![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 146147148149150 213> |
Автор | |||||||||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
Ете, погледни каков си! Јас убаво те замолив, а ти веднаш на контра. Веднаш негираш! И покрај тоа што согледуваш дека не си во право, не попушташ и не признаваш дека не си во право. А дали е тоа убаво? Мислиш дека со тоа ќе докажеш нешто? Што се однесува до мене, јас апсолутно го почитувам правото на секој да си зборува на својот јазик и на својот дијалект. Но, тоа почитување треба да биде обострано. Што ќе се случи од форумов ако секој негов член си „писне“ по својот дијалект? Затоа постои стандардизиран (литературен) македонски јазик. Сепак, морам да признаам дека (за разлика од некои други членови) ти воопшто не го користиш кумановскиот дијалект. Освен некои србизми. Но, со оглед на приликите тоа е и разбирливо.
Не помислуваш на твоја бивша девојка? Жалосно! ![]()
Море и тоа што велиш! Можеби сум можел да бирам каде ќе сум се родел. ![]()
Ако со ова алудираше на мене, тогаш грешка си. Јас го немав прифатено тоа. Не, во однос на националноста. А ако мислиш за државјанство тогаш - да. По државјанство се изјаснував како југословен. А ти?
Проблемот кај тебе е што ти СФРЈ ја поистоветуваш со турското ропство. Но, тоа си е твое неоттуѓиво право.
Не! Ние сме постоеле како народ, како македонци, но Македонија како држава не постоела. Барем не во претходните десетина векови. И што фајде што и тогаш сме постоеле како народ кога не сме биле признати? Тито е тој кој не’ призна како народ и како држава. Ако тоа е дело на душман, тогаш посакувам од овие нашиве „политичари“ да се изроди уште некој таков.
Во напливот на твоите антагонистички чувства дури и не гледаш дека почнуваш да „забегуваш“ ![]() ![]()
Оооффф! Добро ќе биде јас да сум единствената причина за некои твои нејасни работи. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||||||||||
jas sum i za Makedonija ama sum i JUGONOSTALGICAR ......... i sega ? so praeme ?
![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Тречи ![]() Сениор ![]() ![]() Царевићот Регистриран: 22.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 414 |
||||||||||
What would uncle Sam do?
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја! |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||||||||||
kje smislat nesto .. iako , ne e taka ednostavno .... mislam , da e sakas Makedonija ama da ne e mrazis drzavata vo koja MKD narod go postigna celosniot afirmitet .......... bese pocituvan , svoj na svoeto i uste mnogu " sitnici " ..........
![]() Изменето од miroslav_g8 - 05.Јануари.2009 во 17:16 |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
||||||||||
хммм реков зошто ја почитувам југославија и не сум југоносталгичар и ќе ви кажам едно!
ЗАЕБЕТЕ ЈА ЈУГОСЛАВИЈА СЕГА, НЕМА ВИШЕ ТОА ГИ НЕМА ТИЕ ВРЕМИЊА А НЕМА НИ ДА СЕ ВРАТАТ! така да гледајте за МАКЕДОНИЈА САМО, а кој сака да продолжи да биде така настроен комунистички... нека иде слободно во кина!!! Изменето од FILIP toa sum JAS - 05.Јануари.2009 во 19:32 |
|||||||||||
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
||||||||||
овде треба само патриотизам и јака поврзаност на МАКЕДОНСКИОТ народ
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
||||||||||
moze na kuba ? ...... nemoj kina ..... ima zimi tamu .....
![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
||||||||||
па добро каде сакаш иди, само не овдека со такво размислување...
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
||||||||||
мислам без навреда јас искрено го почитувам тито и југославија али ти викам, било поминало сега треба да се бориме за македонија(ако си македонец ако не ајт сиктер).
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
||||||||||
inaku nisto .... propadna rabotata ... a ? .....
![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||||||||||
Ете сега сум крив и што сум таков каков што сум,ти изгледа навикнат си на она „Ја на коњу они доле - бог те јебо што ме воле„ Јас сум тој не правам лице како што ти си навикнал да ти прават лице - извини ![]()
Јас не негирам ништо и еве ако сакаш и ке ти попуштам само немој да плачеш по форумов - јас мислев дека ке ме разбереш бидејки толку го сакаш тоа братството и единство - мислев дека ти ти како Југоносталгичар ке ги испочитуваш принципите за кои се тврдоглавиш тука со мене ама ете ај јас место тебе еве ке попуштам и од сега ако сакаш и на англиски ке ти пишувам ![]()
И пак не си јасен што е тоа жалосно што јас не помислувам на бившата - и што има тоа врска на крајот со темава - пишуваш само колку да си присутен а немаш никаква поента - ај терај-живеј ![]()
И еве пак пример за наметнување на твои зборови - ти можеби и на нива си се родил а нивата била на Живко па прогласи ја за држава и земи Живково државјанство ако сакаш - бев јасен мислам кога кажав дека Југословен си можел да бидеш ама не било морално - графата националност била пополнувана по самосознавање а не по раѓање ![]()
И кај ти е сега писменоста и правописот - зар незнаеш дека националство(етникум) и државјанство не е иста работа ![]()
Ропство е ропство - ај да поистоветувам Македонска државност со Турско кога неможам ![]()
Кој лингвистичар си ти мене не ми е јасно - продаваш фори за пијани а забегуваш сам во свој текст - Па нели сме постоеле како народ - како ако сме постоеле како народ Тито не признал,кој е тој што може да признава и не признава кој си и што си - и др. држава не ни признал Тито туку не апсорбирал во неговата држава правејки диверзија на нашата борба за Обединета и Слободна Македонија - голи оток,кале,идризово - памтиш ![]()
Дискутираш а се вртиш сам себе во круг - кој уствари забегува ![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
||||||||||
Па нели сме постоеле како народ - како ако сме постоеле како народ Тито не признал,кој е тој што може да признава и не признава кој си и што си -
Koj e sto e , Tito e Tito, dali selanec ili blagorodnik i ne e vazno, za nas napravil mnogu . kako mozel da priznava ili ne priznava mozebi na nekoi ke im ostane nejasno cel zivot , amam mozel da gi vrti i Amerika i Rusija okolu maliot prst i da ne podklekne pred nikogo. Kako moze denes edna Bakojani da veli nemoze Makedonija vo EU i Nato i site ostanati da ja slusaat? Zosto ne go slusaat nasiot tolku sposoben premier? |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
||||||||||
zatoa sto e samo bleda kopija na...
|
|||||||||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Или не ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 146147148149150 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |