IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 178179180181182 213>
Автор
Порака
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 13:55
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Нема тука што Boogie е крив за Југатаголема%20насмевка

Проблемот е што вие ја гледате Југославија пристрасно од агол на тоа што сте живееле - јас лично коментирам за Југославија како мртов проект кој се обработува сеуште научно - по сите точки - историски,економски,граѓански,биолошки и др. Југата е потполна пропаст - затоа нормално и пропадна - не ви се допаѓа тоа знам ама сепак е фактнамигнување

Буги...не провоцирај непотребно...барем не овде и не на оваа тема...Насловот на темата исто како и воведниот текст на тој што ја поставил е токму таа...со носталгија да се потсетиме и да коментираме за едно време и за една земја која постоела,во која сме живееле...
Сето останато за кое што пишуваш ти,не му е местото овде,на оваа тема...Не би имала против да отвориш таква тема,доколку нема,па таму коментирајте,анализирајте,плукајте и убедувајте...Оставете не’ овде нас,југоносталгичарите, да се сеќаваме и да си спомнуваме.
Поздравголемо%20гушкање
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 13:59
Eden sovet za site nostalgicari(koi imaat nostalgija po se)

За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 14:04
Eve vi moderni nostalgicari

Кон врв
ThePPPTrooper Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
АнтиКомунист..

Регистриран: 12.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 581
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ThePPPTrooper Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 14:50
Originally posted by ThePPPTrooper ThePPPTrooper напиша:

Originally posted by FILIP toa sum JAS FILIP toa sum JAS напиша:

вие сте слепите !!! не викам дека не било убаво... можеби вас ви било убаво тогаш, но тито не ја признал МАКЕДОНИЈА !

Брат, се е ок, јас те разбирам, и од ваша страна сум (ЗораНаСлободата, ти, Буги...итн) ама која е целта овде да се убедувате...Тито е умрен пред 30 години, а и темата нека си остане за ЈУ-носталгијата, нека си се потсеќаат, дај ние ќе отвориме анти-ЈУ група

и ако некогаш го убедите Мирослав дека не чинела Југославија, кажете ми обавезно, мене косата ми падна од дебатирање со Титовиве деца дома, моите родители

поздрав

Што реков јас пред 3 дена
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 17:42
Trooper ti mnogu ubavo rece, ama nikoj ne te poslusa...
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:12
Originally posted by FILIP toa sum JAS

вие сте слепите !!! не викам дека не било убаво... можеби вас ви било убаво тогаш, но тито не ја признал МАКЕДОНИЈА
а кој ја признал Македонија?
учеше ли ти за АСНОМ или не беше роден кога се учеше тоа?
како тераме,можеби и Македонија ќе се распадне
што ќе кажувате тогаш?

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:14
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

Originally posted by FILIP toa sum JAS

вие сте слепите !!! не викам дека не било убаво... можеби вас ви било убаво тогаш, но тито не ја признал МАКЕДОНИЈА
а кој ја признал Македонија?
учеше ли ти за АСНОМ или не беше роден кога се учеше тоа?
како тераме,можеби и Македонија ќе се распадне
што ќе кажувате тогаш?

колку годии имаш!?... прашај го таткоти кој кого признал?...
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:17
ај просветлиме?
татко ми го прашувам и вели,,абе ние ако не ја признаевме Југославија,никој немаше да ја признаегазење%20од%20смеење,,
ај сеа ти прашај го татко ти,па кажи минамигнување
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:31
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

ај просветлиме?
татко ми го прашувам и вели,,абе ние ако не ја признаевме Југославија,никој немаше да ја признаегазење%20од%20смеење,,
ај сеа ти прашај го татко ти,па кажи минамигнување

...би го прашал но за жал неможам, тој е таму кај сите некогаш ќе одиме! ...а баш и неверувам дека татко ти ја признавал СФРЈ.... на крај краишта сегашната македонска историја како и историјата на сите држави произведени од таа СФРЈ... допрва ќе си пишуваат истории ...и верувај уште многу време ќе треба да ја најдеме СФРЈ во позитивна конотација во идната историја....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:38
Абе колку пати треба бе да повторам дека нас никој не ни призна држава и не ни даде.
Ние како МАКЕДОНСКИ НАРОД,се боревме против фашизмот и како такви имавме загарантирано право на создавање сопствена држава од антифашистичката алијанса и од лигата на нациите.

Изменето од moira - 11.Јануари.2009 во 18:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:43
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Абе колку пати треба бе да повторам дека нас никој не ни призна држава и не ни даде.
Ние како МАКЕДОНСКИ НАРОД,се боревме против фашизмот и како такви имавме загарантирано право на создавање сопствена држава од антифашистичката алијанса и од лигата на нациите.

...само кажи кај се бореше ,...., веројатно под јорган палнина,....

Изменето од moira - 11.Јануари.2009 во 18:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:46
Не ти сум јас крив ако си бегал од часови по Историја.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:51
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Не ти сум јас крив ако си бегал од часови по Историја.

...толку сум блиску до Историја... мораш да ми веруваш.... дека секое сабјле ме буди!.... а што се однесува до тебе, ќе мораш и малку книги да читаш,.. историјата се учи со разбирање ....ја пишува обично победникот ,....каде си ти тука,.... мора да се најдеш....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2009 во 18:52
И што сакаш да кажеш со ова,дека дури ние седевме дома во периодот 43-45,бугарите сами си отидоа или пак самовилите дојдоја за да ги избркаат?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 178179180181182 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,973 секунди.