|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница 123 67> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(3)
Испратена: 11.Јануари.2009 во 14:11 |
10.01.2009.
KRVAVA GAZA !!! -Dok krvavo sunce nad Gazom se spušta , i dok lagano se spušta noć, majke mole za nedužnu djecu, i jutro što će doć'. -Da li će još jedna krvava zora, nad spaljenom Gazom da svane, da li će ovaj ubilački pohod, ikada da stane? -Umjesto bajke,umjesto pjesme, što majke pred spavanje pjevaju djeci, njih na spijenje prati pjesma strojnica, vriska,krici i ispaljeni meci... -Dušmanima duša orgija i bjesni nad usnulom djecom Gaze, ruke im ogrezle u krvi do lakata, dok ubilačke smjenjuju straže. I dok se sunce nad Gazom rađa, ezanima najavljuju nova jutra, svi se u molitvi obraćaju Bogu, da dočekaju novo i bolje sutra... sano02 песнава ја пренесувам од блогот на една поетеса од сараево а е инспирирана од смртта на илјадници деца во ГАЗА... http://sano02.blogger.ba/ Изменето од majstorce62 - 11.Јануари.2009 во 14:16 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве уште едно место за поезија, ама неваша
мммммммм.......ајде да уживаме |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prva poezija sto ja imam procitano e od majstorce, nikogas prethodno ne sum cital niciva poezija, a po nego svetnaa novi zvezdi koi mi go go ukrasija noknoto nebo t.e. nikogas i nemam namera da citam druga poezija sem forumska
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa postiraj ja taa poezija nikoj ne kaza deka ne treba da e forumska
|
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Срцето се искраде на прсти, по чорапи на калдрми, по сокаци го гушна и го праша, - МИЛИ...ГРЕВ ЛИ Е СОНОТ? |
|
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денови
Како на вратот ѓердани ниски камења студени, така на плешки денови легнале та натежнале. Денови ли се-денови аргатски маки големи! Стани си утре порано дојди си вечер подоцна, наутро радост понеси навечер тага донеси- ај, пусти да е, пуст да би останал животот кучешки! Роди се човек-роб биди роди се човек-скот умри, скотски цел живот работи за други, туѓи имоти. За туѓи бели дворови копај си црни гробови! За себе само 'ргај си за себе маки тргај си- нижи си ѓердан денови нижи си алки ковани, нижи си синџир железен околу вратот навезен! |
|
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo Darling
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sad sam shvatio: to je prijateljstvo,ljubav prema drugome.
Sve drugo moze da prevari to ne moze. Sve drugo moze da izmakne i ostavi nas puste,to ne može,jer zavisi od nas Ne mogu da mu kazem : budi mi prijatelj. Ali mogu da kažem, biću ti prijatelj. Ali, bilo ovako ili onako,u njegovo prijateljstvo nisam mogao sumnjati. Zavolio sam ga, znam po tome što mi je postao potreban,što nisam zamjerio ničemu ma šta da je rekao ili učinio, i što mi je sve njegovo postalo važno. Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge. Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom pomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život. Pitao sam ga jednom,kako to da je baš meni poklonio svoje prijateljstvo. PRIJATELJSTVO SE NE BIRA,ONO BIVA KO ZNA ZBOG ČEGA KAO LJUBAV... A nista ja nisam poklonio tebi već sebi... Mesa Selimović |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SOKOLICA I PTIĆI
Ponoć polagano u sobu uđe, tiho otkucava sat san nikako da mi dođe, očima objavio rat... Tiho mi misli ka tebi jure dok mjesec obasjava noć, oči mi u prazno zure, a tihi uzdisaji iz grudi će poć'. I pogledam tako,naša tri sina, na jastuci ,kako spiju, a lagani osmjesi na usnicama, sigurno nešto lijepo sniju... Sigurno sanjaju o svome tati, kako ih grli i ljubi, ili o danu kad će da se vrati jer ne želi da ih izgubi... Svoja tri sokola ,širokih krila što za let se tek razviše, kada za let spremni su bili ljudi im krila polomiše... Sokola tatu,da ih odbrani, sokolići ne imaše, jer ga ptica zvana" kobac" u zarobljeništvu držaše! I dok mjesečina tako lagano na njihova lica pada, ona posmatra sokoliće svoje, a srce obuzima nada.... Sokol će ipak ,kući da dođe, u toplo gnijezdo svoje, naći će put do svoga gnijezda da brani sokoliće svoje... Bosanka ( taka sakase taa) Изменето од majstorce62 - 13.Јануари.2009 во 22:53 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес не сакам да се разбудам: маѓепсајте ме во последниот час од вчерашниот ден со чинки на најстрашно проклетство, во последната забоболка жива мака скаменете ме, сред глутница волци во најцрната ноќ распнете ме, но не будете ме - денес ја нема веќе...
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прав сме и ќе бидеме
Ни воздух,ни оган,ни вода туку земја само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови (анастеа) ептен ме допре ова |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лелееее, сега сакав да ја напишам песната... и гледам и мрзла ја допреле стиховите
Мене толку ме имаат допрено, што и во потпис си ги ставив... секогаш да се пред мене ОДА НА НЕКОЛКУТЕ ЖОЛТИ ЦВЕТОВИ Наспрема небесното синило морето ги движи своите синила, а наспрема небото неколку жолти цветови. Доаѓа октомври. Па макар што е толку важно дека морето го развива својот мит, својата порака, своето надоаѓање, се разгорува на песокот златото на една единствена жолта билка, а твоите очи се врзуваат за земјата, бегаат од големото море и неговите грчеви. Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови. Пабло Неруда |
|
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |