![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 223224225226227 824> |
Автор | ||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ХМ, ХМ, ама јас веќе не сакам да ја носам маската бугарска. И Зората разбрал дека сме бугаризирани. Уште ден-два и ќе минам на ставовите на Платеникот. Македонистичките идеи се многу убедливи. |
||
![]() |
||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|
Па само името е проблем,друго ништо не е,и последиците кое ги носи тоа,Грците имаат проблем со името,имате и вие,но не ги искажувате.Мене ми е многу криви бидејќи е очигледно дека сме припадници од поголем народ,и дури вие се мачите да ја терате вашата стара политика,во уште едни наши земји,народот станува малцинство во сопствената земја(Егејска Македонија),ете веќе Солун не е ни Македонски ни Бугарски,во него живеат луѓе кои таму не им е местото.Илјадници години Солун не се дал на ниеден освојувач,за сега така без борба да биде земен и оттуѓен,вистинските Солунчани сега се превртваат во гробовите да знаат што се случило со нивната Македонија. |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
![]() Зар и ти Зора? И ти мислиш дека сме ист народ со Бугарите? Не ми се верува што читам..... Изменето од macedon_alex - 04.Декември.2008 во 19:14 |
||
![]() |
||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
|
Има само едно нешто што ти убегнува Зора.
1000 години поголемиот народ го носел името БЪЛГАРИ. |
||
![]() |
||
|
macedon_alex, кој чита повеќе, повеќе и знае. Зората веќе го научи нашиот литературен јазик и како Платеникот ни предлага оферта, а таа е прифатлива. |
||
![]() |
||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|
E tuka e problemot,sho bi se reklo kaj nas,ushte komunistite ve lazat. |
||
|
||
![]() |
||
|
Во одреден дел од 19 век,со помош на Русија,создавачот на вашата држава и нација,направило многу словени да се идентификуваат со името българи,а веќе од 1878 да не зборуваме.А знаеме и не е ништо за лутење дека тогашното име бугари значело што и во швајцарија швајцарци,секој кој се нашол во државата.
|
||
|
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Советот да си го примениш на себе, пред да ми го даваш мене. Исчисти го својот двор пред да гледаш во мојот . А вашиот литературен јазик чувајте си го за себе, мене не ми го нудите, не го сакам. Си имам јас свој МАКЕДОНСКИ јазик. П.С. И не сум дел од истиот народ со Бугарите. Изменето од macedon_alex - 04.Декември.2008 во 19:33 |
||
![]() |
||
|
Зора, не е баш така. Читај документи, не пропаганистички сајтови.
Вчера некаде по темите овде ставив три, прочитај ги, па кажи што мислиш! Македон_алекс пак е срдит. Изменето од Neanticki - 04.Декември.2008 во 19:33 |
||
![]() |
||
|
Ти остави го македон_алекс, не го споменувај. Си знае македон_алекс што е и како е. Не чека македон_алекс други да му кажуваат што е и како е. Зора ме разочара. И ти ли падна под влијание на нивната пропаганда. ![]() |
||
![]() |
||
|
Нема да спомнувам никого. Мислам Неспомнатиот има многу за учење и сеуште нема време да прочита „За Македонцките работи“
|
||
![]() |
||
|
На кои документи мислиш,на тие што буги ги класифицира како научна фантастика? |
||
|
||
![]() |
||
|
Неспоменатиот си одмара сега. Си заврши тој се што требаше, па сега ден-два си одмара. Само тој Неспоменатиот се уште го служи умот. Неспоменатиот се сеќава како еден човек до вчера говореше дека ја почитува македонската посебност, дека се што се дискутира е од историски карактер, дека дури и неговите хипотези да се точни веќе станува збор за два ПОСЕБНИ НАРОДИ, а денес истиот тој човек говори за еден народ и говори за пропаганди, а самиот не е свесен дека е жртва на истите. Жалосно е што во неговата мрежа паѓаат и други. ![]() |
||
![]() |
||
|
Навистина веќе постојат два народи.
Нема лошо единиот од нив да разбере накрај каде да го бара СВОЈОТ ИДЕНТИТЕТ. А Неспомнатиот нека не се лути, а да размисли малку и да признае некои необорливи вистини за минатото на неговиот народ. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 223224225226227 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |