IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 102103104105106 213>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 17:06
I JUGONOSTALGICAR JAS голема%20насмевка
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 17:48
Ме интересира дали сите вие мирослави,царевичи.бутели и други,дали сте македонци иили странски државјани кои се вклучуваат во форумот, ова е чисто пријателски за да знаеме како и што да дискутираме понатаму,односно дали да зборуваме со аргументи ,а не со нафрлање и НОСТАЛГИЈА. благодарам
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 18:48
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

..aj nekoj da bide ljubezen i da mi objasni kakva vrska ima azbukata shto ja sostavile seslovenskite prosvetiteli so nostalgijata po zemjata koja ne postoi...se raspadna na sitni delcinja ...vo koi 90% od naselenieto zali za raspadot i potajno se nadeva deka pak kje se napravi nekakva slicna federacija...za da ne mora da gi trpat frajlite od EU...da se izzivuvaat vrz niv...

Федерација има а тоа е самата ЕУ и тоа сеуште се гради и тоа на основа на СФРЈ - значи СФРЈ не ФНРЈ и НРЈ,ако знаете воопшто кога е донесен уставот за СФРЈ и што значи, а дека жали 90% од бившата СФРЈ тоа само се лажеме - одамна Србите,Хрватите,Црногорците,Шиптарите и Словенците ја прежалија СФРЈ тоа само дел од Македонци и Босанци жалат за СФРЈ - и тоа ке помине и конечно ке отиде у заборав тоа зло.

...pa nie ne sme so fosilska vrednost... zboruvame za SFRJ... se slozuvam deka EU e federacija...a nie izlegovme od edna za da vlezeme vo druga... zatoa jas sum za referendum...i za vlez vo EU...
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 19:00
Искрено речено јас сум против да влеземе во ЕУ.....барем за сега..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 19:04
..neshto vecerva... se pogoduvame...ti si vtor so koj se soglasuvam... i jas sum protiv EU... znam deka kje ni bide losho...
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 19:08
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

..neshto vecerva... se pogoduvame...ti si vtor so koj se soglasuvam... i jas sum protiv EU... znam deka kje ni bide losho...

За сега да, слаба ни е економијата... не сме спремни уште за ЕУ.
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 19:53
napred komunisti :0
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2008 во 14:04
za Boogie ... se nadevam ke procita

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16573

zalam uste poveke za zivotot vo Jugoslavija, zato sto jas kako ucenicka odev vo uciliste kade WC -ata ne smrdea sto od dotraena instalacija, sto od nedostatok na cistacki, kade radijatorite ne se pipaa so raka od sto bea zeski, kade mnogu deca ne plakaa nadomest za uzina, a nekoi plakaa spored skalata napravena vo zavisnost od prihodite i clenovite na semejstvoto, kade jaknite i kaputite gi zakacuvavme nadvor pred ucilnica ne kako sega vnetre vo ucilnica, bidejki nikoj ne kradese , kade cuvarot i portirot stoeja na vrata a ne dezurni ucenici ....

vcera na prva programa imase debatna emisija vo vrska so pedofilijata kade dr Levenski kaza, opstestvoto e toa sto treba da dade uslovi za zdravo semejstvo , ne samo da zema

Koi uslovi za zdravo semejstvo gi imame ako roditelite rabotat 12 i poveke saati i ne se plateni dovolno i nezadovolni od nepravdite na rabota, ke vlezat vo prodavnica da kupat nesto i ke izlezat so 2-3 raboti za koi dale 1000 den i so uste edno nezadovolstvo deka ne uspeale da kupat se sto mislele ...i da ne redam
uslovi koi vo Jugoslavija gi imavme
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2008 во 19:39
ne e samo za bugi, za site so ne ziveele vo toa vreme a pljukaat, za site tie sto i togas i sega im e ubavo a pak pljukaat...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2008 во 21:23
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

za Boogie ... se nadevam ke procita

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16573

zalam uste poveke za zivotot vo Jugoslavija, zato sto jas kako ucenicka odev vo uciliste kade WC -ata ne smrdea sto od dotraena instalacija, sto od nedostatok na cistacki, kade radijatorite ne se pipaa so raka od sto bea zeski, kade mnogu deca ne plakaa nadomest za uzina, a nekoi plakaa spored skalata napravena vo zavisnost od prihodite i clenovite na semejstvoto, kade jaknite i kaputite gi zakacuvavme nadvor pred ucilnica ne kako sega vnetre vo ucilnica, bidejki nikoj ne kradese , kade cuvarot i portirot stoeja na vrata a ne dezurni ucenici ....

vcera na prva programa imase debatna emisija vo vrska so pedofilijata kade dr Levenski kaza, opstestvoto e toa sto treba da dade uslovi za zdravo semejstvo , ne samo da zema

Koi uslovi za zdravo semejstvo gi imame ako roditelite rabotat 12 i poveke saati i ne se plateni dovolno i nezadovolni od nepravdite na rabota, ke vlezat vo prodavnica da kupat nesto i ke izlezat so 2-3 raboti za koi dale 1000 den i so uste edno nezadovolstvo deka ne uspeale da kupat se sto mislele ...i da ne redam
uslovi koi vo Jugoslavija gi imavme

Интересна носталгија,можеби секој ја доживува на свој начин,еве го мојот пример.Јас кога бев запишан во основно училиште не сместија во една зграда која и денес се користи со мали реновирања,а инаку просториите беа со високи тавани и прозори кои беа офарбани како во затвор,тие слики се уште ме следат како кошмар.Потоа не префрлија во понова зграда наводно поуредена, но секогаш смрдеа вц-та,а за другите работи да некажувам,,, сега е мојот син трето одделение и оваа година истата зграда ја реновираа(нови прозори,нешто,врати и вц- а со нови плочки).Ете ова колку за волја на вистината и да си споредувате реално.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2008 во 22:38
... smrdat mnogu ucilishta i sega... vo sred Aerodrom novo ucilishte smrdi korne...decata doma odat vo WC... a voda za pienje nosat vo shishe... tie kje imaat mnogu ubavi spomeni od nivnoto shkoluvanje....ne vo YU...tuku vo svojata meja... nema pari za stavanje vrati vo wcinjata...parite od danokot shto go plakjaat nivnite roditeli otidoa nahonorari...eeeheee kolku wcinja kje se renoviraa so 230 000 evra... i posle nostalgicarite bile krivi i trebalo da mislat dolgorocno... so polna beshika ne se misli racionalno...nikako
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2008 во 23:20
Не не сигурно не се мисли,се надевам дека ке ви се исполни желбата и оваа држава ке пропадне како што пропадна Југославија.Е тогаш кога некој петнаесети ке владее со вас и кога ке ви ги исполнува сите материјални желби,бешиките кога ке ви се полни,е тогаш презивајте ме мене и викајте - абе буги гледај колку беше лошо во југославија а колку ни е убаво денес.
Благодарам голема%20насмевка
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2008 во 23:31
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Не не сигурно не се мисли,се надевам дека ке ви се исполни желбата и оваа држава ке пропадне како што пропадна Југославија.Е тогаш кога некој петнаесети ке владее со вас и кога ке ви ги исполнува сите материјални желби,бешиките кога ке ви се полни,е тогаш презивајте ме мене и викајте - абе буги гледај колку беше лошо во југославија а колку ни е убаво денес.Благодарам голема%20насмевка

moja zelba ne bese da propadne Jugoslavija, nitu pak e moja zelba da propadne Makedonija. Moja zelba e da prestanat golem broj lugje da se pravat golemi makedonci, da prestane vladata da go krade narodot i da prestane del po del da ja odstapuva drzavata , poradi nekakvi si nadvoresni pritisoci.

ako nekoi lugje ne se ponesoa kukavicki i predavnicki svoevremeno, a sopartijcite na tie lugje ni a ne zucnaa mnogu raboti ke bea poinakvi , barem vo odnos na snemuvanjeto na Makedonija.

a za ekonomijata, sekoj znae da go stegne kaisot koga treba, no tuka ne se raboti za steganje kais, tuka se raboti za grabez i ugnetuvanje na sopstveniot narod
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 00:06
Како може тоа што го бараш да биде реалност кога ние Македонците несакаме да живееме живот во Македонија на Македонски начин туку сакаме да живееме живот во Југославија на Југословенски начин без разлика дали според мене тој Југословенски начин е лош или добар.збунетост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 102103104105106 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.