|
Фантазија |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | ||
White Eagle
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 182 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега тука ќе ја направиме разликата помеѓу надезта и вербата.Надезта е нереална,таа носи само несреќа,без разлика дали ќе се исполнат работите за кои се надеваме,како што напишав и отпрвен.А,сега малку за вербата.Вербата е реална и прифаќа.Со вербата реално се гледаат работите онака како што навистина се,а ако не ни се допаѓаат,тоа го прифаќаме.Надезта пак казува:Сакам да биде по мое,сакам да биде како што јас фантазирам а не ја гледа реалноста,а само реалноста постои и ако одиме спроти она што е реално ќе бидеме повредени. Еве еден пример за да биде појасно:Имаме еден предмет кој многу го сакаме.Нека биде тоа многу скапа вазна.Ние пред да ја моземе да ја купиме,се надеваме дека ке си дозволиме да ја купиме.Сега има овде два случаи:1.Не моземе да ја купиме и остануваме разочарани,страдаме за надезта.2.Ја купуваме таа вазна ис сме среќни,но се секираме да не ни се загини или скрши,и пак страдаме.А бидејќи ништо не трае вечно,ќе останеме без таа вазна и пак страдаме заради надеста. Ајде сега како на истиот пример ќе гледа човек кој се надева.Сака да ја купи вазната,има зелба,и размислува дека реално не мози да најди пари за неа,и го прифаќа тоа.А пак ако стигни до пари,ја купува вазната и е свесен дека еден ден неа ќе ја снема,ќе исчезне или било како нема повеќе да биди негова.Тој го знае тоа,го прифаќа,и затоа не страда,тој не се надева.Тој вазната ја гледа како веќе да е скршена. Ајде коментар за ова.Мозеби би било подобро во примеров да употре*ев некоја личност наместо предмет,ама тоа е само пример Верувајте,не се надевајте
Изменето од anastea - 18.Јануари.2009 во 16:09 |
||
Ако ти е лошо ич не се грижи,утре ќе биде полошо.
Ако си среќен ич не се сеќирај,ќе помине. |
||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa da veruvas deka nestoto kje se ostvari e ednakvo na - da se nadevas!!!!
|
||
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вербата според мене е подруго ниво од надежта или пак другото лице на надежта....надежта е еден вид илузија,затоа и не движи!Авербата во нешто е она цврстото,стабилното кое не спојува со реалноста и можноста за исполнување на замислата,ако не и сигурната можност да се оствари замислата! Изменето од anastea - 18.Јануари.2009 во 16:10 |
||
White Eagle
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 182 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова ти беше добро Изменето од anastea - 18.Јануари.2009 во 16:11 |
||
||
White Eagle
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немој сега вака,ќе помислам дека цели реферати пишев за џабе.Надешта е нереална,тоа е нешто што сакаш да ти се случи,да станиш или да го направиш,а вербата ја гледа прво реалноста,вистината.Таја прифаќа.Ок? |
||
||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nadezta te tera da fatzairas.....potocno - da si srekjen..... a seto toa e veruvanje deka nestoto kje se ispolni..... nadezta e ubava.....i postoi!!!! razlikata e samo kolku si dozvoluvas da fantaziras....tolku kje e realna .... koga fantaziras povekje se nadevas na poneralni nesta....ama tuka vekje treba da si svesen deka ne e se taka.....a ako fantaziras pomalku....nadezta e ralna.... |
||
|
||
White Eagle
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога бев мал фантазирав по една минута дека сум супермен.Мислам,мози е реално,според твоето мислење.Фантазијата е нереална или реална фантазија за која човекот ќе се надева,а со тоа ќе си прави уште полошо,а да не зборуваме што ќе го зголемува темниот ум,егото
Изменето од anastea - 18.Јануари.2009 во 16:12 |
||
||
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti odgovara potpisot
|
||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cekaj znaci ti vo zivotot nemas momenti na zanesenost.....koga mislis na nesto ubavo.....znaci ti nikogas ne si srekjen.....celo vreme si negativen....a???? nikogas ne fanztairas, ne si pravis filmovi....ne se nadevas.... toa e isto ko za dzabe da zivees.... Изменето од anastea - 18.Јануари.2009 во 16:13 |
||
|
||
Pharaoh
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2005 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LET The force be with you my children |
||
Fortune favores the bold - Среќата ги прати храбрите
|
||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas doden dens si fantaziram kako mozam da im gi citam mislite na drugite, kako so pogled mozam da premestuvam predmeti.....itn.....ova postojano go pravam... |
||
|
||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и? како ти оди? |
||
White Eagle
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не станува збор за мене и за мојата фантазија,туку за правилото.И јас фантазирам ама се поретко.Се трудам да сум среќен во реалноста, а не во некој свет на фантазиите кој не постои.Веќе напишав дека сите фантазираат,ама колку,и дали воопшто можи без фантазии не знам.Знам само дека влијаат лошо на човекот.Ова е мое мислење,ама тоа што моето е спротивно на твоето,не значи дека твоето не е точно.Можеби грешам,ама чекам да ми го докажиш тоа.А за читањето мисли и за телекинезата,зошто да фантазираш кога тоа е остварливо во реалноста.Треба само да се потрудиш неколку години Изменето од anastea - 18.Јануари.2009 во 16:14 |
||
||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фантазијата е само мозочна проекција на иднината според нему достапните податоци. А тоа чија проекција е поточна зависи и од фактите кои ги има. Некои фантазии се исполнуваат, како на Жил Верн, затоа што имал точни најнови научни податоци, но и некои негови фантазии не се исполнети, или не биле скроз така како што ги замислил тој.
|
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |