|
Абортус? |
Внеси реплика | страница <1 910111213 44> |
Автор | |||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Затоа реков, кој сака да ги запознае владиците, а не што слушнал од рекла-казала на квази новинарството, нека појде и нека ги запознае, па после да умува. Еве, дедо Иларион живее во Лесново. Тој нема џип. Појдете таму, поседете неколку денови, па пак дојдете и пишете на форумот, во ред? А дека владиците немале авторитет и затоа нема да правам како што велат (односно како што не` учи Црквата) е бесмислено, затоа што ние се трудиме да се восовршиме во Христос, и најпрво се свртуваме кон себеси и своите гревови, а во својот владика гледајќи како на Христос. Да речеш дека сите попови не чинат е надвор од секој памет, зошто јас знам околу 20тина попови (за монаси ич да не праиме муабет) кои многу чинат. А ако барем еден чини, тогаш не држи вода муабетот. Но, јас пак ќе кажам, да не би прераснале во богоборци, осудувајќи ги отците на Црквата. Некој еднашка рече, патот до пеколот е поплочен со добри намери. |
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што толку сте се фатиле за џипот, јас не знам. Санки само ако си ја продадеш колата можеш да помогнеш некому. Ако одиме по тој терк, васке, зошто не си ја продадеш куќата за да помогнеш некому?
|
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Теркот е дека, демек тој е владика и треба со магаре да оди. Но јас пак ќе кажам, тоа е од неукост и од незнаење. Што сакате, владиците да си се фалат со добрите дела? п.с. темата е абортус, а не личноста и делата на владиците. |
|||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
“““ И мајката и таткото ( и сите луѓе на овој свет ) да не го сакаат детето, ОТЕЦОТ НЕБЕСЕН го сака толку многу што дури и ХРИСТА го дал за него! “““ da be a kako ke prezive da te prasam Gospod li ke go hrani, vospituva, oblekuva, cuva.... Што е човекот кој неверува на вечното ЕВАНГЕЛИЕ? што е човекот без ДУХОТ БОЖЈИ !? [/QUOTE] ateist ko mene |
|||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne, go dobil na podarok od neka ovca zavedena, ili od parite na prostite! |
|||
|
|||
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
]
Значи ти немаш кола, ама сите оние богаташи низ Македонијава во ред е да се возат во најскапи коли и да не даваат ни десет денари на ѓупчињата мили што просат на улица, а се буниш зошто владиката имал еден џип кој му од суштинска потреба за мисионерење, се буниш за оној владика кој храни и финансира сиромашни? E toa uste ne sum videla, nekoj po a tek vladika da rani siromasni.ne moj ziti se.Crkvatavo ohrid prodava maslo koe go dobila od vernicite!Zosto ne im go poklonuva na siromasnite!Zosto mamite?I toa e gref.Ne opravduvajte neopravdivo |
|||
|
|||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нелсон, ти си зборуваш од тепка. Ниту ги познаваш владиците, ниту си им бил на гости. Владиците прават многу повеќе од некој си хуманитарец кој дал книги на некое семејство и се фали по сите телевизии дека бил хуманитарец. Но речено е, да не знае твојата лева рака, што прави десната.
Но, темата е чедоморството, или како што модерно се кажува (за да се затскрие вистината на актот) абортус (во превод: насилно прекинување). Чедоморството, т.е. детеубиството, т.е. абортусот е убиство - дури гледано од атеистичка страна. Самата етимологија означува убиство. А убиството е грев. Така што, сите натамошни дискусии се излишни. Може дебатата да продолжи на што потоа. Што треба да направат родителите и џелатот? Не заборавајте, Бог е семилостив и ако некој се покае за гревот, ќе му се прости. |
|||
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se slozuvam deka site ponatamosni diskusii se izlisni.
Za mene ostanuva deka toa ne e cedomorstvo nitu ubistvo nego pravo na sopstven izbor, deka bog ne postoi i deka nemate pravo da me osuduvate, i primoruvate da bide po vase.toa e moj izbor.vie pravete kako sakate.toa e vas izbor.ama ne solite mi pamet. |
|||
|
|||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Истото важи и во обратната насока. |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колку пати досега си бил соучестник на насилно прекинување на човечки животи? |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zosto te interesira?
|
|||
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Затоа што не си ми сеисто нити ти нити билокое друго ремек дело ГОСПОДОВО! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne te razbrav
|
|||
|
|||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зависи кој абортира
|
|||
Внеси реплика | страница <1 910111213 44> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |