![]() |
|
Што читате моментално |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 163> |
Автор | |
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ivo Andric: Prica o vezirevom Slonu (zbirka raskazi, momentalno sum kaj Putovanje Alije Djerzeleza)
p.s. mi se rasipa cyrilichnata podrshka, voopsto nema MK vo settings i add opcijata. Zatoa pishuvam latinichno. Изменето од Majkl - 19.Ноември.2008 во 20:34 |
|
![]() |
|
DarlinG ![]() Сениор ![]() ![]() *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
maleckata fadeta od zhorzh sand
|
|
![]() |
|
![]() |
|
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
eee,mene mi predavase na fakultet |
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
![]() |
|
ladyzaki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6584 |
imam tri super knigicki misterii pa 'skokam 'od edna na druga pa na treta kako mi e keif
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
"Брокер" - Џон Гришам
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
![]() |
|
GrdiotPrtko ![]() Нов член ![]() Регистриран: 16.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Nacionalna Istorija na Grcija, Tom Petti
|
|
![]() |
|
nikita ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
"kako da go izlecite duhot i teloto"luis hej.
|
|
![]() |
|
Kastro ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Edno mesto vo svetot od Fabio Volo
Изменето од Kastro - 23.Ноември.2008 во 11:52 |
|
![]() |
|
dark ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
Forumot na idividi :D
a od knigi treba da ja pocnam maleckata fadeta od zhorzh sand |
|
faster then light :D
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Priče iz vremenske omče
|
|
![]() |
|
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Демијан ~ Херман Хесе (по трет пат ![]() |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
...."anatomija jednog morala"...Milovan Gilas
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Ivo Andric: Smrt u Sinanovoj tekiji - raskaz za poslednite misli pri smrtta na eden chestit dervish koja zatropa na negovoto srce pri edno predavanje pred drugite sledbenici vo Sarajevo. Covekot ne znaese nitu za vkusot na kafeto nitu alkoholot nitu cigarite a so zena imase samo dve sredbi: kako mal pri igranje kraj rekata zdogleda zenski trup po poplavata, drugiot pat vo Carigradskata tekija koga ekoja devojka ja brkaa nekoi razbojnici. I dvata pati ne smogna sila da gi izvesti za tie traumaticni nastani drugite ludje. Pri poslednite izdishki povtorno mu ozivuvaat samo tie dve secavanja, koi na krajot gipredava vo molitva kon Allah. Raskazot e od malata zbirka: Prica o vezirevom Slonu
Изменето од Majkl - 30.Ноември.2008 во 11:53 |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
кратки новели од Стефан Цвајг
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 163> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |