|
За начинот на исхрана |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 10.Јануари.2009 во 23:37 |
Ме интересира дали сте го смениле начинот на исхрана и тоа влијаело позитивно на вашето здравје ( со примери)? Јас сменив неколку работи и еве ги ефектите: - секогаш јадам обилен појадок ( немам напади за благо во попладневните часови) - јадам житарици ( го решив проблемот со запек) - Секое утро пијам свежо цеден сок од зеленчук и овошје, најчесто цвекло, морков и лимон ( ја решив анемијата) - јадам 5-6 пати во денот ( не се прејадувам и не паѓам на искушенијата кои се викаат грицки) |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...jas od sekogash jadam se shto mi se jade i koga mi se jade...
...sekogash se najaduvam ubavo... ...nikogash ne sum bila debela... |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па го сменив пред неколку години. Уште во средно. Станав вегетаријанец и многу позитивно се одрази на мене.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas go smeniv pred 3-4 meseci.Sovrseno se custvuvav. Jadev samo ovosje, zelencuk, pahuljici, makaroni (testenina), i oriz. Isfrliv leb, slatko, gazirani pijaloci, alkohol, crveno meso...se drugo sto ne vleguva vo zdrava hrana.
Oslabev, krvnata slika mi e sovrsena, i zdravstvenite tegobi mi isceznaa... Za praznicive jadev sve i svasta. Od utre se vrakam na staro...:). Ako sakate podetalna lista za ishrana po denovi, bez problem ke vi ja iskucam. |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мимикриа јас ја сакам деталната листа........ Те молам........ |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
морав заради здравјето, пред три - четири години да сменам исхрана... абе на почетокот - приумрев... не знам дали заради тоа што бев уште детенце... ама кога сите на одморот си јадеа кифли... јас јадев јаболка, суви смокви,... семки и сончоглед... за ручек, било што,... освен нешто пржено... со салата обавезно, и за вечера супи, салати... итн
искрено, ми беше повеќе мачење... сто пати подобро ми е да пазам што јадам и како јадам... отколку да јадам, на пример, три кила јаболка за еден ден... |
|
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za site sto gi interesira :
Dorucek : ovesni pahuljici so jogurt i moze da se jadat sekogas koga se oseka glad. Rucek : 1 den : makaroni so sirenje i jogurt 2 den : oriz so sirenje i jogurt 3, 4, 5 den : vareno pilesko so salata (jas go pravev peceno bez kapka zejtin) 6, 7, 8 den : vareno telesko so salata (isto peceno bez kapka zejtin) 9,10,11 : riba so salata (skusa, tuna ili oslik) 12, 13 den : ovosje i zelencuk (za rucek obicno pravev supa od site mozni zelencuci- pasirani, a potoa salata) 14, 15 den : zelencuk (spanak, leka, kompir) 16 den : kompir na sekakov nacin osven przen 17 den : makaroni so sirenje 18, 19 den : oriz so sirenje 20 den : riba so kompir (skusa) Vecera : Navecer da se zavrsi so jadenje do 20 h i preku eden den za vecera da se jade supa od morkov, kompir, ovesni pahuljici mesto fite , magdonos i luk. (jas ne veceram, dokolku osekav glad jadev ovosje i eventualno grickav semki) NESMEE DA SE JADE : przena hrana, blago, zacini (jas stavav zacini-nemozam bez niv), suvomesnato, alkohol. Se preporacuva samo belo vino vo ograniceni kolicini vo isklucitelni priliki. Da ne se konsumiraat gusti sokovi i gazirani pijalaci koi sodrzat seker, vo zamena moze da se konsumiraat pijalaci so zamena za seker. (najubavo e da se napravi sok vo sokovnik - TOP) Rezimot na ishrana se sporveduva vo period od 21 den, po svoja procenka moze da se prodolzi i narednite 6 meseci. Po periodot od 3 meseci potrobno e da se napravi kontrolna labaratorija i pregled, kako i pred pocewtokot na rezimot za ishrana. Probajte . Moze ke vi bide ok. MENE MI BESE SUPER!!!! |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kolku simna?
ja so ova samo ke se zdebelam. znaejki kako reagira mojot organizam na mesanje jagleni hidrati i proteini. |
|
|
|
mimicria
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se pridrzuvav strogo. Prviot mesec 5 kg, posle produziv da jadam i blago i pizzi i od se po malku...vkupno 8 kg za 2,5 meseci
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хм...еднаш држев една брза диета која покажа резултат од 7-10 дена 5 кила симнав. Не ги вратив брзо ко што викаат брзо се враќаат.
А кога ја држев медицинската симнав 6 кила за месец и изгубив скроз апетит. Што дури мислам повеке ми штетеше оваа. |
|
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kakva e taa medicinska dieta Blu? |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so proteini
|
|
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikogas ne vnimavam na ishranata
otsekogas sum,jadela se sto sakam
e sega,imam visok na 5-6 kg...
ama ne se opteretuvam so toa,voopsto
ubavko se osekjam sega vaka..
Pred dve godini oslabnav 8-9 kg za 2-3 meseca
i mislam deka se slizna se od mene
TOA NE BEV ,jas..
zatoa..za mene ne postoi nacin na ishrana,poseben..
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sum primetila deka mojot organizam reagira koga ke prestanam da mesam jaglehidrati,proteini,skrob..od koga pocnav taka da se hranam si ja dovedov linijata stvarno vo normala a i se cuvstvuvam poubavo nekako
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |