IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што е смислата на животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е смислата на животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 115>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
ivana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Госпожа Грофица

Регистриран: 14.Април.2005
Статус: Офлајн
Поени: 3327
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2005 во 09:45
Originally posted by Zoki_S Zoki_S напиша:

добро тогаш
само ке ми треба малку повеке убедување
нормално поткрепено со докази
(абе како научник зборам, бе)

ќе елаборираме...
Motivation is game in my hands
Кон врв
Zoki_S Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2005
Поени: 2757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoki_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2005 во 09:49
МА АКО ТРЕБА И ДИСЕРТАЦИЈА КЕ НАПРАВИМЕ ПА АКО МНОГУ СЕ ЗАМУАБЕТИМЕ И КЕ ДОКТОРИРАМЕ

Come on and be my little good luck charm -

Кон врв
Pharaoh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2005
Локација: Romania
Поени: 471
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pharaoh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2005 во 16:18
jas znam deka edinstvenoto svesno sustestvo na planetata e covekot a nemojte da mesate nivo na intelegencija so svest ne e isto moze imaat postignato visoko nivo na intelegencija ama nivo na svesnist kako lugjeto ili priblizno ne veruvam
Fortune favores the bold - Среќата ги прати храбрите
Кон врв
veda Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 287
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај veda Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2006 во 23:25
 Jas moram na nekoj nacin da se popravam sebe si, mislev dek aznam kade odam so mislite-koja e mojata smisla za ona sto se veli zivot i na krajot eden covek mi ja otvori dusata posle edna i pol godina i mi mavna takva slakanica sto sega ni samata nemozam da razmislivam. Koja e??????? Mladosta, ludosta,gluposta od pred nekoe vreme, cudno od mene da razmisluvam za idninata koga ni samata ne sum svesna sto ke bide od mene i kakva rabota nastapuva veke vo narednata minuta. Ne ja zaboravajte temava, cigarite,deckovcite, legalizacijata, seksot, ljubovta(se samo raboti koi zivotot gi nosi)-alal da ti e za temava backo
Кон врв
sentry Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јануари.2006
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sentry Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2006 во 23:31
ви завидувам на интелигенцијата
elite sentinel
Кон врв
veda Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 287
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај veda Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2006 во 23:34
 mislis ne site nas neli???????? zosto ti ne se obides da dades tvoj aperspektiva ne sevo ova
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sentry Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2006 во 23:42
кога би ја знаеле смислата на животот, тогаш светов не би бил ваков каков што е.
elite sentinel
Кон врв
mikus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2005
Поени: 49802
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2006 во 23:42
SMISLATA ?

DA SE PRODOLZI VRSTATA ?
ili ne?
koj znae hahhahahahha
Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2006 во 02:09
шо ќе ви е да го знаете тоа???? абе едноставно живеј како што можеш и сакаш да живееш најдобро и толку, а не сеа ќе тепам мозок која ни е смислата на нашето постоење  
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
bomboni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јануари.2006
Локација: Czech Republic
Поени: 215
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bomboni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2006 во 11:23
Dali zivotot ima smisla? Sekako deka ima, ama e razlicna za sekogo i zavisi od koja perspektiva se gleda. I tie sto mislat deka nivniot zivot ima smisla ne znaat deka nekoj drug(a sigurno postoi barem eden) koj misli deka bas nivnot zivot e bez vrska. Znaci smislata ne moze da se najde. A ako zborime na globalno nivo, bas i ne znaci mnogu faktot deka lugeto dobile(ili razvile) svest, ako pogledneme sto si pravime edni na drugi(zavist, ljubomora,ogovaranje na okolno nivo, ubistva, terorizam,vojni na pogolemo nivo), i sto toa li e razvoj i svest? Ne deka sum pesmista ama ponekogas mi doaga da posakuvam da sum strasno glup pa da ne znam nisto za ovoj svet ili da se pretvoram vo nekoe zivotno, pa da si ja ispolnuvam smislata na moeto postoenje so celosna sreka(spij, jadi, pij, razmnozi se, spij jadi pij...umri koga ti e momentot...), a vaka kolku i ja da se trudam nekoj drug mi go zaseruva zivotot od strana. Ne fala. A mnogu mi e milo sto ima drugi lugje sto znaat da si go isperat mozokot so toa deka denes legnale nesto, zarabotile nesto, izele 5-6 tableti na zurka i sega nivniot zivot e super i ima smisla... Tuku aj da ne ve rasplakuvam....
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sentry Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2006 во 17:14
Originally posted by bomboni bomboni напиша:

Dali zivotot ima smisla? Sekako deka ima, ama e razlicna za sekogo i zavisi od koja perspektiva se gleda. I tie sto mislat deka nivniot zivot ima smisla ne znaat deka nekoj drug(a sigurno postoi barem eden) koj misli deka bas nivnot zivot e bez vrska. Znaci smislata ne moze da se najde. A ako zborime na globalno nivo, bas i ne znaci mnogu faktot deka lugeto dobile(ili razvile) svest, ako pogledneme sto si pravime edni na drugi(zavist, ljubomora,ogovaranje na okolno nivo, ubistva, terorizam,vojni na pogolemo nivo), i sto toa li e razvoj i svest? Ne deka sum pesmista ama ponekogas mi doaga da posakuvam da sum strasno glup pa da ne znam nisto za ovoj svet ili da se pretvoram vo nekoe zivotno, pa da si ja ispolnuvam smislata na moeto postoenje so celosna sreka(spij, jadi, pij, razmnozi se, spij jadi pij...umri koga ti e momentot...), a vaka kolku i ja da se trudam nekoj drug mi go zaseruva zivotot od strana. Ne fala. A mnogu mi e milo sto ima drugi lugje sto znaat da si go isperat mozokot so toa deka denes legnale nesto, zarabotile nesto, izele 5-6 tableti na zurka i sega nivniot zivot e super i ima smisla... Tuku aj da ne ve rasplakuvam....

срцка
elite sentinel
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Госпожа Грофица

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2006 во 09:51
Прашај те го Брајан 
Кон врв
mende Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Мај.2005
Локација: Macedonia
Поени: 801
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mende Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2006 во 10:29
te cekam pobrzaj
mbm
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Госпожа Грофица

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2006 во 10:30
Originally posted by mende mende напиша:

te cekam pobrzaj

e idam de...ushte KARMIN i eve me
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 115>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.