|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 4647484950 138> |
Автор | |
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Понекогаш
Чувствувам дека пеперутките Во мојот стомак Се сеуште живи Само чекаат еден поглед Па да го заигараат пак вилинското коло Понекогаш Чувствувам Стакленцата во моите очи Не се солзи Само миг од скаменета радост Во мојата зеница Превезот преку лицето не е тага А гримасата на усните е само Последица од горчлив вкус на грејфрут Понекогаш Чекам трпеливо со подвиен врат Како што кучето верно и немо Чека мала нежност од господарот Понекогаш Се надевам... И тогаш По лудите секунди во кои дрскоста на мојата надеж Продира онаму каде во стварноста Никој не смее да стапне Познат глас ја раскинува мојата свест на парампарчиња... Со констатација Дека пеперутките сепак се мртви Ја навлекувам маската на секојдневието На моето лице “...да,мили...еве ме....“ |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne se razbiram mnogu vo poezija , ama ova e ubavo
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
навистина е убаво
|
|
MarijaGjakovska
Нов член Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pesna za Pesnite
Pesna za pesnite kako spomen vo minato Sekoj stih posveten za site radost lubov ond niv rika Ovaa pesna pogovorka jasna Pesnata e pisana za mojata drugarka Jasna |
|
MarijaGjakovska
Нов член Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izvor na lubovta
Se setam niz dvoorot zdogledav sini oci se vkocaniv vo mesto dodeka me gledase v oci Sreto mi cukase mnogu silno neznae sto e toa pa lubovta e toa |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кон дланки мои ти гледаш
во нив трепери срце мое исплашено ти го давам, сеедно ми е ионака без тебе живот ми нема со него прави што сакаш сеедно ми е нема за кого друг да чука без тебе не ми е ни потребно згази го ако ни тебе не ти треба сеедно ми е пред тебе не ми ни требаше само ми сметаше не знаев за што ми е само досадно чукаше и нејасно дрдореше кога се појави наеднаш пропеа не престана и кога те нема да те бара непрекинато. |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ova srce gi pee najubavite pesni
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ѕвезда водилка
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И оваа ноќ
подлога за утро ново потонат во незнаење колку сум среќен сега во пижами ослободен од утре заштитен каде тела чекаат духови да ги исполнат повремено што прогонуваат меѓу очи затворени додека се кикотат и спомнуваат за каса заради денешна маса од која станав последен заради бакшиш слаб друга музика ќе свири силиконска од далеку што иде се менува а пак е иста. |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Полесно би било
да ме мразиш. Или не,среќа би било име да ми заборавиш. Или можеби, само уште еднаш ликот мој да го видиш, без отсјај во очи,рамнодушно, во заборав да го фрлиш. Така ке го тргнеш трнот во срце што те боцка, кога мислиш дека спокоен и среќен си, така ке ги избришеш сите прашалници, со смешна љубомора што те мачат за нешто што мислиш дека неважно е. Ајде,обиди се, избриши ги сите траги од мене, но не барај ме, кога понекогаш посилно боли, зависноста да се излекува нема, ако дрогата повторно се зема. |
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema sansi da te mrazam ili zaboravam
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj sum stail pecat toj ne se brise
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаев,
не сакав да чепкам, полесно беше наудрен да бидам дур оси ми зујат над врата влезна не знаев од каде толкава слобода имаа. Чепнав се изненадија за кратко само стршлени дојдоа ме разбркаа во дом свој да влезам не смеев. Урнав осила и гнезда и домот свој Ветерот хартија ми донесе на мое име не бил никогаш. |
|
Внеси реплика | страница <1 4647484950 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |