|
Телепатија |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТЕЛЕПАТИЈА : способност на човекот да почувствува или предосети некој настан на далечина; способност на некои лица, со некои уште недоволно проучени душевни врски, да можат да се разбираат со некои личности што се наоѓаат далеку од нивните осети; се зборува за пренесување на мисли, за влијание на некого од далечина, за видовитоста на некои луѓе, итн.
ОД СИГУРНИ ИЗВОРИ! |
|
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некаде прочитав дека, човекот, користи околу 5-10% од својот мозок, така да останатите 90%, кој знае за што се... Телепатија, телекинеза, и останатате "кинези", така да. Но, хмм, тука би се поставило интересно прашање, дали би сакале да поседувате таква "моќ", можеби понекогаш е подобро некои работи да не ги знаеме. Уффф, ignorance is a bliss викаат. Сега хипотетички прашања мажат да се постават многу. Но се сведува на тоа, дали навистина би сакале таа "моќ", знаеете што викаат внимавај што посакуваш може да ти се оствари :)
|
|
Парапсихолог
Нов член Регистриран: 18.Ноември.2008 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Телепатијата е (пара)психички процес на екстрасензорната енергоинформациона перцепциjа и воздејство, при којшто едно живо суштество предава и/или прима од/на друго информација за својот психички и биолошки живот - емоции, сетила, представи, мисли, метаболизам, здравствена состојба и др.
http://belsu.narod.ru/telepat/index.html Изменето од anastea - 19.Ноември.2008 во 14:12 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Основен јазик на форумот е македонски.
Правила на форумот
Потруди се постовите да ги пишуваш на македонски јазик.
Поздрав и добредојде на форумот.
|
|
Парапсихолог
Нов член Регистриран: 18.Ноември.2008 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ке се опитам да си го адаптирам jазикот, согласно со Правилата на форумот - "Основен јазик на форумот е македонскиот и неговите дијалекти..."
|
|
maki_seker4e
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mn mn e zakon mene mnogu pati mi se slucilo
|
|
I love saying yes...and doing the opposite. a friend is alweys there when you need them.NOT ME!
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можно е... Најверојатно функционира на начин што енергетските бранови на мозоците се пресекуваат како во Квантната механика и доаѓа до "безвременска" размена на податоци... |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas imam takvo iskustvo...zaprepastuvachki e
|
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најчесто ми се дешава со либето. Си праќаме смс или си ѕвониме истовремено. Ќе да има нешто :Ѕ... |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
FILIP
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
има и то како има... јас ова го поврзувам со поговорката, ние за волкот... волкот на врата.
ние мислиме на волкот... и ОП волкот се појаував ете ти телепатија, што ни текнало башна волкот да мислиме или да кажеме: лелее ако дојде(тој и тој) и ете го доаѓа... |
|
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu cudna rabota mi e telepatijata..i mnogu cesto mi se desava toa so brat mi,isto ko da sme bliznaci a ne sme..mnogu e interesno nekako..
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има два услова за да се поврзам телепатски со некого: да сме на иста бранова должина, но и да има заемна припадност и блискост (семејна, пријателска, љубовна...). Имам неколку луѓе во мојот живот со кои така функционирам. Сите нив многу си ги сакам, а и тие мене.
|
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i ja isto premnogu chesto mi se sluchuva |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam mogu luge vo mojot zivot so koj sto taka funkcioniram.Imam izrazena senzitivnost i gi cuvstvuvam rabotite okolu mene.
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |