|
Што е смислата на животот |
Внеси реплика | страница <1 7891011 115> |
Автор | |
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човекот го чуствува животот низ промена ,а мислење за животот имаме кога ќе размислуваме за него.Према тоа животот е моментално субјективно доживување, а ова значи дека ваков егзистира само во нашиот ум.Ако душата е на телото тогаш мислата може дирекно да произведува материјални структури, а субјективното доживување не е неопходно да постои материјата.
Но смислата на животот е да се живее а не да се прашува за неговата смисла, да уживаме во ситни работи кои ни нудат живот, но животот и не е некое уживање преполн е со предизвици,некогаш мораме да се бориме да би опстанале и во тоа да истраеме. Човекот цел живот води борба сам со се*е но дали знаеме зошто се бориме и која е нашата цел.Многу е тешко да ја задоволиме својата душа затоа што постојано стреми кон нешто ново и никогаш не е задоволна.Така да животот е искушение и мораме да стигнеме до конечната цел...љубов, деца, дом, успех, добра работа, среќа... Но да ја откриеме смислата на животот треба да имаме одговор на прашањата: Кој сум јас? Зашто сум овде? Каде одам? Ако ова го знаеме тогаш животот ќе има своја цел и смисла околу животот. |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
smisla na zivotot e ona sto ne tera da prodolzime po ne bas lesniot pat na zivotot koga ni e najtesko i koe ja vraka zelbata vo nas za zivot, za opstanok, za dokazuvanje, za borba...samo sto inividualno e sfatena smislata za zivot...nekoi go gledaat ova vo materjalnoto, nekoi vo duhovnoto...zavisi od karakterot i sfakanjata na covekot
|
|
Точачиња.
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а??? за што се збори тука бе???
|
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele i jas ne znam so se zbori tuka, ama stom e nesto za smislata na zivotot ,jas bi rekla bez tebe duhce forumot bi nemal smisla
|
|
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Токму така girl^^^ па и тоа е смислата на животот, задоволството кое ни го пружа и форумот и учеството твое ,мое и секое овде
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
токму такаааааа...духчето наше е незаменлив тука...сите со својот придонес...али тој...е смисла за опстојот на форумов...да бидам искрена почнав на форумов зато шо ми беше инводредно интересен...и сега продолжив и за други причини... |
|
Точачиња.
|
|
Corporal^^
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 833 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е ова жими се ми е најглупа тема, ебаго са смислата е да опстаниш и да си се изнаживејш секој си има различно сфаќање и зато е глупа тема
|
|
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
|
|
veda
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 287 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sum nimalku zelna za predizvik no koga sekoj bi mislel isto togas zasto i da postoi forumov. Ne me sfakaj pogresno no si kazal golema glupost-pa tokmu sekoja razlicna misla ke te napravi pobogat so nesto i ke go polni forumov so stranici-sorry! ednostavno ne ja razbiram smislata na tvojava izjava.
|
|
Corporal^^
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 833 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АХ БЕ..... ТО ШО САКАВ ДА КАЖАМ Е ДЕКА ОВА ТЕМА НЕМА КРАЈ, И НЕМОЈ ДА СЕ ФИЛОЗОФИРАШ СО МЕНЕ ОТИ НЕМАМ НАМЕРА САМО ТИ КАЖАВ ДЕКА ТЕМАТА Е ГЛУПА ОТИ НЕМА ДЕФИНИЦИЈА И МОЖИШ ДО УТРЕ ДА ЗБОРАШ И ПАК ЏАБЕ ЗАТО ШО ТВОЕТО СФАКАЊЕ Е РАЗЛИЧНО ОД ДРУГИТЕ И ТЕШКО НЕКОЈ ДЕКА КЕ ГО ПРИФАТИ |
|
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
|
|
MisIcA
Сениор Регистриран: 01.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 519 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rodot da ne izumre
|
|
октокот
Нов член Регистриран: 11.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a togas so bi napravile,eve rodot se prodolzuva so mileniumi ikade stignavme
|
|
еднорогот
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смислата на мојот живот е: 1. Да им го направам на другите порадосен, поисполнет, поубав, поољубовен (колку можам повеќе)
2. Да бидам жртва за доброто на другите (колку можам повеќе)
3. Најпосле - и јас да уживам во својот живот
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Smisla na zivotot e da se pobedi smrtta
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 115> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |