IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 103104105106107 213>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:52
...zoshto nekoi lugje imaat zelba da ubeduvaat drugi lugje deka pravat neshto shto ne pravat... propastot na edna drzava ne se slucuva od mislenje...ili od kolnenje..da fakjaa kletvite... kje nemavme politicari...oti cel narod gi kolni. Zoshto nekoj saka nekomu da mu prepishe antidrzavnost ako samo bara osnovni uslovi za zivot...Vo zivotot nishto ne moze da se ubedi deka mu e arni koga ne mu e arno... koga e arno i najgolemite dushmani molcat... 

Изменето од mamamd - 13.Ноември.2008 во 14:53
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 16:28
Нормално дека не но желбите на народот доаѓаат на изборите - зар не - епа ако не сакаме македонски живот а тежнееме кон друг тогаш тоа и ке не снајденамигнување
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 16:44
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Како може тоа што го бараш да биде реалност кога ние Македонците несакаме да живееме живот во Македонија на Македонски начин туку сакаме да живееме живот во Југославија на Југословенски начин без разлика дали според мене тој Југословенски начин е лош или добар.збунетост

zivot na makedonski nacin vo makedonija e ova?

Полицајци нишанеле во полицајци

Бајрами продолжил да работи во МВР единаесет месеци откако учествувал во убиството на специјалецот Марковски

ili zivot na makedonski nacin e da te gazat i da molcis?

e pa ne sakam takov zivot i nema da molcam koga me gazat

i te molam, se izjasnivme deka sakame i vo Makedonija zivot kakov sto imavme vo Jugoslavija, kako lugje
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 16:46
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

zivot na makedonski nacin vo makedonija e ova?

Полицајци нишанеле во полицајци

Бајрами продолжил да работи во МВР единаесет месеци откако учествувал во убиството на специјалецот Марковски

ili zivot na makedonski nacin e da te gazat i da molcis?

e pa ne sakam takov zivot i nema da molcam koga me gazat

i te molam, se izjasnivme deka sakame i vo Makedonija zivot kakov sto imavme vo Jugoslavija, kako lugje

Браво душо...       Но не се нервирај... На некои луѓе неможеш да им објасниш... Тое е тешко исто како на слепиот да му кажуваш колку е убав светот...!!!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 17:38
НЕ е дека неможе да се објасни на НЕКОИ сите разбираат и кои живееле знаат - туку НЕКОИ  други неможат да разберат дека таков живот е оставен за минатото време и тоа веке не се враќа(ни лошото ни доброто) - и да тоа што напиша Бутел е реален Македонски живот,што побргу го сватиме како реалнопст толку побргу ке придонесеме да се смени и да се подобри.На нас е да го градиме Македонскиот живот но треба да го посакуваме а не да посакуваме некој сосема невозможен живот - па сакам и јас да сум Руски цар ама неможе,таа титула веке не постоинамигнување 
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 18:50
Ќе постои пак
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 18:56

Некои не разбираат дека сегашна Македонија не е поставена на такви основи за да може да се подобри животот на граѓаните. Демократските општества се засниваат на рамноправност на граѓаните, со еднакви шанси за сите, на морал, кредибилитет и слични вредности. Македонското општество во 1991 (веројатно доста порано) тргна во погрешна насока и сеуште се препелка во истата транзициона кал без изгледи да се извади. Транзицијата е крајна состојба во МК, нешто како општествено уредување кое ќе ја доведе до пропаст, за жал.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 21:29

Нормално дека не но желбите на народот доаѓаат на изборите - зар не - епа ако не сакаме македонски живот а тежнееме кон друг тогаш тоа и ке не снајденамигнување

...aj jas posakuvam Grcija da ja snemaнамигнување...Makedonija do Indija...i daj boze  toa neka ne snajde....голема%20насмевка makedonski zivot ovakov vo koj me nateraa da odam po ulica so tuturka vo raka i da pusham ... ne sakam... neka ima pushalna... sakam  normalen zivot ...i ne sakam edna nepismena onamu koja e na rakovodna funkcija samo zaradi shto se priklonila kon vladeackata partija da mi nareduva vo 7:00 da se potpisham na spisok oti taa taka odlucila a rabotnoto vreme mi pocnuva od 8:00...sakam evropska plata...a ne evropski degenericki zakoni koi nikoj ne gi pocituva oti treba tuku deka se plashi oti kje mu go zemat "beriketotot" za tri meseci...ne sakam da se plasham od "inspektori" koi so dete za raka zarabotuvaat za procent fakjajki gi na "delo" doktorite...daskalite kade pushat ...eeej edno vreme kodosh*te gi znaeja site...ama aj za ova vo kodoshkata tema... zatoa da ne me kategoriziraat vo kategorijata antidrzaven element samo zatoa shto gi baram normalnite uslovi za zivot...
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 21:35
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Некои не разбираат дека сегашна Македонија не е поставена на такви основи за да може да се подобри животот на граѓаните. Демократските општества се засниваат на рамноправност на граѓаните, со еднакви шанси за сите, на морал, кредибилитет и слични вредности. Македонското општество во 1991 (веројатно доста порано) тргна во погрешна насока и сеуште се препелка во истата транзициона кал без изгледи да се извади. Транзицијата е крајна состојба во МК, нешто како општествено уредување кое ќе ја доведе до пропаст, за жал.

a,...   zoshto ,..za zal?! збунетост,...mozebi togash konechno i ke mu se podobri ,..realniot zivot na kutriov narod,...edinstveno shto ima dokazano toj,....e deka ,..ne e sposoben da ima ,..efikasna ,..sopstvena drzava!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 21:40

На нас е да го градиме Македонскиот живот но треба да го посакуваме а не да посакуваме некој сосема невозможен живот - [/IMG] 

nevozmozno e policajcite da se biraat spored odredeni kriteriumi i bez kriminalni dosieja pozadi sebe?

nevozmozno e onoj koj ja zloupotrebil uniformata sto ja nosi i od koja prima plata da se suspendira i privede?

nevozmozno e da se prekrati so glupi i dosadni reklami, pa namesto da gledam reklami za nov prasak ili cokolado, ni gi otupija mozocite so tie vladini reklami. Jas ne znam , megjutoa navistina ne sum cula dosega vlada na nekoja zemja da pravi taka reklami

nevozmozno e strucen kadar koj sedi nevraboten da se vraboti, a bezobrazno da se tvrdi deka nevrabotenosta se dolzi na golemata nepismenost ...

za zal denes izleguvaat nepismeni generacii
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 22:34
Originally posted by brza brza напиша:

a,...   zoshto ,..za zal?! збунетост,...mozebi togash konechno i ke mu se podobri ,..realniot zivot na kutriov narod,...edinstveno shto ima dokazano toj,....e deka ,..ne e sposoben da ima ,..efikasna ,..sopstvena drzava!

Јас  конечно ке се сложам со брза и ке додадам дека тие истите вредности по кои НЕКОИ  жалат овде на форумов ја уништија Македонската нација - нема ефикасно школство затоа зошто во југославија оној што вредеше се туркаше да заврши ама и оној што не вредеше се туркаше барем средно да заврши па и преку врски - тоа и денес го гледаме,во администрациите,академиите,парламентот,општините се ставаа луѓе кои се блиски до партијата и функционерите - тоа и денес го гледаме,мислам сите го живеевме животот во Југославија ама сепак мене не ми е јасно по што плачат форумџииве овде за југославијазбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 22:42

Јас  конечно ке се сложам со брза и ке додадам дека тие истите вредности по кои НЕКОИ  жалат овде на форумов ја уништија Македонската нација - нема ефикасно школство затоа зошто во југославија оној што вредеше се туркаше да заврши ама и оној што не вредеше се туркаше барем средно да заврши па и преку врски - тоа и денес го гледаме,во администрациите,академиите,парламентот,општините се ставаа луѓе кои се блиски до партијата и функционерите - тоа и денес го гледаме,мислам сите го живеевме животот во Југославија ама сепак мене не ми е јасно по што плачат форумџииве овде за југославијазбунетост

..i pak za zal ne se razbravme...ne se place za YU..se place za dobar zivot... ova mi nalikuva na ubeduvanjeto na moma ..koja se omazile za momce koe ja tepa 3 pati na den...drugo za zal nishto ne i pravi za da moze da gi izdrzi makiteнамигнување...a ja teraat da kazuva deka go saka...i deka i e dobro samo zatoa shto i e momce... kolku site nie da se trudime... malkumina se rasipuvaat...protiv niv teshko kje se izborime... omrazata protiv niv stanuva omraza protiv se...
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 22:51
Kako zosto placat?! pa za podobriot zivot i ubavi spomeni...
Toa nie so go imavme vo Jugoslavija sega go baraat i go pravat razvienite drzavi...Ne gledas deka se se vrti vo krug.Marks vikase deka niedna drzava ne moze da preskokne ni eden sistem vo razvojot
mora da odi feudalizam-kapitalizam-socijalizam-pa komunizam.
Nie go preskoknavme kapitalizmot, zatoa sega se vrativme da podnaucime malku so e toa ,,..i deka socijalizmot e podobar za pogolemiot del na ljugeto.Ne e poentata da mu e dobro samo na 5% naselenie...
So mislis zosto e Marks denes najcitan avtor i toa bas vo "starite kapitalisticki drzavi"
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 01:23

За жал е затоа што пропаѓањето на државата не е процес што се случува преку ноќ, та утре да стане подобро, туку е долготрајна агонија што јаде генерации. Сведоци сме дека распадот на Југославија сеуште не е завршен И не станува збор за ефикасна држава, таква нема да најдеш во светот, туку за ПРАВЕДНА држава што обезбедува можности за сите свои граѓани, а не само за политичарите.
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 103104105106107 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.