IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 223224225226227 824>
Автор
Порака
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:07
Originally posted by да бе да бе напиша:

hm

ХМ, ХМ, ама јас веќе не сакам да ја носам маската бугарска.

И Зората разбрал дека сме бугаризирани.

Уште ден-два и ќе минам на ставовите на Платеникот.

Македонистичките идеи се многу убедливи.

Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:08
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

вие не сте бугари вие сте Македонци и ете ви нудиме шанса да се спознаете и да дознаете дека сте дел од една голема нација и народ,оти ете како што и од страна гледа,само слеп човек не би видел сличноста помеѓу нас.
Јас не сфаќам,толку ли е навредливо за вас да бидите МАКЕДОНЦИ?

Зора, немаш равен!

Значи и слеп човек ќе види дека сме дел од една голема нација и народ ама вие сакате да биде Македонски.

За трети пат го пишувам тоа -

ако е проблем само името - да го мениме и сите да бидеме Македонци.

Па само името е проблем,друго ништо не е,и последиците кое ги носи тоа,Грците имаат проблем со името,имате и вие,но не ги искажувате.Мене ми е многу криви бидејќи е очигледно дека сме припадници од поголем народ,и дури вие се мачите да ја терате вашата стара политика,во уште едни наши земји,народот станува малцинство во сопствената земја(Егејска Македонија),ете веќе Солун не е ни Македонски ни Бугарски,во него живеат луѓе кои таму не им е местото.Илјадници години Солун не се дал на ниеден освојувач,за сега така без борба да биде земен и оттуѓен,вистинските Солунчани сега се превртваат во гробовите да знаат што се случило со нивната Македонија.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:12
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Па само името е проблем,друго ништо не е,и последиците кое ги носи тоа,Грците имаат проблем со името,имате и вие,но не ги искажувате.Мене ми е многу криви бидејќи е очигледно дека сме припадници од поголем народ,и дури вие се мачите да ја терате вашата стара политика,во уште едни наши земји,народот станува малцинство во сопствената земја(Егејска Македонија),ете веќе Солун не е ни Македонски ни Бугарски,во него живеат луѓе кои таму не им е местото.Илјадници години Солун не се дал на ниеден освојувач,за сега така без борба да биде земен и оттуѓен,вистинските Солунчани сега се превртваат во гробовите да знаат што се случило со нивната Македонија.

Зар и ти Зора? И ти мислиш дека сме ист народ со Бугарите? Не ми се верува што читам.....

Изменето од macedon_alex - 04.Декември.2008 во 19:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:17
Има само едно нешто што ти убегнува Зора.

1000 години поголемиот народ го носел името БЪЛГАРИ.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:20
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Зар и ти Зора? И ти мислиш дека сме ист народ со Бугарите? Не ми се верува што читам.....

macedon_alex, кој чита повеќе, повеќе и знае.

Зората веќе го научи нашиот литературен јазик и како Платеникот ни предлага оферта, а таа е прифатлива.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:23

Има само едно нешто што ти убегнува Зора.

1000 години поголемиот народ го носел името БЪЛГАРИ.

E tuka e problemot,sho bi se reklo kaj nas,ushte komunistite ve lazat.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:28
Во одреден дел од 19 век,со помош на Русија,создавачот на вашата држава и нација,направило многу словени да се идентификуваат со името българи,а веќе од 1878 да не зборуваме.А знаеме и не е ништо за лутење дека тогашното име бугари значело што и во швајцарија швајцарци,секој кој се нашол во државата.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:31

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

macedon_alex, кој чита повеќе, повеќе и знае.

Зората веќе го научи нашиот литературен јазик и како Платеникот ни предлага оферта, а таа е прифатлива.

Советот да си го примениш на себе, пред да ми го даваш мене. Исчисти го својот двор пред да гледаш во мојот
. А вашиот литературен јазик чувајте си го за себе, мене не ми го нудите, не го сакам. Си имам јас свој МАКЕДОНСКИ јазик.

П.С. И не сум дел од истиот народ со Бугарите.

Изменето од macedon_alex - 04.Декември.2008 во 19:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:31
Зора, не е баш така. Читај документи, не пропаганистички сајтови.

Вчера некаде по темите овде ставив три, прочитај ги, па кажи што мислиш!

Македон_алекс пак е срдит.

Изменето од Neanticki - 04.Декември.2008 во 19:33
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:35

Ти остави го македон_алекс, не го споменувај. Си знае македон_алекс што е и како е. Не чека македон_алекс други да му кажуваат што е и како е.

Зора ме разочара. И ти ли падна под влијание на нивната пропаганда.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:41
Нема да спомнувам никого. Мислам Неспомнатиот има многу за учење и сеуште нема време да прочита „За Македонцките работи“
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:46

На кои документи мислиш,на тие што буги ги класифицира како научна фантастика?
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:48

Нема да спомнувам никого. Мислам Неспомнатиот има многу за учење и сеуште нема време да прочита „За Македонцките работи“

Неспоменатиот си одмара сега. Си заврши тој се што требаше, па сега ден-два си одмара.

Само тој Неспоменатиот се уште го служи умот. Неспоменатиот се сеќава како еден човек до вчера говореше дека ја почитува македонската посебност, дека се што се дискутира е од историски карактер, дека дури и неговите хипотези да се точни веќе станува збор за два ПОСЕБНИ НАРОДИ, а денес истиот тој човек говори за еден народ и говори за пропаганди, а самиот не е свесен дека е жртва на истите. Жалосно е што во неговата мрежа паѓаат и други.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 19:56
Навистина веќе постојат два народи.

Нема лошо единиот од нив да разбере накрај каде да го бара СВОЈОТ ИДЕНТИТЕТ.

А Неспомнатиот нека не се лути, а да размисли малку и да признае некои необорливи вистини за минатото на неговиот народ.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 223224225226227 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,285 секунди.