![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 138> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Отворено
цело твое битие никаде отпор бар на секунд да сопрам, веќе да се прашувам престанав дали сум или кој сум, претпоставувам, ти знаеш, но како те гледам ни ти. Нешто тивко безволно се слуша нешто да се пазело треба, што ли ти значи кој знае, а и баш ми е гајле. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Испрекинати и полни
линии минуваат брзо, а ти велам волан ти држи сега, за да молкум копчиња ти откопчам и лице во кошула ти заријам, бесно и брзо и со раце брзоплети најдам она што ми требаше а никако време немаше. Да се одвојам не ми се даваше свирки, клетви и зачудени фаци зад нас имаше, но ти непоколебливо воланот го држеше, браво ! |
|
![]() |
|
Завеса спуштена
претстава завршена изгасени светла ние заборавени и сами додека надвор вее додека надвор студи нам ни е топло нам ни е добро се дур заборавени сме. Пред нос на сите нам ни е добро и далеку од сите оние кој утре ќе дојдат да не обземат и освојат кои да ги заборавиме да смееме нема и затоа само времиња скришни само ќе крадеме исто како овој што ќе го паметиме до моментот следен некој нареден и премолчан. |
|
![]() |
|
Requiem ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Lingering in whatever
Се будам во истиот кревет, оној во кој вчера се обидував да се почуствувам дека тонам или телепортирам во мојата Градина на Сурреалноста. Целиот фригиден, ни грам интерес за нештата и новиот ден. Ништо нема за денеска во менито на овој аморефен ум, само поинтензивна индеферентност од кога и да било. Се обидувам да станам од креветот или наречете го Бајконур. Нема доволно сила да ме направи среќен што не се будам во туѓ кревет од гласот на вајана рандом девојка, цитирам "Бебенце, сакаш кафе да ти сварам?" Преку такво ми е од кафиња и бебиња и лигавење, не се фалам само троа се жалам, но осеќам нешто ме држи прикрепен за креветот. Ко гром од ведро небо, ја гледам Мрзата, гола ко од мајка родена во мојот кревет. Прво нешто што помислувам е да ја испцујам. к*рво,кој к*р...ех ја снема за миг, гласно извикав. Скокнав од креветот како да имаше змија под ќебето. Индеферентноста уште ме преовладува. Секое утро иста рутина, во огледалото гледам фаца и таа гледа во мене, со подочњаци како лубеници. Еј па тоа сум јас,помислив и неможев да згрешам.Но ете ти проблем, се гледаме со типот од што се рефлектира во суптилната површима од сребро, пробувам да го прашам кој ќе биде неговиот прогрес за денеска. Ни го сакам, ни го мразам, што би рекле овие енглезиве In Between. Мртва тишина, фригидни погледи разменуваме со Типот, само шуштењето на чешмата на шутракот под мене, му дава мешаница на тоа мртвило. Бришан простор, ништо на повидок, бела ќелија но не за криминалци..... Во интерес на драгоценотот мое и твое време ќе застанам на оваа точка. Сите ситуации, лица и слични творби се случајни или измислени. Н.Д 07.01.2008 Изменето од Requiem - 23.Ноември.2008 во 02:39 |
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Чекориш по трагите
на немирот во тебе, а тој те води некаде далеку од самата себе. Како да си одблесок на копнежлив зрак, како да си чад на пепелот од страст. Никогаш нема да знаеш колку ке ти недостигам ако не заминам од тебе. Затоа не тагувај сега Заминувам за да се вратам... НЕ ЈА НАПИШАВ ЈАС,НО МОЈА Е,МЕНЕ МИ ЈА ПОДАРИЈА |
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Повторно со восхит,
скриена во темнината, ја гледам таа ноќна кралица, да,токму неа,месечината, онаа која не избра за ликови главни на својата сказна и првите редови ги напиша во ноќта тивка и празна. Но не беше таа во рингот што не стави, боксерски ракавици сами си наметнавме, причина за секој удар самите измисливме, а таа се бореше победник да нема, милион почетоци на приказна една, за среќен крај кутрата жедна. И сега кога ја победивме, обидот нејзин за ремек дело конечно го уништивме, знај дека само ние ке жалиме, зашто почеток нов таа некаде пишува, некаде далеку од животи наши, магични моменти прави, каде точка по среќен крај на приказна туѓа ке стави. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
На планина кон некој врв
пешачам сам стап и едно куче имиња им дадов, со себе гранки влечам колиба да правам за себе и на тие имиња што им дадов. Ноќе крај оган кажувам како беше онака како јас гледав, кучето сожаливо ме лизна ми поверува очите наши се споија залајав, се насмеа. Небо ведро со звезди ми намига како ли порано не се сетив да се живее може само ако те снема од очи човечки и пресметки нивни. |
|
![]() |
|
Одбери звезда
одбери миг да ја дадам цела онаа страст цел нов живот, заборави на денес утре да има нема онакво за какво знаеш. Одалечено од толпа на звезда далечна гнездо ново чека крилја да се рашират мои што беа твои каде има нови со сите бои содржани заради мои додадени. Маска да симнам време е да видиш во што ме претвори она од тебе што дојде очи веќе не барај таму само звезди има. |
|
![]() |
|
Парче некое од нешто
низ тело се стркала за ветер да го одвее за набргу далечини да го одземат парче невидено, непрепознатливо, кое се враќа за да застане пред височините да ги освои долго како ѕвезда да стои иако на ѕвезда личи, а никогаш не било како такво препознаено. Секоја шега, секој потсмев замолкнуваат тогаш и само тогаш кога разбирање ќе бликне кога препознаено ќе биде дека тоа парче е од душа нечија. Изменето од zbunet - 26.Ноември.2008 во 21:49 |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Хаику - емотивно врзано патика стара
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Раце мои плускавични
со лузни од лисици како во талог од кафе ликови гледам судбина со длабоки брчки прошарана одалеку видлива секому позната толку секојдневна. Во мисли мои посрамени лузни на гради женски гледам од прсти мои огрубени, времето за разговор помина кафето толку трае локум никој веќе не дава сељачко било. Не сум само за денес а не сум ни за утре некако ми се гледа дека нема што да се види сем оглав што ме чека во бразда резервирана каде веќе и пушење забранија. |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
стари прашања
Огледало. огледалце, кој сум јас? Од каде бе ќе знаеш ти, кој сум јас, кога не си мое огледало? Од никаде! Зашто сум јас тој испред тебе, да имам толку прашања? мрш! Изменето од anakin - 28.Ноември.2008 во 18:16 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Со борбен урлик
кон херојски дела тргнав, старото, на бастунче се подсмевна, не знае кој сум и кој ќе бидам, не го забележувам достоен не е. Низ мориња од докажувања препливав ајкули со смешка клоцав љубови многу заљубив никој како мене не беше. Излегов на суво уморен и тажен зар само тоа било ? Бастунот крај гробот негов стоеше, го зедов, се подсмевнав. |
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
бастунот добро ти прилега,но тоа нема да биде забележливо за оние кои допрва ке тргнуваат или се тргнати кон херојски дела... оние кои можеби нема да излезат на суво...
сепак убавината е во тој пат.... Изменето од ZeZnAtA - 29.Ноември.2008 во 11:12 |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |