![]() |
|
Риболов |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 234 |
Автор | |
kokolo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Maja, abe kade odish sega na pecanje dodeka ne si vo Makednoija
|
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
![]() |
|
carp007 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член ![]() Регистриран: 04.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1 |
Колку за информација за ‘пецарошите‘
![]() Основно мото е промоција на девизата CATCH & RELEASE(улови и пушти) Неколку години по ред се одржуваат Државни и Меѓународни натпревари. Што е мошне значајно ова риболовно катче иако не е промовирано во државичкава ни, но затоа постои веб сајт www.aquariumecofish.com (македонско-англиски),кој е поодамна познат во риболовниот интернет свет. Тој е Прв и единствен риболовен сајт кој е посветен на самото езеро и на целокупниот риболов во Македонија Интернет презентација може да ја погледате на http://www.aquariumecofish.com/phpBB2/viewtopic.php?t=67 Се ова е за пофалба,нели? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
plamenko ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
sum bil nema nesto golemo usvari ima ama duboko treba da go brkas:)
a za facanje so raka riba pa treba mestata da gi snaes i plus se desava da ne ulovis riba kako sto rece maja zmiice moze da zdrvis
:)
ako facal na edinecna musica nekoj znae sto e fracanje na riba
|
|
![]() |
|
![]() |
|
maki_seker4e ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 131 |
brat mi e zavisnik od ribolov
![]() |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Pa da ti kazam iskreno mnogu lesno se ucis da pecas .... teskoto e da upecas.......treba tehnika....treba brzina i dobro oko.....oset koga i kako....a custvoto e pola pola ....prvo koga ke ja dignes jadicata i gledas kako ripce se fati srekja nevidena......ama koga ke vidis kako bezpomosno mrda i se bori za zivot taga nevidena.....i najcesto ke go oslobodam ripceto nazad.......inaku mnogu si ljubam da lovam ripce posebno krapce
![]() |
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
bijo
![]() се гледа и ти рибар мајстор си не ги даваш сите тајни на мајсторството пецање,мислам околу науката за тоа како каде и со кој мамец треба,а ја еднаш имам отидено по риба празен се вратив и ми рекоа се било до мамецот ![]() Изменето од OrkaWhale - 22.Декември.2008 во 09:47 |
|
![]() |
|
Zavisi za koja nauka mi aludiras.....nekako dvosmisleno....ako mislis vistinsko pecanje crvite se najdobri i toa tie od reka pod kamenja so gi ima........ako mislis na drugo pecanje ne treba da imas crv tuku naprotiv nesto pogolemo i sekogas sabajle trskata treba da ti frlena nagore .......a ne levo ili desno togas ic ne pecaj toj den ![]() |
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
bijo
![]() никако лево десно не џабе лев сум само лево држам ![]() Секако дека за риболов мислев ама каков црв што не ставив тој ден од ларви некои си,незнам џигер пченки брееее да не редам ке испадне и се разбирам од риболов,само да те поздравев levu ![]() |
|
![]() |
|
Primen pozdravot...................vrakjam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Bev nesto sluzbeno vo Dojran i ovaa onaa predavanja.... i posle relaks setanje pokraj ezeroto......imase ribari...
mislam deka lovea nesto sitni ribi al girici rekoa ....... zaboraviv.....znam deka im rekov.... da mi dadat da pecnam malku.....epten lesno e......sekoe frlanje......ripce..... samo sto plovakot.....mrc vlegva....odma treba jadicata da se digne......i ulovot e tuka!! ......edna stotinka ako se zakasni otide mamecot..........znaci, vazno e tocnosta na diganjeto na jadicata ......a ne od mamecot............... RAZBIRA SE ![]() |
|
![]() |
|
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Jas preska bev malku na ribolov kaj nas na reka Bregalnica vo najzheshkoto.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
S.Kocev ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 27.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Јас сум рибар, одам скоро секоја недела, ловам на Струмичка река и поретко одам на Иловичка брана.
Користам една посебна техмика(не ви ја откривам), која малку рибари ја користат, а ми ја покажа еден пријател на татко ми. Одам онака, да се опуштам а не да фатам нешто за да се "најадам", како што прават некои од луѓето што ловат со мрежи и тн.( ужасно ме иритираат!!!) Досега не сум фатил којзнае што ама можам да се пофалам со риби и по околу 1кг. ![]() |
|
Kirk Hammett RULES!!!
|
|
![]() |
|
gonzo ![]() Сениор ![]() ![]() Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Bev na ribolov samo ednas...mi dadoa jadica , gadno mi bese da go navlecam crvot na kukackata, ama bidna i toa, frliv da go banjam crvot i taka dremev edno 2 saata i nisto ne fativ normalno, edno vreme ja ostaviv jadicata i otidov da vidam kolegite do kaj se se vracam po 15 min i gledam ripce se fatilo dodeka mene me nemase....
![]() I toa bese krajot...Pa ja za sto dremev 2 saata za da jadicata fati ripce bez mene...epa ne biva, raspaliv ja tocakot i doma...i nikogas povece ne otidov na ribolov....
![]() |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
![]() |
|
S.Kocev ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 27.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Еј момци, прееска бев на риби тука кај нас на Струмичка река и уловив 5 риби
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kirk Hammett RULES!!!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |