IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Суеверие
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Суеверие

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 22>
Автор
Порака
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Суеверие
    Испратена: 11.Јануари.2006 во 22:56
e pa aj pisete so znajte za sueverie,dali ste mozda i vie sueverni,sueverie i religija i sl.

Изменето од Carnation
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2006 во 23:07

sueverija???? porano bev mnogu sueverna....a sega ne sum iako imam sueverija....

primer.....sekogas odam od levata strana na ulicata (po ul. Jane Sandanski) :))))) koj e od ohrid znae:))) zatoa sto porano dva pati go imam zagubeno klucot po taa strana....

i odenjeto po levata strana mi premina vo navika....a koga kje me prasaat zosto? zatoa sto ne sum razmislila podobro go kazuvam ova......

sega samo ova mi teknuva....iako imam mnogu mnogu primeri....

a opsto za suverijata....smetam deka e glupavo toa sto lugjeto se sueverni....ok e toa deka site sme.....ama ova ist kako i predrasudite - gi iamme site no zavisi koj e svesen za svoite sueverija i vo kolkava mera gi ima...

and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
nedopirliv Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2005
Локација: Macedonia
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2006 во 23:16

obicno koga nesto neodi kako sto treba milime deka nekoj drug e odgovoren za toa,deka nesto drugo nekoja natprirodna sila pa stanuvam,e sueverni pogolem del od rabotite zavisat od nas

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2006 во 23:17
Originally posted by nedopirliv nedopirliv напиша:

obicno koga nesto neodi kako sto treba milime deka nekoj drug e odgovoren za toa,deka nesto drugo nekoja natprirodna sila pa stanuvam,e sueverni pogolem del od rabotite zavisat od nas

se slozuvam so tebe  

Кон врв
joki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Август.2005
Поени: 2548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2006 во 23:24
paaaaa....bogami sum i to bajgi sueverna...imam odredeni pravila po koi se voidam:tri pati gi cetkam zabite, tri pati si go brisam liceto, ko ke odam po ulica gi preskokvam site puknatini, mislam deka ako pominam vrz puknatina ke me terat maler...hmmmm.isto taka ako vezba, za test matematika na pr. gledam da izvezbam neparen broj zadaci...
Точачиња.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2006 во 23:28

Originally posted by joki joki напиша:

paaaaa....bogami sum i to bajgi sueverna...imam odredeni pravila po koi se voidam:tri pati gi cetkam zabite, tri pati si go brisam liceto, ko ke odam po ulica gi preskokvam site puknatini, mislam deka ako pominam vrz puknatina ke me terat maler...hmmmm.isto taka ako vezba, za test matematika na pr. gledam da izvezbam neparen broj zadaci...

jas ima da umram taka.....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2006 во 15:51

Kolku ste sueverni na petok 13!

Vi posakuvam ubavo da si poninete vecerva kade i da bidete(za onie koi se sueverni milsete deka denes ne e 13)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2006 во 15:55

mnogu mi e straf od vakvi KOBNI denoj i bas probvam da ne mislam deka sme petok 13 ali...ne mi ojt bas bas

Точачиња.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2006 во 17:32
A be zabavuvaj se i uzivaj toa e samo den kako i site drugi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2006 во 18:16
zensko sum inace...
Точачиња.
Кон врв
Pharaoh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2005
Локација: Romania
Поени: 471
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pharaoh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2006 во 19:12

pazi so prais da ne zabegas mnogu oti site ovie raboti sto gi kazuvas se simptomi na hipohondrija psihicka bolest koja e mnogu zaebana ako te pokori
Fortune favores the bold - Среќата ги прати храбрите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2006 во 19:43
Originally posted by Pharaoh Pharaoh напиша:

pazi so prais da ne zabegas mnogu oti site ovie raboti sto gi kazuvas se simptomi na hipohondrija psihicka bolest koja e mnogu zaebana ako te pokori
e ne se be site znaci na hipohondrija,matematikata nema nikakva vrska
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2006 во 19:55

Originally posted by nedopirliv nedopirliv напиша:

Originally posted by Pharaoh Pharaoh напиша:

e ne se be site znaci na hipohondrija,matematikata nema nikakva vrska

aman be luge ne me plasite...ova e nisto sporedeno so ona so go pram sekojdnevno...pazam kolku pati mi e potrebno da ja zapalam lambata vo kupatilo(potesko se palit sijalicata) i ako ne ja uklucam odma mislam deka ke mi e los denot, i bas taka se mi se desavat...vnimavam kolku parcinja leb ke izedam...gledam da se neparen broj...aj use neso da kazam i ke me smestite demir hisar

Точачиња.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2006 во 01:06
eeeee posle temava pocnav da sogleduvam kolku sum sueverna za nekoi raboti....ama ok e sepak toa se raboti za koi ne sum obrnala vnimanie...a mnogu raboti za koi bev sueverna....se izmenija....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.