IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 196197198199200 824>
Автор
Порака
Premier Romanov Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Premier Romanov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 10:05
Тапанар сум по хоби онака рекреативно
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 10:06
podobro tapanar nego stopostotenсмеење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 10:07
stotostoten po hobi ????газење%20од%20смеење
koj do boga bi sakal da ima takvo hobi???газење%20од%20смеење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 10:34
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

смеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеење
http://www.youtube.com/watch?v=zJBu7VnjWaQ
смеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеење

Од сега не ве викам туркомонголи,еве ме убедија дека сте клонови,анакин ке каже од кој дела на стар ворс ја не сум надлежен за тој филм

Не бе клонови биле

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 10:47
bugi
takov del nema

no svativ edno

deka tie izmislija samo edno a toa se PEVAlLKI SO SILIKONSKI CICKIголемо%20гушкање

Изменето од anakin - 26.Ноември.2008 во 10:48

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 10:52
Не бе погледни го видеото - пишува биле клон од иранците - незнам кој ги клонирал ама ете и тоа ке го прочиташзбунетост
Кон врв
taanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Ноември.2008
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 11:07
Вижте на какво учат руснаците в Уралския държавен университет! статията е интересна и доста правдива!
http://proceedings.usu.ru/?base=mag/0049(01_13-2007)&doc=../content.jsp&id=a13&xsln=showArticle.xslt
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 11:26
Taanas, на сите им го поставив ова прашање, па ајде и тебе. Кажи ми ти што мислиш, дали Охридската Црква е бугарска и ако мислиш дека е кажи каде Охридската Црква се повикува на традициите на Црквата од Доростол.
Истотака Танасе, во темата "Ајде да ве вреѓаме за историјата наша" имам поставено 3 прашања. Ако мислиш дека можеш, пробај одговори ги. Многу ќе ти помогнат.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 11:27
napad na klonovite
hehehehehhehehголема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 11:36
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Taanas, на сите им го поставив ова прашање, па ајде и тебе. Кажи ми ти што мислиш, дали Охридската Црква е бугарска и ако мислиш дека е кажи каде Охридската Црква се повикува на традициите на Црквата од Доростол.
Истотака Танасе, во темата "Ајде да ве вреѓаме за историјата наша" имам поставено 3 прашања. Ако мислиш дека можеш, пробај одговори ги. Многу ќе ти помогнат.

С църковните въпроси многу не съм запознат но ще се запозная и непременно ще ти дам отговор!
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 11:39
Originally posted by taanas taanas напиша:

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

С църковните въпроси многу не съм запознат но ще се запозная и непременно ще ти дам отговор!

Добро! Ќе го чекам одговорот.
Инаку трите прашања на другата тема не се поврзани со црковна историја.

П.С. Буги, извини што го повторувам ова прашање и нарушувам јавен ред и мир на форумов, ама навистина мислам дека ова е начин некои работи да се разјаснат.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 12:06
Може би Дюканжовия списък на архиепископите ще ти даде някои отговори! Само ми кажи според теб коя година е създадена Охридската църква?

От XII век е запазен на гръцки език т.нар. "Дюканжов Списък на българските архиепископи", съставен от Охридския архиепископ Иоан Комнин. В превод посочваме тези архиепископи:
1. Протоген, архиепископ на Сардика... (сега София);
2. Методий, рожден брат на св. Кирил философа, ръкоположен за архиепископ на Морава Панонска...
3. Горазд, ръкоположен от Методий, а после изгонен от духоборците.
4. Климент, като станал епископ на Тивериупол и Велика, сетне бил натоварен от Бориса, цар на българите, да надзирава и третия дял на българското царство, т.е. от Солун до Йерихо и Канна или (и) Тасипият.
5. Дамян в Доростол, сега Дриста. При него и България бе почетена за автокефална. Той, по заповед на император Роман Лакапин, се провъзгласи за патриарх от императорския съвет, а после бе низведен от Иоан Цимисхи.
6. Герман, наричан и Гаврил, във Воден и в Преспа.
7. Филип в Лихнида, в древност наричан Сасарипа, а сега Ахрида (Охрид).
8. Иоан, и той в Ахрида. Той бил от Дебър...
9. Лъв, пръв от ромеите... (т.е. след предишните от български род)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 12:10
http://www.pravoslavieto.com/life/bg_ierei/patriarsi_prez_srednovekovieto.htm

Ето още един линк който надявам се да ти даде някои отговори!
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2008 во 12:11
Originally posted by taanas taanas напиша:

Може би Дюканжовия списък на архиепископите ще ти даде някои отговори! Само ми кажи според теб коя година е създадена Охридската църква?

От XII век е запазен на гръцки език т.нар. "Дюканжов Списък на българските архиепископи", съставен от Охридския архиепископ Иоан Комнин. В превод посочваме тези архиепископи:
1. Протоген, архиепископ на Сардика... (сега София);
2. Методий, рожден брат на св. Кирил философа, ръкоположен за архиепископ на Морава Панонска...
3. Горазд, ръкоположен от Методий, а после изгонен от духоборците.
4. Климент, като станал епископ на Тивериупол и Велика, сетне бил натоварен от Бориса, цар на българите, да надзирава и третия дял на българското царство, т.е. от Солун до Йерихо и Канна или (и) Тасипият.
5. Дамян в Доростол, сега Дриста. При него и България бе почетена за автокефална. Той, по заповед на император Роман Лакапин, се провъзгласи за патриарх от императорския съвет, а после бе низведен от Иоан Цимисхи.
6. Герман, наричан и Гаврил, във Воден и в Преспа.
7. Филип в Лихнида, в древност наричан Сасарипа, а сега Ахрида (Охрид).
8. Иоан, и той в Ахрида. Той бил от Дебър...
9. Лъв, пръв от ромеите... (т.е. след предишните от български род)

Taanas, дај ми документ каде што Охридската Црква се повикува на традициите од Доростол. Тоа се бара.
А инаку да знаеш Охридската Архиепископија се повикува секогаш на традициите на Јустинијана Прима. Зошто се повикува на Јустинијана Прима, а не на Доростол?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 196197198199200 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.