![]() |
|
Телепатија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ТЕЛЕПАТИЈА : способност на човекот да почувствува или предосети некој настан на далечина; способност на некои лица, со некои уште недоволно проучени душевни врски, да можат да се разбираат со некои личности што се наоѓаат далеку од нивните осети; се зборува за пренесување на мисли, за влијание на некого од далечина, за видовитоста на некои луѓе, итн.
ОД СИГУРНИ ИЗВОРИ! ![]() |
|
![]() |
|
mmomirovski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Некаде прочитав дека, човекот, користи околу 5-10% од својот мозок, така да останатите 90%, кој знае за што се... Телепатија, телекинеза, и останатате "кинези", така да. Но, хмм, тука би се поставило интересно прашање, дали би сакале да поседувате таква "моќ", можеби понекогаш е подобро некои работи да не ги знаеме. Уффф, ignorance is a bliss викаат. Сега хипотетички прашања мажат да се постават многу. Но се сведува на тоа, дали навистина би сакале таа "моќ", знаеете што викаат внимавај што посакуваш може да ти се оствари :)
|
|
![]() |
|
Парапсихолог ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2008 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 4 |
Телепатијата е (пара)психички процес на екстрасензорната енергоинформациона перцепциjа и воздејство, при којшто едно живо суштество предава и/или прима од/на друго информација за својот психички и биолошки живот - емоции, сетила, представи, мисли, метаболизам, здравствена состојба и др.
http://belsu.narod.ru/telepat/index.html Изменето од anastea - 19.Ноември.2008 во 14:12 |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Основен јазик на форумот е македонски.
Правила на форумот
Потруди се постовите да ги пишуваш на македонски јазик.
Поздрав и добредојде на форумот.
![]() |
|
![]() |
|
Парапсихолог ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2008 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 4 |
Ке се опитам да си го адаптирам jазикот, согласно со Правилата на форумот - "Основен јазик на форумот е македонскиот и неговите дијалекти..."
![]() |
|
![]() |
|
maki_seker4e ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 131 |
mn mn e zakon mene mnogu pati mi se slucilo
|
|
I love saying yes...and doing the opposite. a friend is alweys there when you need them.NOT ME!
|
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Можно е... Најверојатно функционира на начин што енергетските бранови на мозоците се пресекуваат како во Квантната механика и доаѓа до "безвременска" размена на податоци... |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
I jas imam takvo iskustvo...zaprepastuvachki e
|
|
![]() |
|
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Најчесто ми се дешава со либето. Си праќаме смс или си ѕвониме истовремено. Ќе да има нешто :Ѕ... |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
![]() |
|
FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
има и то како има... јас ова го поврзувам со поговорката, ние за волкот... волкот на врата.
ние мислиме на волкот... и ОП волкот се појаував ете ти телепатија, што ни текнало башна волкот да мислиме или да кажеме: лелее ако дојде(тој и тој) и ете го доаѓа... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
|
![]() |
|
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Mnogu cudna rabota mi e telepatijata..i mnogu cesto mi se desava toa so brat mi,isto ko da sme bliznaci a ne sme..mnogu e interesno nekako..
![]() |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Има два услова за да се поврзам телепатски со некого: да сме на иста бранова должина, но и да има заемна припадност и блискост (семејна, пријателска, љубовна...). Имам неколку луѓе во мојот живот со кои така функционирам. Сите нив многу си ги сакам, а и тие мене.
![]() |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
i ja isto ![]() |
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Imam mogu luge vo mojot zivot so koj sto taka funkcioniram.Imam izrazena senzitivnost i gi cuvstvuvam rabotite okolu mene.
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |