|
Самокритичност |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samokritika znaci da si nastetam sebe si za kef na drugiot
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samokriticnost e dobra no , i taka nikoj ne ti veruva deka si ozbilen
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam deka pametno bi bilo samokriticnosta da ja cuvame za sebe kako edna vodilka koja ke ne pravi se podobri i pouspesni,no da ne ja iskazuvame premnogu vo javnosta ako ne sakame i drugite da pocnat da ne kritikuvaat za nesta koi mozebi niv i ne im izgledale pogresni pred samite nie da im sugerirame so svoeto mislenje...
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја имам само еднаш погрешено, коа гласав за погрешните, ама ми рекоа дека ми ја исправиле грешката, ми идеше да ги испобацувам, ама баш тогаш таа цицлестата излезе и ја оставив бабетината зевната и со затворени очи дур не падна преку клупата.
У ствари уше еднаш кога ја ќарив другарка и на таа со која подолго време се шмекавме оти станав нестплив,а таа утредента дојде весела да ме израдува дека била слободна и дека заради мене го откачила тој таквиот со кого се влечкаше и заради кој не можев да и припарам, сеуште се сеќавам на изразот на нејзиното лице и коа ми залепи една,а и на другарка и проба, ама она беше поспремна и се измкна од смртоносниот удар чувствувајќи го на образот жешкиот ветер од гневната дланка. Највише ме налути шо женско испадна да има побрзи рефлекси од мене, а толку пари исподавав по книги за кунг - фу, карате и нешто ќотек што јадев на натпревари. Се ќе поминеше онака да не му беше и ќерка на тренерот, таа со која се шмекавме, па он па коа ме грабна примери да покажува со мене на другите ученици, абе сите коски ми ги искрши и ми се вртеше у глава и дури после откако почна да ми се повраќа, со ивица од око ја здоглеав како си го гушка татка си вербално обраќајки му се и ко за беља да чујам. Си реков тогаш, у ствари ништо не си реков, само си заминав подалеку од грешката...значи...направиш ли грешка, бегај, па после анализирај... |
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samokriticnosta e pozitivna .... ama se dodeka se dvizi vo granicite na normalata .... Edno treba da se zapomni - se dodeka se sakame i prifakame sebesi takvi kakvi sto sme ke ni prifatat i sakaat i drugite .....
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se plasham da se kritikuvam sebe si, ako gledam deka gresham. Ne se plasham da bidam kritikuvana, ako gledam deka gresham (porano mnogu poteshko mi odeshe toa, so tekot na godinite se ucham rabotite da ne gi stavam na srce, tuku da gi gledam kako "sepak necija vistina"). Toa me vodi napred. I se trudam koga "kritikuvam" ako gledam deka nekoj go bara moeto mislenje (a ponekogash i ne ) da go kazhuvam toa so mir vo sebe i bez agresija (napad).(pak - zavisi od dadena situacija, bidejki ponekogash e vazhno i da se reagira chvrsto i silno).
Ne e ednostavno, ama obichno ima prekrasen efekt. Изменето од chuchuliga - 20.Декември.2008 во 14:04 |
|
monitor
Сениор Регистриран: 19.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самокритична да, во граница на нормала.
|
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ponekogash mi se chini deka ja zasluzzuvam nagradava
|
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ponekogas si zamisluvam deka sum neodoliv, ama poslem se koregiram u smisol deka ne me sakaat site, ne se site pametni
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
DAC23
Сениор Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 357 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mentalitetot ni e vo krvta da gi kritikuvame drugite nikogas sebe sam za sebe sme sovrseni i besprekorni koj budala bi se iskitikuval sam,moze samo da se pokaeme i zovotot prodolzuva ponatamu
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве, јас се пријавувам за “будала“ која сама се критикува
Не се сметам ни за совршена ни за беспрекорна.
Си ги согледувам грешките, не ми е срам да си ги признаам.
Самокритична сум, да, но не претерано, до степен да се кочам сама себеси
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Narcizmot go smetaat kako del od zapadno materijalisticka demagoska propaganda pod parolata " Ako dovolno go sakas toa sto ti treba, ke go dobies " ne gledajki da li toa se kosi so zakonot i okolnostite, sto znaci indirektno go forsiraat kriminalot i shizofrenijata so taa razlika sto so kriminalot se ostvaruva zadadenata cel na materijlana baza ili zamisleno i idealisticki preku shizofrenijata. Samokritikata e introspekcija koja poveke ja pocituvaat na istok
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
седнав овде да се одморам
и си реков, сега ќе напишам нешто супер паметно ама ништо!!! господинот DOMESTOS ми ја украл сета креативност за денес Изменето од kejt-d-grejt - 28.Декември.2008 во 19:45 |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |