|
Математика |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 23> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
3.4 = корен(2H/9.81) + H/340
Реши ја квадратнава равенка и ќе ја добиеш висината на карпата. Изменето од EvAngelos - 07.Ноември.2008 во 01:52 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да ти ебам карпа....што мајка барам на карпи
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па да го фрлиш каменот, бе! Ајде оваа! Временскиот извештај вели дека денес било двојно поладно од вчера. Демек, ако вчера било 10 о С денес е 5 о С. Но, ако кажат дека денес температурата е 0 о С, а временската прогноза за утре вели дека ќе биде двојно поладно, колкава ќе биде температурата утре? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Непроменета?
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
демек луд јебе збуњеног кажи го во Келвинови степени, каде 0 е навистина 0 136.5 К кје е утре Изменето од anakin - 08.Ноември.2008 во 21:04 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Келвини лололлололо
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НА КИНЕСКИОТ ЦАР 3 СТАРИ МУДРЕЦИ МНОГУ МУ ЗГРЕШИЈА
РЕШИЛ ДА ГИ ПОГУБИ НО СЕ ПОПОШМАНИЛ И СИ ГИ НАРЕДИЛ ВО РЕД ЕДЕН ПОЗДИ ДРУГ ТОА ЗНАЧИ ВТОРИОТ ГО ГЛЕДА ПРВИОТ А ТРЕТИОТ ГИ ГЛЕДА ДВАЈЦАТА ПРЕД НЕГО МУДРЕЦИТЕ КОГА ТАА СТОЕЈА , КИНЕСТИОТ ЦАР ДОНЕСЕ 5 КИНЕСКИ КАПИ 3 БЕЛИ И 2 ЦРНИ ЗАСТАНАЛ ЗА СЕКОЈ И ИМ СТАВИЛ НА ГЛАВА ПО ЕДНА ОД КАПИТЕ ОСТАНАТИТЕ ГИ СОКРИЛ ДА НЕ СЕ ГЛЕДАТ И ТАКА СТОЕЈА СТАРИЦИТЕ ЦАРОТ ИМ СЕ ОБРАТИЛ И ИМ КАЗАЛ АКО ЕДЕН ОД ВАС ПОГОДИ КАКВА КАПА ИМА НА ГЛАВА ТА, СКОБОДНИ СТЕ СИТЕ, АКО НЕ ЧОРБА ПАК СИТЕ ПОСЛЕ 5 мин СЕ ЈАВИЛ ЕДЕН И ВИКА. ЦАРЕ ЈАС ИМАМ.......... КОЈ СЕ ЈАВИЛ И КАКВА КАПА ИМАЛ НА ГЛАВАТА? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каков Келвин (К), Каков Фарентхајт (F)! За швеѓанецот се работи (С)!
Ај една лесна за тие кои сакаат да патуваат! Ако од Скопје се тргне 1000 km на север, па 1000 km на исток, потоа 1000 km на југ и 1000 km на запад, дали повторно ќе се дојде во Скопје? (И каде?) |
||
|
||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Третиот мудрец ги гледал мудреците 1 и 2 и ако имале бели капи, тогаш третиот мудрец, бидејки ги гледал, веднаш ќе одговорел дека тој има црна капа. Овака, штом тој не одговорил, значи дека едниот од првите двајца имал црна капа, но незнаел каква има тој. Вториот мудрец, знаејќи го ова, а гледајќи дека тој пред него има црна, знаел дека тој самиот има бела капа, но незнаел каква има третиот и затоа си ќутел. Првиот размислувал како и јас сега и затоа одговорил дека има црна капа. |
||
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde i jas da vi postavam edna polesna zadacka (ja ima vo zbirka za III odd, e polesna, sramota e) :
Od 6 pogolemina ednakvi topcinja, samo edno nema ista masa kako drugite. So najmalku kolku merenja moze da odredime koe od topcinjata e razlicno, ako: a) znaeme deka ednoto e potesko; b) ne znaeme dali ednoto topce e polesno ili potesko od drugite? |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne mi e jasno kako go pravis teorijata na resavanjeto ti e dobra no se ti se izmesale boite na kapite CORBA bato ko ga si go prepisuval resenijeto od nekoja kniga kaj so boite bile zameneti jbg CORBA |
||
|
||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да бе, стварно! Требало 3 бели и 2 црни, а јас 3 црни и 2 бели! Е па добро де! Јас овој „штос“ го знаев со тројца заробеници и по инерција како таков го напишав. Обратив внимание само на терминот затвореници да го заменам со мудреци. Важен е принципот (методот) на решавање (на размислување) на затворениците т.е. мудреците. Ај па ти, шО си запнал за тоа боите? Изменето од Zlatnik - 13.Ноември.2008 во 08:34 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ne resavas nego prepisujes
heheheheheh kje smislam druga razmisli dobro za ova 12 TOPCINJA EDNO E TEZINSKI RAZLICNO NA KANTAR SO TRI MERENJA ODREDI KOE E I KAKVO E (polesno ili potesko?) |
||
|
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ве знаат ли од дома што зборите? Математика уште од 8 наутро??? |
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |