IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 227228229230231 824>
Автор
Порака
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 04:04
Originally posted by да бе да бе напиша:

при jаничарите - основниот моментум е ОГРОМНАТА ОМАРАЗА народот от кой потекнуват

Немора да значи,тоа е случај само при различни религии(најповеќе).А дека ова е вистина чист пример сте------------------------------------------------------------------ВИЕ
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 04:08
мислиш?
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 04:46
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

само македонски ми фали во биографиата

Научи го прво. Во една реченица многу грешки имаш. Ако јас би те оценувал , не би ти дал повеќе од 1+

Треба сериозно да седнеш да учиш македонски за да можеш да кажеш дека го знаеш.

ма многу си стиснат бе
Кон врв
taanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Ноември.2008
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 08:02
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

[QUOTE=macedon_alex] [QUOTE=Neanticki] [QUOTE=macedon_alex]

Неатички,

Во секој еден поглед ме изненадуваш, несакаш или неможеш да сфатиш за што зборуваме?!

Државјанин си бугарски, ОК, но кое е твоето етничко потекло?

Ако си прав Бугарин тогаш твоето потекло е туркомонголско. Тие тоа го негираш и велиш дека не си турко монголин.

Да видиме која е втората алтернативе, чим не си турко монголин тогаш мора да си бугаризиран. Значи еден од оние 53+ етноси кои живеат во денешна Бугарија, а не се Бугари туку се бугаризирани. Изборот е твој.

Според се досега што имаш напишано, а и твојот нескриен интерес за македонската култура и фолклор си земам за право да заклучам дека си само бугаризиран Македонец, Турците за таквите го употребувале зборот јаничар.

Ќе ми опростиш, јас обично несакам да им ја дефинирам националната припадност на луѓето, но кога некој е толку булгарен (вулгарен) тогаш не ми пресотанува ништо друго сем да им препишам соодветна терапија.

Без разлика која алтернатива ќе ја изберете вашата позиција е илузија, фантазија, фатаморгана, што аутоматски ве прави губитници. Дали ме разбираш што сакам да кажам?

Според мене Бугарите се туркомонголи, а бугарските поданици, се бугаризирани - јаничари. Верувам дека повеќето од нас стојат зад тоа мислење.

Веќе еднаш напишав, некој однароден да го убедуваш за неговото потекло е многу јалова работа. Како може да се убеди некој гркоман или бугароман дека не е Грк или Бугарин?! Спрема тоа гркоманот е Грк, а бугароманот е Бугарин односно туркомонголин, се додека тој лично не ја осознае заблудата.

За разлика од гркоманите, бугароманите го имаат прифатено само името, а се обидуваат да ја практикуваат својата изворна култура, додека гркоманите комплетно отфрлаат се и подполно и се поредаваат на новата култура. Во одредени моменти гркоманите го користат јазикот, но и тоа е само прашање на време кога нивниот јазик комплетно ќе исчезне.

Понудата не е да ти станеш Македонец, туку да ги разбереш мотивите на бугарската пропагндна машинерија и по можност да осознаеш дека си Македонец од Бугарија или пак од македонско етничко потекло. Пак изборот е твој.

Дали е сега појасно? Дали треба да повторам уште еднаш?

Мали мали, се едно четем сръбскоюгославската стратегия за македонизма!
колкото и да ми е неудобно само ще ти кажа че българската идентичност не я оспорва ни една държава докато македонската барем 3!!!!
И още нещо малце нахален ставаш кога македонизираш некой дето никогаш не е бил македонец- квото и да означава това! Така че ако искаш придържай се към историята а не провеждай политагитация - и не се бой се че ти платат на края на месеца !
В днешно време всеки има право на самоопределение.! Жалкото е че такива като тебе със задна дата се опитват да македонизират отдавна починали хора лека им пръст! Засрами се малце!
Кон врв
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 10:45

....
Ако си прав Бугарин тогаш твоето потекло е туркомонголско. Тие тоа го негираш и велиш дека не си турко монголин.

...
Според мене Бугарите се туркомонголи, а бугарските поданици, се бугаризирани - јаничари. Верувам дека повеќето од нас стојат зад тоа мислење.

...

Голем ти е проблемот платениче... Приемаш една српска небивалица за необорима аксиома и околу неjа градиш мирогледот си. Значи според тебе и српските ти ментори Бугари = Туркомонголи... Па убаво - верваj си... Ама што ке те стопли таа вера? Дали ке ти реши проблемот со името ФИРОМ? Сигурно не... Дали ке ти реши проблемот со НАТО и Европската заедница? ... Пак не... Каков проблем ке ти реши - освен да си лечиш комплексот за малоценост. А ние - Туркомонголите-Бугари и Туркомонголите-Унгарци сме во Европа, а па вие се уште сте во задниот двор...
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 12:22
Кажав јас многу се плашите од србите - иначе немаше да ги спомнувате толкуголема%20насмевка

Ние немаме проблем ниту со името ниту со НАТО и ЕУ - душманите наши имаат проблем - и ако сте вие туркомонголите у европа таму сте само за да има некој што би бил последен инаку и таму не ве примаатголема%20насмевка
Кон врв
taanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Ноември.2008
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 12:39
Браво! А така на тия душмани
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 12:51

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

само македонски ми фали во биографиата

Научи го прво. Во една реченица многу грешки имаш. Ако јас би те оценувал , не би ти дал повеќе од 1+

Треба сериозно да седнеш да учиш македонски за да можеш да кажеш дека го знаеш.

ма многу си стиснат бе

Не сум стиснат, реалноста е таа. Не знаеш македонски за да може нешто поголемо од 1+ да извадиш. И тоа можеби е многу.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 12:55
Originally posted by чоли чоли напиша:

....

...

...

Голем ти е проблемот платениче... Приемаш една српска небивалица за необорима аксиома и околу неjа градиш мирогледот си. Значи според тебе и српските ти ментори Бугари = Туркомонголи... Па убаво - верваj си... Ама што ке те стопли таа вера? Дали ке ти реши проблемот со името ФИРОМ? Сигурно не... Дали ке ти реши проблемот со НАТО и Европската заедница? ... Пак не... Каков проблем ке ти реши - освен да си лечиш комплексот за малоценост. А ние - Туркомонголите-Бугари и Туркомонголите-Унгарци сме во Европа, а па вие се уште сте во задниот двор...

Можеби сме надвор од ЕУ и НАТО ама пак поситуирани сме од вас. Што ако сте во ЕУ кога ве понижуваат, не ве признаваат за еднакви со нив, ви ја укинаа и помошта, а народот живее потешко отколку кај нас?
Ставивте визи за Македонците и која беше последицата од тоа? Пограничните бугарски градови умреа. Ќустендил почна да пропаѓа.
Ако сите овие работи се придобивки за тебе тогаш седете си во ЕУ слободно и не се грижите за нас. Ако вие сакате да ве понижуват јас не сакам.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 13:04
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Кажав јас многу се плашите од србите - иначе немаше да ги спомнувате толкуголема%20насмевкаНие немаме проблем ниту со името ниту со НАТО и ЕУ - душманите наши имаат проблем - и ако сте вие туркомонголите у европа таму сте само за да има некој што би бил последен инаку и таму не ве примаатголема%20насмевка

Блажени са верваштите... живеj си са максимата : "По добре прв у село отколкото последен во градот"
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 13:09
Ете си ја погоди паролата - па вие бевте последни и во селото а сега и во градотголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 13:15

Ете си ја погоди паролата - па вие бевте последни и во селото а сега и во градотголема%20насмевка

И првиот на село кога иде во градот става последен... затоа не е важно на кое место е бил на село
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 13:17
Теши се,само теши сеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 13:20

Теши се,само теши сеголема%20насмевка

Направо ревем - за оние 220 млн. евра дето ни ги спреха и дето мафиотите не успеа да ги "усвоjат"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 227228229230231 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,340 секунди.