IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самокритичност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самокритичност

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2008 во 15:54
Samokritika znaci da si nastetam sebe si za kef na drugiot
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2008 во 16:19
samokriticnost e dobra no , i taka nikoj ne ti veruva deka si ozbilenсреќа

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 21:52
Jas mislam deka pametno bi bilo samokriticnosta da ja cuvame za sebe kako edna vodilka koja ke ne pravi se podobri i pouspesni,no da ne ja iskazuvame premnogu vo javnosta ako ne sakame i drugite da pocnat da ne kritikuvaat za nesta koi mozebi niv i ne im izgledale pogresni pred samite nie da im sugerirame so svoeto mislenje...
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 22:47
Ја имам само еднаш погрешено, коа гласав за погрешните, ама ми рекоа дека ми ја исправиле грешката, ми идеше да ги испобацувам, ама баш тогаш таа цицлестата излезе и ја оставив бабетината зевната и со затворени очи дур не падна преку клупата.
У ствари уше еднаш кога ја ќарив другарка и на таа со која подолго време се шмекавме оти станав нестплив,а таа утредента дојде весела да ме израдува дека била слободна и дека заради мене го откачила тој таквиот со кого се влечкаше и заради кој не можев да и припарам, сеуште се сеќавам на изразот на нејзиното лице тага и коа ми залепи една,а и на другарка и проба, ама она беше поспремна и се измкна од смртоносниот удар чувствувајќи го на образот жешкиот ветер од гневната дланка. Највише ме налути шо женско испадна да има побрзи рефлекси од мене, а толку пари исподавав по книги за кунг - фу, карате и нешто ќотек што јадев на натпревари. Се ќе поминеше онака да не му беше и ќерка на тренерот, таа со која се шмекавме, па он па коа ме грабна примери да покажува со мене на другите ученици, абе сите коски ми ги искрши и ми се вртеше у глава и дури после откако почна да ми се повраќа, со ивица од око ја здоглеав како си го гушка татка си вербално обраќајки му се и ко за беља да чујам.
Си реков тогаш, у ствари ништо не си реков, само си заминав подалеку од грешката...значи...направиш ли грешка, бегај, па после анализирај...
Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 23:49
Samokriticnosta e pozitivna .... ama se dodeka se dvizi vo granicite na normalata .... Edno treba da se zapomni  - se dodeka se sakame i prifakame sebesi takvi kakvi sto sme ke ni prifatat i sakaat i drugite .....
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 14:02
Ne se plasham da se kritikuvam sebe si, ako gledam deka gresham. Ne se plasham da bidam kritikuvana, ako gledam deka gresham (porano mnogu poteshko mi odeshe toa, so tekot na godinite se ucham rabotite da ne gi stavam na srce, tuku da gi gledam kako "sepak necija vistina"). Toa me vodi napred. I se trudam koga "kritikuvam" ako gledam deka nekoj go bara moeto mislenje (a ponekogash i ne ) da go kazhuvam toa so mir vo sebe i bez agresija (napad).(pak - zavisi od dadena situacija, bidejki ponekogash e vazhno i da se reagira chvrsto i silno).
Ne e ednostavno, ama obichno ima prekrasen efekt.

Изменето од chuchuliga - 20.Декември.2008 во 14:04
Кон врв
monitor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Декември.2008
Поени: 97
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај monitor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 15:43
Самокритична да, во граница на нормала.
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 17:27
ponekogash mi se chini deka ja zasluzzuvam nagradava
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 23:21
Ponekogas si zamisluvam deka sum neodoliv, ama poslem se koregiram u smisol deka ne me sakaat site, ne se site pametni  кул
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2008 во 23:37
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
DAC23 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Декември.2008
Поени: 357
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAC23 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2008 во 14:22
Mentalitetot ni e vo krvta da gi kritikuvame drugite nikogas sebe sam za sebe sme sovrseni i besprekorni koj budala bi se iskitikuval sam,moze samo da se pokaeme i zovotot prodolzuva ponatamu
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2008 во 15:14
Originally posted by DAC23 DAC23 напиша:

Mentalitetot ni e vo krvta da gi kritikuvame drugite nikogas sebe sam za sebe sme sovrseni i besprekorni koj budala bi se iskitikuval sam,moze samo da se pokaeme i zovotot prodolzuva ponatamu

Еве, јас се пријавувам за “будала“ која сама се критикуваплазење
Не се сметам ни за совршена ни за беспрекорна.
Си ги согледувам грешките, не ми е срам да си ги признаам.
Самокритична сум, да, но не претерано, до степен да се кочам сама себесинамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2008 во 17:50
Narcizmot go smetaat kako del od zapadno materijalisticka demagoska propaganda pod parolata " Ako dovolno go sakas toa sto ti treba, ke go dobies " ne gledajki da li toa se kosi so zakonot i okolnostite, sto znaci indirektno go forsiraat kriminalot i shizofrenijata so taa razlika sto so kriminalot se ostvaruva zadadenata cel na materijlana baza ili zamisleno i idealisticki preku shizofrenijata. Samokritikata e introspekcija koja poveke ja pocituvaat na istok
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2008 во 17:28
седнав овде да се одморам
и си реков, сега ќе напишам нешто супер паметноразмислување
ама ништо!!!
господинот DOMESTOS ми ја украл сета креативност за денес

Изменето од kejt-d-grejt - 28.Декември.2008 во 19:45
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.