IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 157158159160161 213>
Автор
Порака
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 20:48
Ne,tuku zaradi toa sto nemase koj drug da sedni vo toa vreme.A sega koga sednaa,im se vide ubavo,pa ne stanuvaat.
Kako so maceto moe,koga go zedov,go zedov po cista koincidencija,go nacekav vo vlezot.Iako bese grdo,poinakvo ne dojde,i takvo kakvo sto bese go pribrav jas doma.
Ete sega po nekolku meseci toa se navikna i nikako ne mu se bega od kaj mene pa i da go brkam.A jas isto se naviknav samo na nego i sega bi bil nesiguren pri izborot na drugo mace,kolku i da e ubo
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 20:53
gledas, kaj tebe doslo edno mace .... da dosle 5-6 , ke si napravel izbor , a sega ima tolku kandidati , ne samo eden, pa nema koj da sedne... samo narodot pravi los izbor ... ne e strasno sto napravil los izbor , bidejki vo momentot koga biral i ne znael deka ke bide izborot los, no koga se uveril deka izborot e los i molci, ete toa e strasno
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 20:53
A nemase drugi bidejki tvojot idol im dade trajno smestuvanje poln aranzman vo Goli Otok.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 20:54
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

gledas, kaj tebe doslo edno mace .... da dosle 5-6 , ke si napravel izbor , a sega ima tolku kandidati , ne samo eden, pa nema koj da sedne... samo narodot pravi los izbor ... ne e strasno sto napravil los izbor , bidejki vo momentot koga biral i ne znael deka ke bide izborot los, no koga se uveril deka izborot e los i molci, ete toa e strasno

Da ama problemot e sto nema dobar izbor sega,voopsto.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 21:06
nema ni da ima se dodeka liderite na partiite ne si postavat odredeni pravila i principi za svoeto clenstvo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 21:07
Ili duri ne se sostavi eden strelacki vod.
Кон врв
FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Поени: 370
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 22:59
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Ne,tuku zaradi toa sto nemase koj drug da sedni vo toa vreme.A sega koga sednaa,im se vide ubavo,pa ne stanuvaat.
Kako so maceto moe,koga go zedov,go zedov po cista koincidencija,go nacekav vo vlezot.Iako bese grdo,poinakvo ne dojde,i takvo kakvo sto bese go pribrav jas doma.
Ete sega po nekolku meseci toa se navikna i nikako ne mu se bega od kaj mene pa i da go brkam.A jas isto se naviknav samo na nego i sega bi bil nesiguren pri izborot na drugo mace,kolku i da e ubo

Многу убаво напишано...
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
Кон врв
FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Поени: 370
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 23:03
ејјјј!!!! бидејки во времето на тито било прекрасно... да! бидејки сите имале смештај свој... имале воени бараки... сега ние тие бараки ги ОТПЛАЌАМЕ!!!! плаќаме за во тоа време тито што делел бараќи БЕЗПАРИ!!! бидејки за тоа треба данок да се плаќа се оштетува државата... тоа е исто како сега груевски да почне така на војните лица да дели станови... па прво сите ќе отидеме во војска... второ од каде нему тие станови???? повторно се мава по џебот на народот БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАРШАЛОТ !!!
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
Кон врв
afrodit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 23:46
jugonostalgicar sum priznavam i najgolema zelba mi e da se rodi uste eden TITO.steta sto toa ne moze da se ostvari.TITO ja vodese cela JUGOSLAVIJA i bese uspesen drzavnik.zasto narodot go sakase od vardara do triglava.a sega 2 milionska drzava namesto da cutit a nie vo kakva sostojba sme.Gruevski saka nesto da postigne no ete mu smetaat.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2009 во 23:54
абе вие колку сакате плачете си ама Југославија се распадна,напрајте си временска машина па вратете си се назад
јас не можам да сфатам, во ниедна од екс-ју земјите не се жали толку по југославија како кај нас, што толку ви се свиѓаше бре човече во таа Југославија?
и не ми спомнувајте пасоши, може слободно да си ги напикате...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 00:01
slusaj be zabegan eden vo vremeto na Jugoslavija sum se rodila imav prekrasno i bogato detstvo vo sekoja kuka postoese nekoja pozitivna energija -harmonija vakov nacionalizam ne postoese sekoj ja gledase svojata rabota zasto bea zadovolni imaa visok standart,koj gi gledase drugite valuti marka dolar dinarot ni vredese postoese kaj narodot patriotsko cuvstvo za taa jugoslavija imase drzavata vrednosti svoi zatoa i cel svet ja postovase jugoslavija i MARSALOT TITO
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај afrodit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 00:05
i apsolutno ne mi vleguva vo glava kako mozaat so tolkava omraza da zboruvaat za Jugoslavija i za TITO bez razlika deka jugoslavija ne postoit kako drzava no edno da ste sigurni Jugoslavija postoit vo istorijata a sekoja istorija treba da se postova zasto i nie sme del od taa istorija
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 00:29
Originally posted by afrodit afrodit напиша:

slusaj be zabegan eden vo vremeto na Jugoslavija sum se rodila imav prekrasno i bogato detstvo vo sekoja kuka postoese nekoja pozitivna energija -harmonija vakov nacionalizam ne postoese sekoj ja gledase svojata rabota zasto bea zadovolni imaa visok standart,koj gi gledase drugite valuti marka dolar dinarot ni vredese postoese kaj narodot patriotsko cuvstvo za taa jugoslavija imase drzavata vrednosti svoi zatoa i cel svet ja postovase jugoslavija i MARSALOT TITO

и јас имав богато и прекрасно детство, а го изживеав во девеесетите
и од кога расположението во семејството зависи од тоа во кој сојуз е државата, или од тоа каков стандард има?
да постоеле луѓе со стандард, но кои биле тие и што работеле?
динарот нема никакво значење во однос на денарот, тој е сега помал од него, и зашто да гледаме само во динари, кога може да тргуваме со другите валути, со остатокот од светот, а не да бидеме затворени како во Југославија
сите ја „поштоваа“ Југославија од свои интереси, ама кој ја поштовал Македонија?
а славниот тито ќе беше еден обичен шупак да не беше неговиот народ, кој се бореше и работеше за него, и не знам зашто и до ден денес плаче за него

П.С. Ќе се трудам да не реплицирам многу бидејќи не сакам ова да се претвори во караница, па затоа ќе сопрам тука, и не ме разбирај погрешно, јас не ја мразам Југославија, само ме фрустрира што уште жалите за Југославија, а имате отворен свет пред себе

Изменето од zabegan - 09.Јануари.2009 во 00:30
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2009 во 00:32
Originally posted by afrodit afrodit напиша:

i apsolutno ne mi vleguva vo glava kako mozaat so tolkava omraza da zboruvaat za Jugoslavija i za TITO bez razlika deka jugoslavija ne postoit kako drzava no edno da ste sigurni Jugoslavija postoit vo istorijata a sekoja istorija treba da se postova zasto i nie sme del od taa istorija
абе дел од историјата е и СХС, и српската влада која сака доминација на балканот преку таканаречено „обединување“ намигнување

Изменето од zabegan - 09.Јануари.2009 во 00:32
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 157158159160161 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.