|
Хомосексуалците во нашата држава |
Внеси реплика | страница <1 4546474849 53> |
Автор | |
veronika_new
Сениор Регистриран: 21.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ni vas ni nas ni nema spas
|
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A кој се тоа вас, нас? |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
^italina
Сениор Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Паа, мислам дека хомосексуалец не е дијагноза, тоа си е вродено и кога тогаш ќе си излезе на површина.Бог сите не создал еднакви пред него, па која сум јас да судам. Не сум геј ама не ми пречат геј луѓе-па знаете ли дека според некоја статистика 30% од сите луѓе се геј? Што не сме навикнати на таа различност е друго нешто-чудно е кога видите двајца мажи или две жени се бакнуваат-признавам мене ми е невообичаено.
Само не поддржувам посвојување деца-премногу морални и социјални проблеми би имало детето. |
|
A closed mouth catches no flies
|
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A така, де! Конечно некој да се почеша по глава и да каже нешто од нешто ко шо треба. |
|
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ок jas ne podrzuvam i paradi i naocit marketing se drugo e ok |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за Анакин (и без задни намери, нагласувам ) |
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
LGBT
Сениор Регистриран: 23.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 114 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И тебе те има <3 а ќе ме има и мене еден ден... се надевам :) |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ме издавај бе
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хомосексуалците од Македонија бараат закони кои ќе им овозможат да склучуваат бракови од ист пол. Ова прашање се актуелизира деновиве откако американскиот претседател Барак Обама даде јавна поддршка за легализација на хомосексуалните бракови.Македонските хомосексуалци преку Хелсиншкиот Комитет испратиле претставка до Уставниот суд со барање за укинување на одредбите од Законот за семејство кои предвидуваат во брак да можат да стапат само лица од спротивен пол. Деновиве низ весниците можат да се забележат реклами преку кои хомосексуалците бараат остварување на своите права. ЛГБТ заедницата смета дека хомосексуалците се дискриминирани во однос на хетеросексуалците и тоа е причината да го кренат својот глас. Тие сметаат дека за разлика од брачните другари, не можеле да си ги остварат ниту правата што произлегуваат од врските што тие ги имаат со своите партнери. Додека некои од политичките партии имаат изградено дециден став со кој се против легализација на истополовите бракови, опозициската СДСМ молчи околу официјален став за ова прашање. -СДСМ е партија која е социјалдемократска, либерална и која ќе има изграден став за сите прашања кои може да го поделат општеството. Ние во нашата програма го немаме тој став, сеуште го немаме изградено, но ги следиме сите процеси и трендови кои ќе значат повеќе права на граѓаните на Македонија, истакна во понеделникот потпретседателот на СДСМ, Гордан Георгиев. За разлика од опозицијата, ВМРО-ДПМНЕ јасно стои зад десничарскиот став околу ова прашање, односно е против легализација на истополовите бракови, став на владејачката партија кој пред извесно време го повтори и министерката Гордана Јанкулоска. Граѓаните на Македонија пак, велат дека на ваквите лица им е потребна стручна и медицинска помош, а не законска каква што бараат. Ставот во нашата земја се совпаѓа околу сваќањата за правата на хомосексуалците во земјите од регионот, а добро знаеме како завршија некои од последните геј паради одржани на овие простори. Прашањето за легализација на хомосексуалните бракови беше актуелизирано откако Обама јавно ги поддржа. Тој со последниот потег успеа да собере доста донации за кампањата, но последните анкети велат дека токму поради оваа одлука Обама заостанува зад републиканецот Мит Ромни за околу 7 % во трката од претседателските избори. -------------- Добро, и во кој век тоа ние живееме? Изменето од ekszi88 - 19.Мај.2012 во 15:58 |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
LGBT
Сениор Регистриран: 23.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 114 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, ама на кој да му се докаже ова...
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа... лека полека се ќе си дојде на свое место... само дал ќе доживеам
|
|
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не губи надеж никогаш...
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 4546474849 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |