрав, дали твоето верување се крепи на учењето на Црквата Христова дека „Верата без дела е мртва“!? Ако е така, можеме да продолжиме разговор.

Инаку, тие што ја пролеале крвта за Христа Бога, го објасуваш со ...Sekoj Hristijanin e dolzen da Mu sluzi na Boga i za toa ne zasluzuva pofalba. Тие, не само што Му служеа на Бога, туку и животите свои ги дадоа за Христа - Воскреснатиот, токму затоа тие заслужуваат најголема награда, токму затоа и се наоѓаат „во Царството на Светлината“, тие „го одработија своето спасение.“ Се спасија.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 29>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.