|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика | страница <1 107108109110111 213> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... e pa za tie 18 godini nie zalime... ..zlatnik...dobro dojde vo klubot... |
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со тапија :) И убав пост на Златник. |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
uf, ak te razbrav! pisi taka cel svet da moze da te razbere , ili pisi na angliski..
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a za zlatnik: suuuuper, suuuper , i pak ke recam super
|
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас нема да се согласам и нема да напишам супер - не бидејки не е супер туку бидејки тоа се очекува од мене
Ух ај не се шалам - не ми се допаѓа во постот од многуте ШББКББ(ша би било кад би било) бидејки за многу работи се знае као и што - само неколку примери 1.На Јалта е донесена резолуција за Обединување на Македонија во нејзините ВАП(вардар,егеј,пирин) граници, 2.Потпишан е протокол за протекторат на Македонија под Американска надлежност, 3.Русите се откажуваат од Македонското прашање поради непријателството со Бугарија 4.Во Македонија до 1943 год. не постои комунистичка партија туку Илинденска организација која ги раководи воените дејствија на територија на ВАП Македонија како никогаш да не е и разделена 5.Тито беспомошен праќа злосторници да убиваат Македонски херои бидејки несакаат да се потчинат на КПЈ - Рацин,Х.Т.Карпош и др. на кои и ден денес им е неразјаснета смртта. 6.Тито добива големо не со неприсуството на Македонците на АВНОЈ и формирање на свое антифашистичко собрание АСНОМ, 7.Поради сите горенаведени случаи Тито се одмаздува на Македонија со акции добропознати за време на војната и по нејзино завршување 8.Солунско поле е поголема житница од Војводина 9.Тито и само Тито е директен преговарач и уништувач на обединета Македонија 10.Единствено добро од договорот Тито - Италија денес има само Хрватска бидејки Трст,Истра и Далмација Македонија не ја интересираат Боли - така е со вистината секогаш боли п.с. колку вистинит виц не ми се верува |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
povistinito zdravje
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa dobro kaza ...vic e za smeenje ne za bolenje...i veruvanje....gluposti nevideni...
|
||
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благодарам на сите кои искажаа позитивно мислење кон мојот пост. Но, исто така благодарност и до boogie (и до сите други) кои вложиле труд и го прочитале истиот иако не се согласуваат со него.
Boogie, да те прашам само една работа. Дали, ако Тито сакал, Македонија можела да остане дел од Србија? И да, ќе изумев. Кога спомна убиства на тие кои биле за самостојна Македонија, ме потсети на Америка. Каква или која е денес Америка? Верувам дека секој ќе се согласи дека таа е најсилна држава во светот. И сега повторно едно хипотетичко прашање. Дали секоја од конститутивните држави на САД денес би биле некој позначаен фактор, ако Линколн не извршил убиства во граѓанската војна? Или можеби се договориле на фин начин, а? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На Тито му била потребна Македонија но неможел никако да ја сочува во рамките на Србија - зошто?
Одговорот е многу едноставен - зошто морале Македонците да одат на Срем,затоа зошто Македонците во 2 светска војна ја имале најсовремената технологија од оружје,како?Па во Македонија нема некои борби за да загине којзнае колкав процент на војска но затоа има големи повлекувања(бегања) на 3 војски(германци,италијани и бугари) кои зад себе оставаат голем арсенал на оружје - првата партизанска тенковска чета е формирана во склоп на 3 македонско-косовска бригада,огромен број на возила и најважно по АСНОМ контактите со Америка и непречено снабдување на гориво од сојузниците преку Солун Тито ја одиграл најпокварената игра во 2 Св.Војна кога е во прашање Македонија и 100% е сигурно дека ако Тито не спроведеше чистка во Македонските редови дека Македонија денес ке беше обединета |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.................. samo ne e za tuka ..... za podforum vicevi e eve ti link dokolku ne mozes da se snajdes
Изменето од miroslav_g8 - 04.Декември.2008 во 10:37 |
||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Буги, ако приметуваш, аватарите ни’ се слични. Тоа мислам дека доволно зборува за чувството кое го имам(е) кон нашата сопствена држава. Но, сепак мораме да признаеме и да прифатиме одредени работи такви какви што се. А, одговорот дека само поради носење македонски војници на сремскиот фронт Тито ја признал државноста на Македонија, е (без навреда) смешен. Зошто? Од едноставна причина што сремскиот фронт се водел на самиот крај на војната (од крајот на ’44 до Април’45-та). А концептот за државното уредување, во кое е решено Македонија да биде конститутивна република во состав на Југославија, е решено многу пред тој настан. А со АСНОМ (02.08.1944) само беше потврдено.
|
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Голема грешка си без разлика на аватарите и чувството.Југославија и Тито се најголемото зло што воопшто ги опфатило Македонците и Македонија низ вековите.
Прост пример можам само да ти посочам од еден цитат на Брашнаров кој умрел на Голи Оток во раце на сопствен студент - Цитат:"И турски затвор сум лежел ама вакво ѕверство не сум видел" И не ја сакал Македонија Тито поради Сремски фронт туку ти посочив - проток на гориво за воените дејствиа и подоцна обновата на Југославија,оружје,муниција и арсенал на најмодерно оружје од тоа време и нормално добрата местоположба која Тито ја сметал за почеток на преговори за Балканска федерација во која ке влезат Албанија,Грција и Бугарија. Тешки политички игри од кои само Македонија загуби - затоа и директен кривец е Тито и неговата алчност и мегаломанство |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bugi bejbe .......... vo SEKOJA NORMALNA DRZAVA osven vo Makedonija , za dela storeni protiv drzavata se odi vo APS ........ kaj nas e poinaku ... kaj nas za dela protiv Drzavata i ustavniot poredok se odi DIREKTNO VO FINALE .......... PARLAMENT JALI VLADIN KABINET
|
||
Внеси реплика | страница <1 107108109110111 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |