|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 109110111112113 146> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сентиш Елегични усни шепотат тивка егзекуција. Ментална инквизиција тајно распорува анемичен еднорог. Зрели боровинки бавно умираат на негибната есенска трпеза. Црно, бело, пурпурно, модро ... Ништо не боли и никој не е тажен. Се клатиме по ритмот на стапките на самракот. Изменето од filmadzijka - 08.Ноември.2008 во 15:15 |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
Ме скокотка Ме прегрнува Ме стега Ме оковува Се храни од мене Го има сè повеќе Ме има сè помалку Ме убива Бршлен |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me sakas,te sakam - anakin
mmmmmmmmmmmmm :) Mi ja razubave so pesnava vecerta:) Pa ti zbrisi me sega posto neznaev kade da komentiram |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бриш бриш бриш а зашо и како да се брише???? Изменето од anakin - 04.Ноември.2008 во 23:23 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хаику 27
Шумскиот поток Загрижено протрча покрај нас. Останавме жедни. Изменето од filmadzijka - 09.Ноември.2008 во 02:55 |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brza reka - anakin
no comment.....ova e stvarno preubavo |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВЕНЕЦ
Дај ми го венецот на вистината Може со трње, може со рози Што е важно, Сакам да го закитам љубопитсвото: Може да годи Може да боли; Зар е тоа важно, Дај ми го само тој животен венец Од твоите красни мелодии сплетен Што ги пееше ноќе Кога ме маѓепсуваше... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МЕРКА Сношти, на сон, мајстори тројца ми дојдоа За гроб мерка да ми земат. Јас песната последна им ја дадов, што не стасав да ја напишав за тебе, - Во неа сонот да ми го продолжат |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПОТРОШЕНО ВРЕМЕ
На син ми Кој ми те научи , мило, да пишуваш со немуштиот јазик на болката Та прашање во погледот си испишал Што ме тера од немајкаде кон предели штури сонот да го вртам? Одговорот,мило, скелет ми е, сред ветришта прав што ме држи Го извадам ли, жив – нежив ќе се распаднам... Кој ми те научи, мило, да ми пееш со црните звуци на страданието Та сред кошмар од кошмар да се будам Кај што и смртта мило не сака Постела за починка да си постеле... Одговор, мило, молкот ти е Сред тишина клета што ме кине Дур од времето надаванка гнилa плетиме... Ќе имам ли, мило, одборч Времето да ти одборчам Што себично ти го поарчив... |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЖИВОТ ВО ТРОПИ
Со чук од инает им го сменив ликот на сите метафори и измислив емулзија за огледало од седефени компарации и огноотпорни параболи. Во ритамот на твоето дишење синестезиите станаа танчерки и татнеж во крвта разбудија, - Боја и мирис на подиумот на страста сплотени... Секое завивање на ветрот беше ономатопеја на гладот да се будам во твојот сон како себична анафора а перницата, во која уморот ти истекуваше, градација на една иста мисла еден ист шепот иста желба... Асонанцо моја, смислувајќи стихови за тебе се измислив самиот себе |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕМОЌ
На тебе, малечка моја... Ни една разделба, ни еден крај недокрајчен Не болеле толку колку црниот молк На немите телали на кобта Кога ги премостуваат бреговите На раскинатата душа Со мисла - чекор преѕемнат По пат незнаен што се влечка.... Глас ти барам – не знам од кого, Глас ти праќам – немам по кого Гласот твој – плач стиват во виулица, Гласот мој – мртво ехо од клисурата Што никогаш не ја поминавме... Уште стопати можам да те измислам И до стопати уште да те создадам, Но ќе бидеш ли иста, ко првиот пат? |
|
|
|
butterfly5
Сениор Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Да ме сакаш не те задолжувам,памети ме ако заслужувам
|
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
М А С К А
Во просторот и времето лета сина пеперутка фантазија во илузија илузија во фантазија. Проклети маски, недопирливи,безбојни црни дупки,празна насмевка бели погледи, скриена тага. Сон сонува, душа сина пеперутка крик во времето и просторот о,па тоа сум само јас маската. Даница Петровска „08„ |
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За сите љубители на пишаниот збор.
Добро ве најдов Поети |
|
Љубов и само љубов
|
|
Внеси реплика | страница <1 109110111112113 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |