IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Секс - како вие гледате на него?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Секс - како вие гледате на него?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 36>
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 10:00
Off topic!
Имам две маки. голема%20насмевка
Првата е што неможам да ги разберам вернициве кои (наводно) во името на бог, односно за (наводно) угодување кон него, се откажуваат од сексот. Па и тоа во брак. изненадување
Втората мака ми е јазикот на кој пишува Благородна. А откога ќе успеам да протолкувам, просто се воодушевувам од нејзините идеи!намигнување  големо%20гушкање
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 10:36
Of topic: Blagorodna, bas mi nedostigase srckus!!! Welcome back!

On topic: Seksot prosvetluva, lugje! Vo tie minuti na orgazam.... ste navistina.... pobliski.... do Boga! голема%20насмевкаголемо%20гушкањенамигнување

Изменето од Kali - 19.Декември.2008 во 12:52
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 10:49
gledam na nego preku TV,,, taman sexot i gradot.....

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Asya Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 14.Јуни.2008
Поени: 902
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 07:39
Originally posted by Pravoslaven Pravoslaven напиша:

Originally posted by ana_t ana_t напиша:

Ne se plasham i ne se krijam, a so No coment, odgovaram, bidejki,iskreno, neznam na Boga shto mu e ugodno, samo se trudam da mu ugodam, a dali ugoduvam, ne mozham da znamm. I za kraj, moe mislenje e deka preku Pravoslavieto, ne e fer, da se buckame i da se zakachame, edni so drugi. Prosti

Kako mozes da se trudis da mu ugoduvas na boga ako ne znaes sto mu e ugodno?

Edna od glavnite pricini poradi koja bog ni go dal svetoto pismo e za da doznaeme sto mu e ugodno i za da mozeme da ziveeme bogougoden zivot.

Ako sakas da doznaes dali seksot vo brakot e bogougoden, procitaj ja samo Pesnata nad Pesnite i ke vidis koj e bogougodniot odnos megju zaljubenite tamu.

Samo nemoj da se vozbudis mnogu ako nekoi delovi ti izgledaat premnogu erotski tamu задоволство

Prosteno ti e големо%20гушкање

Solomonovata "Pesna nad Pesnite" ne sodrzhi nikakva erotika, nitu se odnesuva na nekakva vljubenost. Taa e prorochka pesna, vo koja e pretskazhana i opeana ljubovta pomegju Hrista i Crkvata.

Изменето од Asya - 20.Декември.2008 во 07:39
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 07:44
1 Во своето легло, во ноќите, го барав оној, кого го љуби мојата душа; го барав, но не го најдов.

2 И така, ќе станам и ќе го оптрчам градот, по улиците и раскрсниците, ќе го барам оној, кого го љуби мојата душа: го барав, но не го најдов.

3 Ме сретнаа стражарите, кои го обиколуваат градот: „Дали го видовте оној, кого го љуби мојата душа?”

4 Туку што тргнав од нив, го најдов оној, кого го љуби мојата душа. Го фатив и нема да го пуштам, додека не го воведам во домот на мојата мајка, во спалната на мојата родителка.

5 Ве заколнувам, ерусалимски ќерки, во полските срни и елени, не ја будете и не ја тревожете мојата возљубена, додека самата не посака!
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 07:45
1 Колку си убава, моја возљубена, Колку си прекрасна! Имаш очи како гулабица, под твојот превез; косата ти е како стадо кози, што слегуваат од гората Галад.

2 Забите ти се како стадо на остригани овци, кога се враќаат од капење: одат две по две како близначки и ниедна не е осамена.

3 Твоите усни се како лента од црвено предено и твоите зборови се љубезни; твоите образи се како калинкини половинки, под твојот превез.

4 Вратот ти е како Давидова кула изградена за одбрана: илјада штитови висат во неа, сè јуначки оклопи.

5 Твоите две гради, како две срничиња, близначиња, што пасат меѓу лилјаните.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 07:46
1 Дојдов во мојата градина, сестро моја, невесто, ги берам мојата смирна и моите мириси, ги јадам мојот мед и моите саќи, ги пијам моето вино и моето млеко. Јадете, пријатели, пијте и наситувајте се, возљубени мои!

2 Јас спијам, но моето срце бдее. Одненадеж глас! Мојот возљубен ми потчукнува: „Отвори ми, сестро моја, возљубена моја; гулабице моја, совршена моја; зашто главата ми е полна со роса, а косата со ноќна влага.”

3 „Ја соблеков мојата облека, како да ја облечам? Ги измив нозете, како да ги извалкам пак?”

4 Мојот возљубен ја провна раката низ отворот и сета моја внатрешност се возбуди од него.

5 Станав, за да му отворам на мојот возљубен, а од мојата рака капеше смирна и потече низ прстите на рачката на клучалката.

6 Му отворив на мојот возљубен, а тој веќе се беше оддалечил и исчезнал; останав без здив кога замина. Го барав, но не го најдов, го викав, но не се одѕва.

Изменето од zidarski - 20.Декември.2008 во 07:48
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 07:48
1 Колку се убави твоите нозе во обувките, кнежевска ќерко! Заобленоста на твоите бедра се како огрлици, дело на рацете на искусен уметник.

2 Папокот ти е тркалезна чаша, што никогаш не е без пијалак; мевот ти е како стог пченица, заграден со лилјани.

3 Твоите две гради се како две срничиња- близначиња на срната.

4 Твојот врат е како столб од слонова коска. Твоите очи се како езерчињата во Есевон, кај Ватравимската Врата. Носот ти е како ливанска стражарница, што гледа кон Дамаск.

5 Твојата глава е како гората Кармил, а косата на главата како црвено сукно, и царот се сплетка во нејзините плетенки.

6 Колку си прекрасна, колку си привлечна, о, највозљубена, меѓу милините!

7 Растот твој е како палма, твоите гради се гроздови.

8 Си реков: ќе се искачам на палмата, да ги дофатам нејзините врвови; а твоите гради ќе бидат како гроздови на лоза; мирисот на твојот здив како јаболка.

9 Твојата уста е како најдобро вино, што тече направо кон мојот возљубен, како што тече низ усните на заспаните.

10 Јас му припаѓам на мојот возљубен, и тој има желба по мене.

11 Дојди, возљубен мој, ќе одиме во полето, ќе ноќеваме во селата.

12 Наутро ќе одиме во лозјата, за да видиме дали распупува лозата, дали се зафаќа грозјето, дали расцветаа калинките? Таму ќе му ја дадам мојата љубов.

13 Калинките шират мирис, во нашите куќи има секакви овошки: нови и стари, за тебе ги чував, о највозљубен мој!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 07:49
Od edna krajnost na gnasenje od brachnite polovi odnosi, narodot zabeguva vo druga krajnost, koga sexot go vozvishuva, shto e, isto taka, pogreshno. Sexot e toa shto e: von brakot - grev, a vo brakot - brachna dolzhnost, i ne treba da mu se pridava poinakvo ili povekje znachenje. Toj e blagosloven, isto kako hranata i vinoto, no ako se pretera mozhe da bide losho (grev). Isto kako shto pijanstvoto i alkoholizmot e grev i bolest, taka i zavisnosta od sexot i sexualnata izopachenost e grev i bolest. Chovekot treba da e umeren vo se.

Изменето од Asya - 20.Декември.2008 во 07:52
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 08:28
Pesnata nad Pesnite e duhovna, napishana vo alegoriska lisrka forma, i ne treba da se svakja bukvalno ni da se tolkuva umstveno (dusheno). A gradite - grozdovi, mlekoto i slichno, se metafori. Obrati vnimanie deka zabite i se kako ostrizhani ovci, a kosata - kako stado kozi. Mlekoto e metafora za mudrosta, a plodovite za nepresushnata plodnost na Crkvata. Vo istata pesna, Solomon go pretskazhal i machenishtvoto na ranohristijanskata Crkva.
Кон врв
Cinik Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cinik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 12:01
hahaha...

abe vie zabegani ste bile.

Teatar i postanavte na lugeto. zasramete se .

seksot go napravivte najvaznata rabota na svetot.

kakvi hristijani ste, da se zaprasa covek?

Ve citam, vi se cudam i se smejam.

gi zapostavivte site temi na ovoj forum, se fativte samo za seksot i go napravive ne kako podfporum veronauka tuku seks, pa i seskualni soveti pocnavte da delite.

Gospod da cuva i da brani.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 14:10
Originally posted by Cinik Cinik напиша:

hahaha...

gi zapostavivte site temi na ovoj forum, se fativte samo za seksot i go napravive ne kako podfporum veronauka tuku seks, pa i seskualni soveti pocnavte da delite.

Ти треба да се засрамиш, зашто изигруваш некој морален учител.
Сексот е дел од нормалното функционирање па како таков мораше да си добие свое место и во Вероисповед, особено затоа што видовме колку различни гледишта има за неговата примена и функција и кои секако вредат да се разгледаат.

Ниедна тема не е запоставена, но изгледа ти премногу си се фокусирал на темава од некои причини, па другите ти изгледаат запоставени.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 14:14
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

1 Во своето легло, во ноќите, го барав оној, кого го љуби мојата душа; го барав, но не го најдов.

2 И така, ќе станам и ќе го оптрчам градот, по улиците и раскрсниците, ќе го барам оној, кого го љуби мојата душа: го барав, но не го најдов.

3 Ме сретнаа стражарите, кои го обиколуваат градот: „Дали го видовте оној, кого го љуби мојата душа?”

4 Туку што тргнав од нив, го најдов оној, кого го љуби мојата душа. Го фатив и нема да го пуштам, додека не го воведам во домот на мојата мајка, во спалната на мојата родителка.

5 Ве заколнувам, ерусалимски ќерки, во полските срни и елени, не ја будете и не ја тревожете мојата возљубена, додека самата не посака!
......

Зидарски, убаво што не потсети на Песна над Песните.
Библијата е многу повеќе од обичен прирачник за секојдневното живеење, таа не е Душанов законик, но Книга, Божји Збор која меѓу останатото има и длабока уметничка вредност.

Ме интеерсира кој е твојот став по ова важно прашање бидејќи не се произнесе. Дали се согласуваш околу Православното гледиште дека сексот во бракот треба да служи само за репродукција и дека неговата примена вон таа улога е грев, или пак застапуваш поинакво мислење?

Поздравсреќа

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Cinik Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cinik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 08:24
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by Cinik Cinik напиша:

hahaha...

Ти треба да се засрамиш, зашто изигруваш некој морален учител.Сексот е дел од нормалното функционирање па како таков мораше да си добие свое место и во Вероисповед, особено затоа што видовме колку различни гледишта има за неговата примена и функција и кои секако вредат да се разгледаат.Ниедна тема не е запоставена, но изгледа ти премногу си се фокусирал на темава од некои причини, па другите ти изгледаат запоставени.

A sto ako sum vodel statistika za site temi?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 36>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,218 секунди.