|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница 123 46> |
Автор | |
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Јануари.2006 во 00:14 |
кога би можел да ги растгнам градиве и од нив да ја извадам сета моја љубов за да фрлам под твоите нозе... ОНОРЕ ДЕ БАЛЗАК шагринска кожа Изменето од mamma - 29.Март.2008 во 22:49 |
|
Точачиња.
|
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе ти ја подарам последната минута од мојот живот и осети ја мојата болка,па макар и една минута и свати ја мојата болка за кога некоја друга ќе те повреди,а мене ќе ме нема да те утешам...Тогаш ќе ја узнаеш и осетиш мојава тага и ќе се сетиш на мене и мојата минута подарена за те*е. ЕРНЕСТ ХЕМИНГВЕЈ- ЗБОГУМ НА ОРУЖЈЕТО
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"onoj koj vistinski bara,koj vistinski saka da go najde patot, ne moze da primi nikakvo ucenje. No, onoj koj go nasol, toj moze da go odobruva sekoe ucenje, sekoja cel, nego nisto povekje ne go oddeluva od iljadnite drugi koi ziveele vo duhot na vecnosto, vo duhot na bozjoto" Herman Hese - Sidarta |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
walker_girl
Сениор Регистриран: 31.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 76 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Site nie sme skitnici na Zemjata, duri i nasata zemja e skitnicka na neboto - Maksim Gorki, vo dramata "Na dnoto"
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Smelite i karakterni lugje sekogas im se neprijatni na drugite" "Mozebi toa bilo nekoe junacko delo, a mozebi ne.Vo sekoj slucaj, ostanatite slabaci sega bile isplaseni do smrt, se zalele, i koga nekoj bi gi zaprasal:"zosto ednostavno ne go ubiete?", tie ne mozele da kazat: "Bidejki sme plashlivci!", tuku velele "Ne mozeme. Toj go ima znakot. Gospod go stavil znakot vrz nego!" " Herman Hese - Demijan |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Меѓутоа,ЗАЉУБЕНОСТА НЕМА НИШТО ЗАЕДНИЧКО СО ЉУБОВТА,ТОА НЕ Е ЉУБОВ-ТОА Е ЖЕЛБА,ГОРЕШКА ЖЕЛБА.оНА ШТО ГО САКАТЕ ОД СЕ СРЦЕ Е ТОА ОБОЖАВАНО ЛИЦЕ ДА ВИ РЕЧЕ ДЕКА ГО ПРИВЛЕКУВАТЕ.САМО НЕШТО ТАКВО ВИ ДАВА ЧУСТВО НА СРЕЌА.
Дилеми-Прим.д-р.Миле Миќуновиќ |
|
walker_girl
Сениор Регистриран: 31.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 76 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Суштество кое води интензивен живот постојано наоѓа нови животни радости, сексот не му недостасува. Ако има сексуален однос, тоа е затоа што е преплавен со чувства, неговата чаша е преполна и почнува да се прелева, тој е принуден да го прифати повикот на животот и во тој и само во тој миг, тој успева да ја загуби контролата... ( "11 минути" - Паоло Куелјо )
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...имам четириесет години,лоша возраст,човек е сеуште млад за да има желби а веќе стар да ги остварува.....
Зашто триесет години се младост,тоа сега го мислам кога неповратно се одалечив од неа,младост која од ништо не се плаши,па ни од се*е.
Изговорено од Ахмед Нурудин"Дервиш и смрт"-Селимовиќ Меша Изменето од beleg |
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
plemeto nase e pirej i ne go nisti ni edna vojska.Ama ti kolku sakas koskaj ja,korni ja,kubi ja,taa pak ne umira.Samo malku da se dopre do zemjata i pak ke se fati,ke ozivi ke potera.Nisto ne ja nisti taa treva. "Pirej"P.M.Andreevski |
|
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The grandfather explained to her that it was the sun that did |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Golemata voda kako dalecno eho,kako vo son,cudesna pak se javi.Proklet da bidam,DOAGASE.Se kolnam nisto nemase izmeneto vo negovoto srce,toa bese istoto,Kejtensko.Tuka bea prijatelstvoto i ljubovta i drugarstvoto i pogledot na prijatelite i smeata,negovata smea...
"Golemata voda"-Zivko Cingo |
|
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дедо и и објасни дека сонцето е криво за тоа. -Кога им вели добра ноќ на планините, ги фрла најубавите бои врз нив, за да не го заборават пред да дојде следното утро повторно. Хајди - Јоана Шпири http://www.gutenberg.org/dirs/etext98/heidi11.txt |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poveke mi se dopadna na angliski
|
|
|
|
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..''Zarem nema prijatna slicna megu pocetokot na ljubovta i pocetokot na zivotot.Zar deteto ne se uspiva so tiha pesna i so mili pogledi?Zar ne mu se prikazuvaat cudesni prikazni sto mu ja pozlatuvaat idninata?Zar za nego nadezta ne gi shiri neprestajno svoite zracni krila?Zar ne roni toa ednopogrugo solzi od radost i od bolka?Zar ne e lakomo da go graba vremeto da vleze vo zivotot?Ljubovta e nasha vtora preobrazba..''
|
|
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
|
Внеси реплика | страница 123 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |