IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 146147148149150 213>
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:49
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

... И да те замолам нешто. Гледам, често пати употребуваш србизми. Дај ако можеш малку оттргни се од просрпското влијание. Ако не за друго, барем за патриотското во тебе. голема%20насмевкаМоже?

Неможе - ја Кумановец сум а тоа не се Србизми туку Кумановски дијалект - а ти вака бидејки си по братство единство верувам дека ке го испочитуваш тоаголема%20насмевканамигнување

Ете, погледни каков си! Јас убаво те замолив, а ти веднаш на контра. Веднаш негираш! И покрај тоа што согледуваш дека не си во право, не попушташ и не признаваш дека не си во право. А дали е тоа убаво? Мислиш дека со тоа ќе докажеш нешто?
Што се однесува до мене, јас апсолутно го почитувам правото на секој да си зборува на својот јазик и на својот дијалект. Но, тоа почитување треба да биде обострано. Што ќе се случи од форумов ако секој негов член си „писне“ по својот дијалект? Затоа постои стандардизиран (литературен) македонски јазик.
Сепак, морам да признаам дека (за разлика од некои други членови) ти воопшто не го користиш кумановскиот дијалект. Освен некои србизми. Но, со оглед на приликите тоа е и разбирливо.

... Ти одвреме-навреме со носталгија помислуваш на убавите моменти со твојата поранешна девојка (јас одвреме-навреме со носталгија помислувам на убавите моменти во мојата поранешна држава)

Ниту одвреме ниту навреме не помислувам на мојата бивша девојка - така и напишав претходно,не ми наметнувај туѓ(твој) ставнамигнување

Не помислуваш на твоја бивша девојка? Жалосно!тага Да ти кажам искрено, ова повеќе ме „погодува“ отколку тоа што ме напаѓаш по друга основа. Но, што можам!? Има секакви луѓе.

Како што гледаш, речиси во се сме исто. Но, сепак, има една разлика, можеби наизглед небитна. Ти твојата поранешна девојка сам си ја избрал, а јас мојата поранешна држава не сум ја бирал.

И воопшто не сме исти затоа зошто ти се залажуваш дека не си бирал или дека не ти било овозможено да бираш...затоа те молам немој да се лигавиш дека не си можел да бираш,да не треба да те сожалуваме поради оваа изјава -

Море и тоа што велиш! Можеби сум можел да бирам каде ќе сум се родел. плазење

... пред 1990год имаше луѓе кои се изјаснуваа како Југословени - ,збунетост

Ако со ова алудираше на мене, тогаш грешка си. Јас го немав прифатено тоа. Не, во однос на националноста. А ако мислиш за државјанство тогаш - да. По државјанство се изјаснував како југословен. А ти?

... ама тој живеел тогаш под Турско така да незначи дека најубав животот му бил под Турско ропствонамигнување

Проблемот кај тебе е што ти СФРЈ ја поистоветуваш со турското ропство. Но, тоа си е твое неоттуѓиво право.

... И ако тогаш Тито не признал како Македонци дали тоа значи дека пред Тито не сме постоеле како Македонци - многу заслуга му давате на човекот кој воедно е еден од поголемите душмани на Македонците...Македонците и Македонија постоеле и пред Тито

Не! Ние сме постоеле како народ, како македонци, но Македонија како држава не постоела. Барем не во претходните десетина векови. И што фајде што и тогаш сме постоеле како народ кога не сме биле признати? Тито е тој кој не’ призна како народ и како држава. Ако тоа е дело на душман, тогаш посакувам од овие нашиве „политичари“ да се изроди уште некој таков.

...дали вашата Титоивност значи дека сега Македонци не постојат бидејки ни Тито не постоизбунетост

Во напливот на твоите антагонистички чувства дури и не гледаш дека почнуваш да „забегуваш“ плазењеголема%20насмевкасо овакви „логични“ заклучоци!

... не си ми јасен...

Оооффф! Добро ќе биде јас да сум единствената причина  за некои твои нејасни работи.среќа мирдоста%20емафтање
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:54
Originally posted by FILIP toa sum JAS FILIP toa sum JAS напиша:

Секој што не е ЗА МАКЕДОНИЈА е ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА.

jas sum i za Makedonija ama sum i JUGONOSTALGICAR ......... i sega ? so praeme ? голема%20насмевка
Кон врв
Тречи Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Царевићот

Регистриран: 22.Декември.2008
Поени: 414
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Тречи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 17:02
What would uncle Sam do?
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 17:15
kje smislat nesto .. iako , ne e taka ednostavno .... mislam , da e sakas Makedonija ama da ne e mrazis drzavata vo koja MKD narod go postigna celosniot afirmitet .......... bese pocituvan , svoj na svoeto i uste mnogu " sitnici " .......... голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 05.Јануари.2009 во 17:16
Кон врв
FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Поени: 370
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 19:31
хммм реков зошто ја почитувам југославија и не сум југоносталгичар и ќе ви кажам едно!

ЗАЕБЕТЕ ЈА ЈУГОСЛАВИЈА СЕГА, НЕМА ВИШЕ ТОА ГИ НЕМА ТИЕ ВРЕМИЊА А НЕМА НИ ДА СЕ ВРАТАТ! така да гледајте за МАКЕДОНИЈА САМО, а кој сака да продолжи да биде така настроен комунистички... нека иде слободно во кина!!!

Изменето од FILIP toa sum JAS - 05.Јануари.2009 во 19:32
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 19:32
овде треба само патриотизам и јака поврзаност на МАКЕДОНСКИОТ народ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 19:36

хммм реков зошто ја почитувам југославија и не сум југоносталгичар и ќе ви кажам едно!

ЗАЕБЕТЕ ЈА ЈУГОСЛАВИЈА СЕГА, НЕМА ВИШЕ ТОА ГИ НЕМА ТИЕ ВРЕМИЊА А НЕМА НИ ДА СЕ ВРАТАТ! така да гледајте за МАКЕДОНИЈА САМО, а кој сака да продолжи да биде така настроен комунистички... нека иде слободно во кина!!!

moze na kuba ? ...... nemoj kina ..... ima zimi tamu ..... голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 19:38
па добро каде сакаш иди, само не овдека со такво размислување...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 19:39
мислам без навреда јас искрено го почитувам тито и југославија али ти викам, било поминало сега треба да се бориме за македонија(ако си македонец ако не ајт сиктер).
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 19:39

овде треба само патриотизам и јака поврзаност на МАКЕДОНСКИОТ народ

inaku nisto .... propadna rabotata ... a ? .....
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 22:32

Ете, погледни каков си!

Ете сега сум крив и што сум таков каков што сум,ти изгледа навикнат си на она „Ја на коњу они доле - бог те јебо што ме воле„
Јас сум тој не правам лице како што ти си навикнал да ти прават лице - извиниголема%20насмевка

Јас убаво те замолив, а ти веднаш на контра. Веднаш негираш! И покрај тоа што согледуваш дека не си во право, не попушташ и не признаваш дека не си во право. А дали е тоа убаво? Мислиш дека со тоа ќе докажеш нешто?

Јас не негирам ништо и еве ако сакаш и ке ти попуштам само немој да плачеш по форумов - јас мислев дека ке ме разбереш бидејки толку го сакаш тоа братството и единство - мислев дека ти ти како Југоносталгичар ке ги испочитуваш принципите за кои се тврдоглавиш тука со мене ама ете ај јас место тебе еве ке попуштам и од сега ако сакаш и на англиски ке ти пишувамголема%20насмевка

Не помислуваш на твоја бивша девојка? Жалосно!тага Да ти кажам искрено, ова повеќе ме „погодува“ отколку тоа што ме напаѓаш по друга основа.

И пак не си јасен што е тоа жалосно што јас не помислувам на бившата - и што има тоа врска на крајот со темава - пишуваш само колку да си присутен а немаш никаква поента - ај терај-живејголема%20насмевка

Море и тоа што велиш! Можеби сум можел да бирам каде ќе сум се родел. плазење

И еве пак пример за наметнување на твои зборови - ти можеби и на нива си се родил а нивата била на Живко па прогласи ја за држава и земи Живково државјанство ако сакаш - бев јасен мислам кога кажав дека Југословен си можел да бидеш ама не било морално - графата националност била пополнувана по самосознавање а не по раѓањенамигнување

Ако со ова алудираше на мене, тогаш грешка си. Јас го немав прифатено тоа. Не, во однос на националноста. А ако мислиш за државјанство тогаш - да. По државјанство се изјаснував како југословен. А ти?

И кај ти е сега писменоста и правописот - зар незнаеш дека националство(етникум) и државјанство не е иста работаплазење

Проблемот кај тебе е што ти СФРЈ ја поистоветуваш со турското ропство. Но, тоа си е твое неоттуѓиво право.

Ропство е ропство - ај да поистоветувам Македонска државност со Турско кога неможамнамигнување

Не! Ние сме постоеле како народ, како македонци, но Македонија како држава не постоела. Барем не во претходните десетина векови. И што фајде што и тогаш сме постоеле како народ кога не сме биле признати? Тито е тој кој не’ призна како народ и како држава. Ако тоа е дело на душман, тогаш посакувам од овие нашиве „политичари“ да се изроди уште некој таков.

Кој лингвистичар си ти мене не ми е јасно - продаваш фори за пијани а забегуваш сам во свој текст - Па нели сме постоеле како народ - како ако сме постоеле како народ Тито не признал,кој е тој што може да признава и не признава кој си и што си - и др. држава не ни признал Тито туку не апсорбирал во неговата држава правејки диверзија на нашата борба за Обединета и Слободна Македонија - голи оток,кале,идризово - памтишнамигнување

Оооффф! Добро ќе биде јас да сум единствената причина  за некои твои нејасни работи.среќа мирдоста%20емафтање

Дискутираш а се вртиш сам себе во круг - кој уствари забегуваголема%20насмевка
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 22:47
Па нели сме постоеле како народ - како ако сме постоеле како народ Тито не признал,кој е тој што може да признава и не признава кој си и што си -

Koj e sto e , Tito e Tito, dali selanec ili blagorodnik i ne e vazno, za nas napravil mnogu . kako mozel da priznava ili ne priznava mozebi na nekoi ke im ostane nejasno cel zivot , amam mozel da gi vrti i Amerika i Rusija okolu maliot prst i da ne podklekne pred nikogo.

Kako moze denes edna Bakojani da veli nemoze Makedonija vo EU i Nato i site ostanati da ja slusaat? Zosto ne go slusaat nasiot tolku sposoben premier?
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 23:42
zatoa sto e samo bleda kopija na...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2009 во 00:05
смеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеење

Или незбунетост

смеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеење
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 146147148149150 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.