IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 225226227228229 824>
Автор
Порака
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 20:48
И баба ми е од преку граница(нејзнината мајка е од преспа)ама за жал на грешна страна на границата.
Инаку бев пред некоја година таму,многу убаво го имат направено грците и така таму зборав за минатото на дел од моето семејство,се разбира со моите роднини,славофоните грци,тие што се мнозинство во Лерин,Воден,Костур и се до Тесалија и Солун...ги знајш.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 20:51
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

И баба ми е од преку граница(нејзнината мајка е од преспа)ама за жал на грешна страна на границата.
Инаку бев пред некоја година таму,многу убаво го имат направено грците и така таму зборав за минатото на дел од моето семејство,се разбира со моите роднини,славофоните грци,тие што се мнозинство во Лерин,Воден,Костур и се до Тесалија и Солун...ги знајш.

Мајка ми има тетка, 87 години има жената и еднаш по телефон само ми рече : Го заборавив МАКЕДОНСКИОТ! Зошто не рекла бугарскиот? Покрај нема имам многу роднини таму, ама сега сите се Грци, поточно мораат да бидат, не смеат да мрднат. За една мала работа може многу да се настрада.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 20:55
Инаку овие од виножито,велат има над милион македонци,само Солун нема многу.И илјадници чекаат да се вратат.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 21:13
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Навистина веќе постојат два народи.

Нема лошо единиот од нив да разбере накрај каде да го бара СВОЈОТ ИДЕНТИТЕТ.

А Неспомнатиот нека не се лути, а да размисли малку и да признае некои необорливи вистини за минатото на неговиот народ.

Па време е да почнете да барате веќе еднаш,барате толку што дури од Тесалија до Сибир си ги барате корените,а нас корените ни се едни и знаеме од каде,од Македонија.

Ние не бараме идентитет.

Какви биле прабугарите не не интересира многу. Нема многу извори и најверојатно хипотезите ќе стануваат се повеќе и повеќе.

Минале и заминале.

Создале држава и го оставиле својето име на народот, кој живеел во неја.

Тоа е и проблемот,од толку хипотези веке незнаете кои сте и што сте - па други убедувате дека се ваши а ни вие незнаете чии сте.
КАЛ`БЛ`К
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 21:28
Еден од модерните бугари

Изменето од ZoraNaSlobodata - 04.Декември.2008 во 21:29
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 21:41
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Во дел од нив учествуваше баба ми ( внуката на Илинденецот ),а Бугарите беа 5 души и не успеа ниту еден да ги одговори-сите свиткаа опашките и ги снема, само Да бе чесно си призна дека не може да ги одговори.. Па после тоа еден член од тука немајќи што да каже почна да измислува некои филмови...а прашањата сеуште се неодговорени.

што стана со делфините бе
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 21:42
Отидоа со Туркомонголитеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 21:48
туркомонголи и рибоделфини
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 21:49
Originally posted by да бе да бе напиша:

Во дел од нив учествуваше баба ми ( внуката на Илинденецот ),а Бугарите беа 5 души и не успеа ниту еден да ги одговори-сите свиткаа опашките и ги снема, само Да бе чесно си призна дека не може да ги одговори.. Па после тоа еден член од тука немајќи што да каже почна да измислува некои филмови...а прашањата сеуште се неодговорени.

што стана со делфините бе

Арни се. Си пливаат.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 21:50

Мајка ми има тетка, 87 години има жената и еднаш по телефон само ми рече : Го заборавив МАКЕДОНСКИОТ! Зошто не рекла бугарскиот?.

еми заштото не го е заборавила бугарскиот
само македонскиот го е заборавила
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 21:53

Мајка ми има тетка, 87 години има жената и еднаш по телефон само ми рече : Го заборавив МАКЕДОНСКИОТ! Зошто не рекла бугарскиот?.

Не се декларирала никогаш како Бугарка, иако била мажена за Бугарин.
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:24

Јас викам дека некои работи не треба да им се кажуваат на Бугарите, џабе е, не разбираат толку им фаќа тоа мозокот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:28
Абе му фаќа нив,ама се праат на 3 и пол
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 22:47

Не се декларирала никогаш како Бугарка, иако била мажена за Бугарин.

ти рекоф jас дека мора да значи дека само македонскиот го е заборавила

ма како бе ем македонка ем била мажена за бугарин
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 225226227228229 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.