![]() |
|
Трагичноста на денешното поимање на историјата |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Автор | |||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Танас, Неантички, Да бе иако сте Бугари ве молам погледнете што пишува "историчарот" на неговиот линк. Танасе и јас и ти сме внуци на Илинденци. Погледни што пишува за ВМРО на темата за Груевски и како ги нарекува луѓето што го создале ВМРО!
Сега Неантички зар не е ова пример за платеник? |
|||
![]() |
|||
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
||
I spored tebe kolku sa bile tie Bugari spored tebe? Spored tebe site sa Bile Bugar, e toa e Propaganda i glupost. |
|||
![]() |
|||
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
||
Oni beja na oro so Srbite za delba na Makedonija, sega im odgovara pa i pak ke se fanat: ZA SITE SRBOFOBIJASHI U BUGARIJA ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
Васко е известен по историческите форуми с негавата екстравагантност |
|||
![]() |
|||
taanas ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
||
Виж сега политическите въжделения не ме интересират! Мене ме интересира това което попитах и наемника! Имало ли е според теб хора с българско самосъзнание в Македония преди 1945 година??! |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Не си ме сфатил Танасе. Не пишува за политика. Пишува дека историскотот ВМРО е организација на касапи. Тоа сакав да ти го кажам. |
|||
![]() |
|||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
||
Потполно си во право друже... Но денешнава младина не е баш по размислувањето... Барем еднаш да го ставеа прстот на чело ќе видеа дека тоа што сакаат Александар да биде Македонски е друга работа од тоа дали е он стварно Македонски...!!! А инаку за ова дереџе и незнаење на денешнава младина крива е власта т.е. ВМРО со Груевски на чело... Тие пропагираат таква голема лаж што не се поднесува... Но се тешам со тоа дека вистината секогаш победува, а ВИСТИНАТА Е ТАА ДЕКА НИЕ СМЕ СЛОВЕНИ И ОД СЛОВЕНСКО ПОТЕКЛО...!!! Изменето од DelijaSkopje - 01.Декември.2008 во 15:08 |
|||
![]() |
|||
||
Да бе, не се секирај. Нема да го гледаш на нашите форуми. Буги нема да дозволи тука да тропа глупости. |
|||
![]() |
|||
taanas ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 331 |
||
Не ми отговори на въпроса? |
|||
![]() |
|||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
jaс принципно сум за слобода на медиуми
|
|||
![]() |
|||
||
И Васко Србин и ти Србин, што друго човек да очекува од вас....значи и ти се согласуваш со неговите постови дека не постои македонска нација и дека треба да бидеме ФИРОМ а? Браво, петка. |
|||
![]() |
|||
||
u nikoj sluchaj golem del. toa go kazhuva i poslednio pasha u Makedonija. mrzeme sega da ti trazham, veke beshe postiral del od Makedonskiot Jazol u vrska so toj dialog. trazhi si sam Ako e imalo Bugari u MK togajka po periferijata, deneshna Pirinska i dole nekade kaj Seresh i u solun e Imalo nesho. Toa ne e golem del, toa e nekoj 10% od naselenieto. ali aj so vas nema razbirachka. Ti priznavashli deka e imalo Makedonci i Makedonska Nacija pred 1945 Veke go znam odgovoro, toa e ne! Toa e gomnarijata u celoto. |
|||
![]() |
|||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
||
Кој рече дека за тоа се сложувам...??? Јас се слагам за СЛОВЕНСТВОТО и тоа дека сме еден народ со СРБИТЕ, а денес ако има и само еден човек кој ќе се нарече Македонец по националност, тогаш значи дека постои Македонска национална свест...!!! Јас тоа не го оспорувам... Се создаваат насекаде разни националности, еве најнов пример ти е Босанската националност... Од НИШТО се создаде НЕШТО и сега што...??? Џабе е веќе да тврдиме дека тие се Срби потурчени во Турско време, нацијата се создала и ако они така сакаат и така тврдат нека им биде... Само никој не треба да ја ИСКРИВУВА ИСТОРИЈАТА И ДА ТВРДИ ДЕКА НЕ СМЕ ОД СЛОВЕНСКО ПОТЕКЛО...!!! |
|||
![]() |
|||
||
Читај му во линкот што го даде за кого пишува и што пишува. Дури и да сме 100% Словени, со Србите не сме еден народ. Низ историјата ( сакал или не ) овој народ никогаш не се чувствувал како српски народ. Како словенски народ да, ама како српски никогаш. Провери низ историјата. И те молам немој да ми тврдиш дека македонската свест се појавила, ама дека сме биле Срби пред тоа, па одеднаш сме се трансформирале во Македонци зошто тоа е смешно. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |