|
Секс - како вие гледате на него? |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 36> |
Автор | ||
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ahmar, зошто вие протестантите цитирате само од вашите старци? Зошто не цитирате нешто Господ што рекол? Зарем има некој постар од Вечниот Господ Бог? Знам зошто не цитирате од Божјите Зборови. Затоа што тие се противречни на вашите старечки зборови. Бог никаде во Неговиот Збор - Светото Писмо, не го нарекува сексот во рамките на бракот "нечиста работа", туку напротив го благословува, го препорачува (освен за време на пост). Еротската љубов е опеана во Библијата, а вие ја нарекувате "грев", "нечистота".
Сега ми е јасно зошто не цитирате од Старецот над старците
|
||
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ахмар, познаваш ли некој вакви сопружници “Други стапуват во брачна интима само во време на раѓање на деца,а останатото време живеаат како брат и сестра. “ за кои пишува старецот Пасјиј?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
THEPRINCESS
Сениор Регистриран: 29.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
seksot pretstavuva potreba, a so vika religijata bas me briga, decata nastanuat pri seks, ne ni gi praka gospod, nitu pak strkot ni gi nose,
|
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
(ne)pravoslaven:<<
Знам зошто не цитирате од Божјите Зборови. Затоа што тие се противречни на вашите старечки зборови. Бог никаде во Неговиот Збор - Светото Писмо, не го нарекува сексот во рамките на бракот "нечиста работа", туку напротив го благословува, го препорачува (освен за време на пост). Еротската љубов е опеана во Библијата, а вие ја нарекувате "грев", "нечистота". >>
Е сега клеветиш! ништо од тоа не е став на православната црква.(незнам по кој пат ти го велам ова)прочитај ги внимателно сите постови на правоверните/православни христијани на форумов.и немој да мислиш дека има некаква противречност и не се фаќај за ајса ко аргумент зашто таа е посебен случај за дискусија(на која не е место на форумов да се дискутитра). Тоа со еротската љубов.. богати, кај си го прочитал тоа?! некоја поза да е наведена у светото писмо?! и пак немој да се занесуваш дека песната над песните е "Еротската љубов е опеана во Библијата",за правилното толкување на таа прекрасна книга од стариот завет потребна е права вера,смирение и послушност кон светото предание.. а што е светото предание?Правилно сватено Свето писмо!! Изменето од ahmar1 - 09.Јануари.2009 во 12:25 |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
<Ахмар, познаваш ли некој вакви сопружници “Други стапуват во брачна интима само во време на раѓање на деца,а останатото време живеаат како брат и сестра. “ за кои пишува старецот Пасјиј?>
Лично не,но мислам дека почест случај е кога ќе им се изродаат деца па сопружниците,по што продолжуваат да живеат како брат и сестра. Сега бидејќи тоа е интима над интимите никој не го кажува тоа,па уште и да го истакнува тоа. Инаку за вакви примери има дознаено од житијата на светителите и од разговори на старци и свештеници(не лично него преку книги) кои споменувале за такви случаи. поздрав и секое добро Изменето од ahmar1 - 09.Јануари.2009 во 12:31 |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
FERARI
Група Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 40 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Samo sto ke stavam ogledalo 2na2 u spalna ke ti kazam, tocno kako gledam na nego, od site nstrani i agli
|
||
Ssssssssssssss
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas seksot go gledam kako pole za kulturen natprevar megu narodite
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tropna i ostana ziv |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
vesnaa
Група Регистриран: 26.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zakluchok: samo vo mitovite i prikaskite gi ima takvite sopruzhnici koi imaat seks iskluchivo za pravenje deca.
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Искрено,Не го знам Библискиот став по ова прашање но мислам дека нема ништо грешно и нечисто се додека сме среќни и здрави со тоа што го правиме а кога ќе настане обратна ситуација, декаденција,болести и несреќа тогаш човекот сфаќа што значи да се има секс со други човечки суштество во полно значење.
Изменето од GlenKlouz - 13.Јануари.2009 во 23:34 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovaa e ushte edna tema koja veruvam deka odgovara (ili kje odgovara) na diskusijata koja sakash da ja povedesh vo vrska so seksot, pa zatoa i nea ja obnovuvam. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas na seksot gledam kako na pole po koe treba sto podlaboku da se ora za da ima podobri plodovi ???? No nikako ne gledam kako na pole za kulturen natprevar medju narodite hahahahahaaaa
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Templarius, ima podforum seks ako ne si znael, odi tamu oraj dlaboko ako sakas |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ne tamu na seks gledaat isto i kako na pole za kulturen natprevar pomedju narodite, e sega toaa e ok se dodeka ne dojdeme do afrika hahahaaaaaaaaaaaaaaa |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Внеси реплика | страница <1 2829303132 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |