![]() |
|
Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 100> |
Автор | |
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LJUBOV E DVA
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Nauciv .... ama neznam sto so nea ponatamu
|
|
![]() |
|
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
matematicki izraz za ljubov:
1+1=1 |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
tocno
kako so rekov porano LJUBOV E DVA |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
igi 3 ![]() Сениор ![]() ![]() KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Ljubov Ljubov Ljubov tezok zbor samo koj saka da go razbere golem moze i naj golem zbor
![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Razlikata pomegu maskite i zenskite svakanja.
Masko : - I koa ke se setam, abe ja iskinav od e**nje so meseci. ![]() Zensko : - E, koga ke se setam kolku se sakavme tie meseci. ![]() |
|
![]() |
|
THEPRINCESS ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4676 |
Ljubovta e zbor od dve samoglaski, tri soglaski i dvajca budali.
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Ljubovta e toa sto neizbezno ja sakas,
a nikako da naucis i da ja davas. |
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Ona sto ne ne ostava ramnodusni.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Ljubovta e sostojba na dushata na covekot koja sekogas te ispolnuva psihiscki.Ljubovta e nesebicno davanje na cuvstva,pred se iskreni dlaboki,i za niv ne baras da ti se vrati nesto.Ednostavno sakas so celo svoe bitie...fidbekot sam ke si dojde,ke go pocuvstvuvas samo ako i ti si iskren vo svoite cuvstva.
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Koga ke svatis deka ni pet pari ne vredis ako si sam na svetot.
|
|
![]() |
|
Lubovta e kako reka,
tece kon eden pravec, i ne ocekuva za vozvrat, da i go smenat tecenieto. |
|
![]() |
|
Enigma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
ljubovat e vzaemno davanje i primanje ,samo kao takva moze da opstane
![]() |
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
![]() |
|
ljubovta e neiskazliva,edna misla na platon: “od slobodniot covek ne mozes da napravis rob, zatoa sto slobodniot covek e sloboden duri I va zatvor”. Toa odgovara na edna stara izreka od evangelieto: |”ako nekoj te natera da pomines edna milja, ti so nego pomini dve”. Mislevte deka od men eke napravite rob ako mi natovarite Tovar na grbot, no ne e taka. Slobodata ne se naogja vo nadvoresnite okolnosti. Slobodata se naogja vo srceto. Koga ednas ke ja doznaete mudrosta, koj ke moze da ve porobi? Vo evangelieto se veli: “zboguvajki se od tolpata, se kaci na planina sam da se moli. Se stemni, a toj I natamu bese gore”. Ete, sto e vistinska ljubov. Dali ste pomislile nekogas deka e najlesno da se saka koga ste sami? Sto znaci da se saka? Znaci da se vidi nekoja licnost, situacija, predmet vo vistinsko svetlo, a ne kako sto gi zamisluvame. I na taa situacija, taa licnost, na toj predmet, da im se dade odgovorot koj go zasluzuvaat. Bukvalno e nevozmozno nekoj da tvrdi deka ljubi, ako ne e vo sostojba da gi vidi rabotite okolu sebe.
Sto ne sprecuva da vidime? Nasata uslovenost. Nasite kategorii, predrasudi, proekcii, etiketi koi ni gi nametnale nasite iskustva i kulturata. Jasnoto gledanje e nesto najteskoto sto coveckoto sustestvo moze da go dostigne zatoa sto bara disciplina i buden um. Poveketo lugje megjutoa, sakat da se prepustat na svojata mentalna mrzelivost, mesto da se potrudat vo sekoj moment da vidat nekoja licnost ili rabota vo nejzinoto vistinsko svetlo ili svezina. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 100> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |