|
Каков треба да биде наставникот |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 20> |
Автор | |
DJAKONDO
Сениор Султанот на Феникс Регистриран: 28.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 15052 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
postojat tri vida uciteli (i nastavnicite i profesorite se uciteli) 1. uciteli koi kazuvaat
2. uciteli koi objasnuvaat , i
3.uciteli koi motiviraat
najmalku ima takvi koi motiviraat, za zal
|
|
Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki |
|
WhizKid
Група Регистриран: 13.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неможам да им дадам единствена оценка на македонските наставници бидејќи ги има секакви
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...morbidno...no vistinito... I NASTAVNICITE/ PROFESORITE SE LUGE...
Професор си ја задави сопругата во Гостивар ...i tie se luge...so sekojdnevni problemi... so tovarot na sekojdnevieto odat na rabota... nekoj moze da gi iskluci...i da raboti...nekoj ne... nekoj e dobar rabotnik, a doma nikakov covek...nekoj doma dobar...ama na rabota nikakov... |
|
^italina
Сениор Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, nastavnicite se za kritika (ponekogas), jas sum nastavnik i prifakam kritiki, no ne treba kalta samo vrz nas da se istura. Kade se roditelite ovde? Niv ne gi gledam se do juni koga doagaat da urgiraat za ocenki! Kade se preku celata godina da gi proverat decata kako napreduvaat?
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... site mora da se soglasime deka kako i vo sekoja struka taka i megu obrazovniot kadar ima sekakvi... bi bilo idealno site da se orientiraat tokmu na strukata za koja imaat afinitet...no ne e taka... zatoa imame mnogu zalutani inzineri... farmacevti... sudii...advokati...
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga bev vo zabaviste ne cuvase edna babaaa,za koja iskreno se nadevav deka do krajot na godinata ke odi vo penzija,ama,moite nadezi bea zaludniii...Mislam deka penzioniranjeto mnogu ke i se dopadnese i nea i konecno ke mozese da odmori od malite razgrakani sustestva,na koi so tekot na godinite pocna da stanuva alergicna i reagirase so hipersenzibilitet na visokite detski raspeani glascinja.Zatoa site nie grizlivo vnimavavme na nejzinoto zdravje,zemajki si gi blokcinjata i boickite sekogas koga taa ke ja prevrzese glavata,sto bese znak deka pocnuvaat nejzinite glavobolki i treba da bide mir i tishina dodeka taa otspie na nasite krevetcinja.I taka nie po celi denovi se "ubivavme"od crtanje,sto mene licno ne mi precese,se dodeka ne mi se zamesaa vo moeto umetnicko delo.Bidejki site deca znaat deka ima drvja na planinite tie gi crtaa dosta upadlivo,no jas ne gi nacrtav zasto znaev deka oddaleku ne se gledaat.I pocnaa da mi prefrlaat poradi toa i da me ubeduvaat deka moram da gi nacrtam drvjata.Poradi raspravijata sto se odvivase,kako za belja ja razbudivme ucitelkataaa...no taa edinstveno bese zainteresirana da si go prodolzi mirno sonot,pa za sto pobrzo da go resi nastanatiot konflikt,samo mi se nasmevna(bez drugite da zabelezat)i pred ostanatite zapovedno mi rece da nacrtam drvja na planinite...Ja sepak gi docrtav protiv svoja volja,no postrasnoto bese toa sto se pocuvstvuvav glup**ka vo ocite na drugarcinjata koi izleze deka se vo pravo,a znaev deka ne e taka no nemav nikakva poddrska...Imeno takviot epitet "glupacka" ednas go dobiv i licno od "vospituvackata"samo zatoa sto ne ja sfativ nejzinata naredba da se pomestam ne znam kade i ne znam kako.....
Epa ne mi zameruvajte sto dadov samo losh primer,toa ne znaci deka generaliziram i gi stavam site nastavnici,uciteli...vo ist kosh,naprotiv ima i takvi koi se odlicni vo svojata profesija... Samo gospogjava mi ostavi dlabok vpecatok vo detstvoto |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... prezemeno od Vreme... vesnik koj sekojdnevno nosi informacii za obrazovanieto kako eden od najvaznite segmenti na opshtestveniot zivot... vesnik koj ja svatil sushtinata i vaznosta na Obrazovanieto...
Воспитување со љубов Наставниците немаат право да ги тепаат учениците. Дури и секојдневно да ги провоцираат и да им одат по нервите. Наставниците мора да научат да покажат трпение и толеранција за пубертетските испади, со кои најчесто сакаат само да им го привлечат вниманието, нивното и на блиските. Наставниците мора да знаат дека за девијациите во однесувањето на учениците треба да се погрижат нивните колеги, училишните педагози и психолози. Тие треба да ги насочуваат како правилно да се однесуваат и заедно да ги воспитуваат децата. ...i ova e ziva vistina. Konstatacijata deka vo vospitno obrazovniot proces ucilishnite psiholozi i pedagozi treba da zaboravat na se dtugo... i da se svrtat kon rabota so deca koi pokazuvaat devijantno odnesuvanje....samo togash nastavnikot kje moze da bide ona.. za shto e platen... i takov kakov shto treba da bide.... |
|
Martina_3
Група Регистриран: 04.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe luge yes deka nekogas profesorite ja preteruvaat ali i ucenicive ne se nesto podobri ako eden razgalen ucenik non stop mu prezboruva na profesorot sto treba profesorot da cuti?!?!?! more ne treba samo sto velat 'pedagoska merka' tuku cotek, zasto cetekot od rajot e izlezen
|
|
maki_seker4e
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
treba da bide opusten da se zwebava na casovite i ad ni gi popravuva ocenkite a ne da ni se dere celo vreme
|
|
maki_seker4e
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
MIJATA
Група Регистриран: 12.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од оваа година нема поправање оценки, секој ученик ќе си ја добива заслужената оценка Изменето од MIJATA - 16.Декември.2008 во 22:39 |
|
ato
Група Регистриран: 08.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 76 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da bide so dupnati dzepovi, so naocari, so cigara v usta, so tocak da doaga na skolo
|
|
^italina
Сениор Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Te poddrzuvam-nekako se preteruva vo ocekuvanjata od nastavnicite-NE MOZE nastavnik da e drugar so ucenik-ednostavno ne moze.Moze da go poddrzuva ucenikot, da go motivira, ama drugar ne moze da mu bide nikogas. |
|
A closed mouth catches no flies
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ima smisla za humor.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1314151617 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |