IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 226227228229230 824>
Автор
Порака
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:50
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Абе му фаќа нив,ама се праат на 3 и пол

Не бе белеив ме, затоа ја викам дека треба да се ограничи пристапот на форумов...и да се банираат бугарите и јово наново...
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:53
Originally posted by да бе да бе напиша:

ти рекоф jас дека мора да значи дека само македонскиот го е заборавила

ма како бе ем македонка ем била мажена за бугарин

Ти по жена ти ја декларираш етничката припадност? Или според потеклото? Кажи ми како може според мажот да ја декларира етничката припадност?

Во Бугарија жените се декларираат како што ќе се декларира мажот? Или вие не се жените и мажите за други народи?
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:54
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Јас викам дека некои работи не треба да им се кажуваат на Бугарите, џабе е, не разбираат толку им фаќа тоа мозокот.

виде ли бе - тетка му била мажена за бугарин - значи го е зборувала и бугарскиот

На каков jaзик са зборували - македоснки, бугарски, грцки или англиски?

мислам дека най леко им е били на македонски или бугарски

ама ако беа зборували на македонски - немаше да рече дека го е заборавила

следователно като изкучихме нереалните предположение остава едно

Тетка му е зборувала бугарски и следователно не го е заборавила

Капиш Ватсон?

Капиш ja

Изменето од да бе - 04.Декември.2008 во 22:55
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:56

Јас викам дека некои работи не треба да им се кажуваат на Бугарите, џабе е, не разбираат толку им фаќа тоа мозокот.

виде ли бе - тетка му била мажена за бугарин - значи го е зборувала и бугарскиот

Капиш Ватсон?

Капиш ja

Нисам одавде
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:57
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Или вие не се жените и мажите за други народи?

ние сме моногамни бе - не се жениме и мажеме за народи - току само за един човек или жена
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:57

Капиш Ватсон?

Капиш ja

Грешка си Шерлок.

Во тоа време во Грција се прогонувале оние кои го користат македонскиот, бугарскиот , албанскиот и другите јазици.

Од тоа следува дека забрането било да се говорат истите

Од тоа следува дека се лежело затвор за говорење на овие јазици

Од ова следува дека дома говореле грчки

Од ова следува дека не говореле дома ниту македонски ниту бугарски

Сега појасно ли е Шерлок? Секако дека е.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:58

Нисам одавде

ок, ке ти обадам кога се поjавиш
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:59

Или вие не се жените и мажите за други народи?

ние сме моногамни бе - не се жениме и мажеме за народи - току само за един човек или жена

За човек или жена? А жената не е човек кај вас?
Е ова не сум го знаел дека кај вас жената не е човек.

Изменето од macedon_alex - 04.Декември.2008 во 23:00
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 23:05

дома си е дома
еве jас пишувам македонски
ако сакам и на кинезки ке пишувам ама немогам

Не се вади сега. Во Грција си збореле грчки и дома и надвор.
А ти на форумов не зборуваш македонски. Се е тоа само не македонски. Треба малку да поучиш.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 23:08
само македонски ми фали во биографиата
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 23:10

само македонски ми фали во биографиата

Научи го прво. Во една реченица многу грешки имаш. Ако јас би те оценувал , не би ти дал повеќе од 1+

Треба сериозно да седнеш да учиш македонски за да можеш да кажеш дека го знаеш.
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 23:28
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

hm

ХМ, ХМ, ама јас веќе не сакам да ја носам маската бугарска.

И Зората разбрал дека сме бугаризирани.

Уште ден-два и ќе минам на ставовите на Платеникот.

Македонистичките идеи се многу убедливи.

Време е да ја скинеш бугарската маска. Ако продолжиш вака, веќе еднаш ти реков, дека и ти до 2010 ќе се осознаеш и ќе почнеш да си ги цениш своите изворни корени.

Изменето од Platenik - 05.Декември.2008 во 00:43
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 00:25

Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Зар и ти Зора? И ти мислиш дека сме ист народ со Бугарите? Не ми се верува што читам.....

macedon_alex, кој чита повеќе, повеќе и знае.

Зората веќе го научи нашиот литературен јазик и како Платеникот ни предлага оферта, а таа е прифатлива.

Советот да си го примениш на себе, пред да ми го даваш мене. Исчисти го својот двор пред да гледаш во мојот
. А вашиот литературен јазик чувајте си го за себе, мене не ми го нудите, не го сакам. Си имам јас свој МАКЕДОНСКИ јазик.

П.С. И не сум дел од истиот народ со Бугарите.

Неатички,

Во секој еден поглед ме изненадуваш, несакаш или неможеш да сфатиш за што зборуваме?!

Државјанин си бугарски, ОК, но кое е твоето етничко потекло?

Ако си прав Бугарин тогаш твоето потекло е туркомонголско. Тие тоа го негираш и велиш дека не си турко монголин.

Да видиме која е втората алтернативе, чим не си турко монголин тогаш мора да си бугаризиран. Значи еден од оние 53+ етноси кои живеат во денешна Бугарија, а не се Бугари туку се бугаризирани. Изборот е твој.

Според се досега што имаш напишано, а и твојот нескриен интерес за македонската култура и фолклор си земам за право да заклучам дека си само бугаризиран Македонец, Турците за таквите го употребувале зборот јаничар.

Ќе ми опростиш, јас обично несакам да им ја дефинирам националната припадност на луѓето, но кога некој е толку булгарен (вулгарен) тогаш не ми пресотанува ништо друго сем да им препишам соодветна терапија.

Без разлика која алтернатива ќе ја изберете вашата позиција е илузија, фантазија, фатаморгана, што аутоматски ве прави губитници. Дали ме разбираш што сакам да кажам?

Според мене Бугарите се туркомонголи, а бугарските поданици, се бугаризирани - јаничари. Верувам дека повеќето од нас стојат зад тоа мислење.

Веќе еднаш напишав, некој однароден да го убедуваш за неговото потекло е многу јалова работа. Како може да се убеди некој гркоман или бугароман дека не е Грк или Бугарин?! Спрема тоа гркоманот е Грк, а бугароманот е Бугарин односно туркомонголин, се додека тој лично не ја осознае заблудата.

За разлика од гркоманите, бугароманите го имаат прифатено само името, а се обидуваат да ја практикуваат својата изворна култура, додека гркоманите комплетно отфрлаат се и подполно и се поредаваат на новата култура. Во одредени моменти гркоманите го користат јазикот, но и тоа е само прашање на време кога нивниот јазик комплетно ќе исчезне.

Понудата не е да ти станеш Македонец, туку да ги разбереш мотивите на бугарската пропагндна машинерија и по можност да осознаеш дека си Македонец од Бугарија или пак од македонско етничко потекло. Пак изборот е твој.

Дали е сега појасно? Дали треба да повторам уште еднаш?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2008 во 03:54
при jаничарите - основниот моментум е ОГРОМНАТА ОМАРАЗА кон народот от кой потекнуват

Изменето од да бе - 05.Декември.2008 во 04:07
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 226227228229230 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.