IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 121122123124125 213>
Автор
Порака
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 22:56
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... pa tokmu za toa i zboruvav... site se borime protiv etiketiranje... a site lepime etiketi...zatoa shto vo Makedonija vladee sindromot...ima edna vistina."Taa shto jas ja zboruvam" Site nie zamizuvame pred vistinata shto ja zboruvaat drugite, pa ne se ni zamisluvame dali mozebi e poinaku. Makedonija ne stradala od Bugarite, Srbite, Grcite, Albancite i neznam koj, stradala od onie "golemi patrioti" koi mnogu lesno im lepat etiketi srbofili, bugarofili,grkofili  i kakvi li ne fili na onie shto mislat poinaku od niv.
Bespredmetno e da se diskutira za neshto shto znaci "tropanje na zacimentirana vrata".

Точно така - но ние треба да бидеме реални и да не штитиме никој без разлика како сме живееле - и колку убаво ни било на јадранско море - тоа што Македонците пателе од домашни како и од странски окупатори тоа е сосема друга тема овде зборуваме за Југославија - поточно јас пишувам какво зло било Југославија од самото создавање уште од СХС па до пропаста 1990год.

Originally posted by nelson nelson напиша:

- da stvarno...mozeme d ja terame do sto i edna i nazad...ne mi e jasno so baras n ovaa tema ako ja mrazis juga...nema potreba...slobodno preskoci ja...zosto ocigledno veke imas frustracii...i mislam deka e isto taka krajno vreme malku da te opomenat...ako nekoj pravila vazat za nas mora poveke da vazat za tebe...neli si moderator...

Тука сум на оваа тема посебно за да покажам и докажам со факти дека вистината сеуште од одредени луѓе се искривува,се гази по мртви луѓе кои животот го дале за слободна и независна Македонија а против Тито и Југославија воопшто.

И никогаш,ама никогаш поради никакви богатства,мориња и пасоши нема да дозволам вистината за животите на многу значајни Македонци да бидат погазени и омаловажени со тоа што некој сака пасош,пари или било каков паричен благодет кој е стекнат со смрт на вредни и родољубиви Македонци - тоа е навреда на целокупната денешна Македонска нацијалутина
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 23:05
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... pa tokmu za toa i zboruvav... site se borime protiv etiketiranje... a site lepime etiketi...zatoa shto vo Makedonija vladee sindromot...ima edna vistina."Taa shto jas ja zboruvam" Site nie zamizuvame pred vistinata shto ja zboruvaat drugite, pa ne se ni zamisluvame dali mozebi e poinaku. Makedonija ne stradala od Bugarite, Srbite, Grcite, Albancite i neznam koj, stradala od onie "golemi patrioti" koi mnogu lesno im lepat etiketi srbofili, bugarofili,grkofili  i kakvi li ne fili na onie shto mislat poinaku od niv.
Bespredmetno e da se diskutira za neshto shto znaci "tropanje na zacimentirana vrata".

Точно така - но ние треба да бидеме реални и да не штитиме никој без разлика како сме живееле - и колку убаво ни било на јадранско море - тоа што Македонците пателе од домашни како и од странски окупатори тоа е сосема друга тема овде зборуваме за Југославија - поточно јас пишувам какво зло било Југославија од самото создавање уште од СХС па до пропаста 1990год.

Originally posted by nelson nelson напиша:

- da stvarno...mozeme d ja terame do sto i edna i nazad...ne mi e jasno so baras n ovaa tema ako ja mrazis juga...nema potreba...slobodno preskoci ja...zosto ocigledno veke imas frustracii...i mislam deka e isto taka krajno vreme malku da te opomenat...ako nekoj pravila vazat za nas mora poveke da vazat za tebe...neli si moderator...

Тука сум на оваа тема посебно за да покажам и докажам со факти дека вистината сеуште од одредени луѓе се искривува,се гази по мртви луѓе кои животот го дале за слободна и независна Македонија а против Тито и Југославија воопшто.

И никогаш,ама никогаш поради никакви богатства,мориња и пасоши нема да дозволам вистината за животите на многу значајни Македонци да бидат погазени и омаловажени со тоа што некој сака пасош,пари или било каков паричен благодет кој е стекнат со смрт на вредни и родољубиви Македонци - тоа е навреда на целокупната денешна Македонска нацијалутина

Zrtvi na sitemite se site koi ziveat na teritorijata na edna drzava a ne edna opredelena nacija. nema da prodolzam ponatamu da diskutiram na ovaa tema od pricina shto ocigleden e rascekorotot. Iskreno me zamara da razgovaram za neshto shto nema efekat niti pak naogjanje kompromis.  Vremeto kje pokaze koj bil vo pravo.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 23:13
Какво време - паз зар не помина време - зар не гледаме денес труло општество останато од минатиот систем - каде е доблеста на школуваните во СФРЈ,каде е нивната ученост и почитување спрема народот.

Јас мислам дека веке времето го кажува своето за минатиот систем а ние денес треба да кажеме НЕ на тој начин на живот и да ги заживееме вистинските Македонски вредности - труд,работа,љубов кон татковината,семејството,нацијата и верата - само тогаш оваа нација ке ги преброди сите МАКИ кои ги проживеала во СФРЈ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 23:25
Za da kazeme Zbogum treba da postoi podednakva ramnopravnost, da nema privilegirani. se dodeka ima deviza " dete dodeka ne zaplace majka ne go doi" ili zadovoluvanje na "silnite" a gazenje na lojalnite ne kje moze da se zboruva za zaborav. Vo kraen slucaj, EU kje donese neshto shto sakame da go zaboravime. Vo EU mnogu granici kje se izbrishat, ne e cudo da se napravat nekoi novi federacii od koi ili site kje imaat kjar ili mnogu kje go zagubat i ona malku shto go imaa. Mecot sekogash ima dve ostrici. a balkanot bil e kje ostane izgleda ushte dolgo Bure barut...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 23:29
Збогум е збор кој се користи на заминување а не за крај - повеке од 3000 год. живее Македонија - ке живее уште многу(бескрајноста е краток период),овде се поминало и се се издржало - Македонецот е едноставно нескршлив,човек кој неможе да падне на колена но тоа е само оној македонец кој знае за бесмртноста,кој знае за трудот и вредноста на својата држава,нација и слобода - -  Сандански многу убаво кажал “Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство“

Изменето од Boogie - 12.Декември.2008 во 23:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 23:41
Pa da ne pocneme sega koj e postar... намигнување... Ni moite korenja ne se za potcenuvanje...iako mnogumina se trudat toa da go potcenat. Jas si ziveam gordo so svoeto poteklo i ne mu sporam nikomu toa da si go pravi. Mozam da citiram mnogumina koi go dadoa zivotot za ova parce zemja od mojot etnos.големо%20гушкање
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 23:49
TEPACKA!!!
TEPACKA!!!!
SAKAME TEPACKA!!!

MAJCE ZA PRETSEDATEL!!!!!!!
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 23:53
Никој тоа не го оспорува,дури и за пофалба е како може толку Власи да посакуваат слободна Македонија рамо до рамо со Македонците - не ги потценувам ниту едните ниту сосема петнаестите - оние најголемите Југословени се тие кои ги испотепаа најголемите борци за слободна и независна Македонија,дали тоа е Колишевски,Темпо,Кардељ или Тито не е битно,тие се една структура и една власт а спрема македонија и Македонците се однесуваа како окупатори баш поради фактот што тогаш живите а денес мртвите Македонци несакаа да се помират со идејата македонија да е дел од Титославија
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 23:58
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

TEPACKA!!!
TEPACKA!!!!
SAKAME TEPACKA!!!

MAJCE ZA PRETSEDATEL!!!!!!!

...Ko se bie...taj  prebie....големо%20гушкањеTepacka so argumenti. Patem...na cenetiot diskutant-opozicioner vo YU diskusiite kje mu preporacam da ja procita i Nepokor...od Evtim Gashev. Vredi da se procita. I taa ja imam, so posveta od avtorot.голема%20насмевка
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 23:58
@Boogie:

А дедо ни Киро, кај е у приказната, него го заборави?

Изменето од moira - 12.Декември.2008 во 23:59
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 00:09
Не ме потсежај на последниот Самуилов војник те молам ми се ежи кожата -@mamamd-  Непокор е прочитан,моја препорака за тебе е книгата “Таа не должи ништо,наша должност е Македонија“голема%20насмевка
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 00:11
ima edna pogovorka ..ne plukaj vo stariot bunar..... bugi isto kako ljubco....pljuka na nesto od koe toj ili negovite dobro ziveele...se so ima ima od roditelite...a koga tie stvarale....da li nie kako roditeli mozeme da im ostavime na nasite deca tolku kolku nasite nam...zatoa e bezpredmetno ponataka...bugi si e bugi i ke ostane takov...ama uste ne mnogu...koga ke ja udri glavata od zid ke ja smeni plocata...se uste e mlad i zelen so bi rekle starite...ama zalosno...premnogu omraza...koj ne gi saka drugite ne se saka i sebesi...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 00:14
Е ова најповеке ме иритира од дискусијава - одиме на лични дебати во кои крајот може да биде фатален по личноста и карактерот.
Убаво си дозволуваш да коментираш во мое име дека убаво сум живеел - а од кај знаеш дека убаво сум живеелзбунетост
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2008 во 00:16
a ti od kaj znaes da li sum srbin ili srboman?
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 121122123124125 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,680 секунди.