|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 207208209210211 824> |
Автор | |||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти нешто не си разбрал.
Вашите историчари и истражувачи кога отидоа крај Волга да ви го бараат потеклото, увидоа дека Волгоградските Цигани се нарекуваат Бугари. Па заќутевте како пички пид кошула после тоа откритие. Изменето од Aminta2 - 29.Ноември.2008 во 04:08 |
|||
Aminta2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Затоа секогаш добивале контри. Таа циганштаана секогаш сме ја презирале. Нивните лаги се гротесктни. Колку и да лажат, никако не може да помине лагата дека сме наводно Монголи по потекло, дека хановите се наши водачи, дека потекнуваме од Татарстан, дека Тангра ни била религијата... Изменето од Aminta2 - 29.Ноември.2008 во 04:18 |
|||
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мнозина са призвани но малцина са избрани |
|||
naemnik
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas tebe znam li te? ti si nekoj sho istapuvash so anti makedonski idei tuka na forumo i se ta zboresh za Trakijci ta se smenesh u Bugarin. da ne mislesh deka i da mi kazhesh koj si sho si mozhe nekoj da ti veruva? a za lazhniot Patriotizam, toa e tvoje mislenje, i sigurno ne me zasega toa sho ke ti kazhesh za mene ke ostanesh βωσσκαρ kako i sekoj drug od tvojta sorta. Изменето од naemnik - 29.Ноември.2008 во 11:23 |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ма незнаат тие ништо само се прават дека знаат а пишуваат едно та исто.
Друго - ке ве молам придржувајте се до темите не е тешко |
|||
Aminta2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па пишувај тогаш на туркски руни ако си патриот т.е. на азбуката на јазикот на твоите дедовци. Свесен си дека мајчиниот јазик на твоите дедовци (Бугари) бил туркски, или не си? |
|||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На тие руни ли мислиш? |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не сакам да се мешам во муабетот ама не ги земајте фреските како доказ за нешто. Дури и Петар Драганов ( бугарски научник ) говори за фреските во Македонија дека се преправани и одново цртани. |
|||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема страшно - со Аминта диалог (муабет) не може да се води - той си знае изразите "жути маjмуни" и други од този род. А таа "фреска" е подправена - то си личи, што бракьата држат лист не со кирилски букви, а со добавени глаголически букви(изготвен со помошт на Фотошоп или со друга слична програма). |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Чолим Светите Кирил и Методија ја измислиле глаголицата,а не кирилицата. Зар не е така? А инаку тек сега приметив дека е правена со фотошоп. Многутешко приметувам такви работи....не се разбирам многу во тие програми. |
|||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вистина е дека Кирил и Методиj измислили глаголицата. Но во народната памет и традиции е останало убеждението што тие са сотворили Кирилицата. Тоа не е важно - важното е делот им - се пак глаголицата и кирилицата са само вншниот облик на едно и сшто нешто. |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ни тоа не е важно туку важното е како тоа Македонски просветители да бидат заменети со Бугарски просветители кога се знае дека во нивно време Бугарите не биле ни христијани туку асл туркомонголи кои веруваат во танграта
|
|||
Neanticki
Сениор Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас мислам дека светите браќа се автори и на кирилицата и на глаголицата.
Првата била за внатрешна употреба, а втората за надвор. Имам и докази за тврдењето. |
|||
oho
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
да бе. "Бугарите не биле ни христијани". Лошо Седларов, много лошо... Изменето од oho - 29.Ноември.2008 во 21:46 |
|||
Внеси реплика | страница <1 207208209210211 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |