IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Свеќи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Свеќи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 16>
Автор
Порака
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:42
ina4e znam kandilo e toa so koa kje umre nekoj so mu go mavtaaat nad glava
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:42
Originally posted by Pentakostalec Pentakostalec напиша:

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

детево навистина ме разочара...прво со фактот зашто тргнал во таква црква второ зашто не знае да се извади од кашата во која сам влезе трето зашто е само дете 
<div style=": ; width: 28px; height: 28px; : 1000; display: none;">

znaes me mrzese da pisuam i objasnua oti praevc muzika ama eve zavrsiv 1 pravilo ako ne go znaes glasi:

"ne preslikuvaj nisto od ona sto e na neboto,na zemjata, i pod zemjata"

posle ISUS nigde vo bibliata ne vika svekji da palime na ikon i ne mozam da povtoruam a musicata BOG ja sozdal sekoa muzika e kreirana od BOG samo zavisi za so kje ja koristis,za devojki ili za BOZJA slava.

kaj vika BOG vo biblata da palam svekji???
 jas kazav za muzikata pozz GOLEMI tipki

Кога ИСУС БИЛ НА ЗЕМЈАТА НЕМАЛО БИБЛИЈА - РЕДНО Е ТОА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ...

СРАМОТА Е ТАКА ТВРДОГЛАВО И ЗА ИНАЕТ ДА КОМЕНТИРАТЕ БЕЗ НИКАКВИ АРГУМЕНТИ...

ај поззголемо%20гушкање

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Изменето од Tetratka - 14.Ноември.2008 во 09:43
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:45

Друже, тоа е кадило, не е кандило.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:46

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
газење%20од%20смеење   газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
    ДАЛИ ИМА НЕШТО ПОСМЕШНО ОД ОВА????????????????????

КАНДИЛО = КАДИЛНИЦАгазење%20од%20смеење

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:47

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

детево навистина ме разочара...прво со фактот зашто тргнал во таква црква второ зашто не знае да се извади од кашата во која сам влезе трето зашто е само дете 
<div style=": ; width: 28px; height: 28px; : 1000; display: none;">

znaes me mrzese da pisuam i objasnua oti praevc muzika ama eve zavrsiv 1 pravilo ako ne go znaes glasi:

"ne preslikuvaj nisto od ona sto e na neboto,na zemjata, i pod zemjata"

posle ISUS nigde vo bibliata ne vika svekji da palime na ikon i ne mozam da povtoruam a musicata BOG ja sozdal sekoa muzika e kreirana od BOG samo zavisi za so kje ja koristis,za devojki ili za BOZJA slava.

kaj vika BOG vo biblata da palam svekji???

jas kazav za muzikata pozz GOLEMI tipki
Не дете не те мрзеше да пишуваш. Прво за свеките-ако малце се разбараш може да се најде и за тоа пишано негде, друга работа како и да е Свеките не се хулење додека пак Пентакосталоста ваша е веке „ерес„ работа. Друга ствар за Иконите....ти не се молиш на дрвото туку на ликот кој што е на дрвото, патем тие биле видени и не е пресликување т.е. ако добро те научиле да читаш не пишува не пресликувај ко демек праиш коп-и паст.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:48
Пентакост, сеуште немаш точен одговор што е тоа кандило?
Те молам, одговори ми дали го практикувате во вашата црква?
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:55
Не дете не те мрзеше да пишуваш. Прво за свеките-ако малце се разбараш може да се најде и за тоа пишано негде, друга работа како и да е Свеките не се хулење додека пак Пентакосталоста ваша е веке „ерес„ работа. Друга ствар за Иконите....ти не се молиш на дрвото туку на ликот кој што е на дрвото, патем тие биле видени и не е пресликување т.е. ако добро те научиле да читаш не пишува не пресликувај ко демек праиш коп-и паст.<QUOTE]

Ok tvrdis pred site deka e eres sega moras da mi kazes oti e eres???

oti ne palime svekji
oti ne se molime na ikoni
oti znaeme deka ISUS e GOSPOD
oti e eres???

drugo pravoslvna slobodno kje ja narecam eres nad eresite zs???
da ne se lazeme cel zivot da se molis na covek so nekoas mu sluzel na BOG i umrel e grev definitvno,
da palis svekji za srekja,ne znam use da palis svekja na grob za da mu bide svetlina
e grev da razdavas za mrtvi e grev...da mu stai nad glava svekja 40 den e grev,zar na BOG mu treba zejtin???brasno???pari???aj kje reces toa odi za humanitarcni celi,ama zavisi so kakva cel go nosis bi odnel dve vrekji brasni vo pravoslvna ne e problem ama so cel za da pomognam na nekoj ne deka na BOG mu treba...koa kje umre nekoj i sea pop da mu pee nad glava hahahahahahah cudesiii.
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:57
Сеуште не си ме удостојал со одговор дали во вашата црква палите кандила?
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:57
Дете само едно ке ти речам-нека ти е Бог напомош со тој памет...ништо повеке. Секој твој  иден пост ке го прескокнувам. СИ бил во очај кога си станал тоа што си сега.,..за жал уште толку си пропаднал.....
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:58
Ама кажи, знаеш ли што е тоа кандило?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:59
ете рече тоа на мртвите шо им го мафтат на глаа газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 09:59
slusaj vamu moraa da kazes i odgovoris oti sme eressssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss oti koa kje kazes nes moras da go potvrdis a ne samo da kazes na przno oti nemas drugo ajde kazuj vamu

jas kazav oti ste eres ajde sea ti kazuj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 10:00
или кадилница?

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 10:00
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Пентакост, сеуште немаш точен одговор што е тоа кандило?
Те молам, одговори ми дали го практикувате во вашата црква?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.