|
Idividi foto(fobija) |
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Автор | ||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sum razmisluval za idenje nadvor, ama ete nekako ne izleze taa rabota, ne bev uporen. Brat mi bese uporen i ete sega ima dve deca vo USA. Inaku da se vratam na temata. FIV vs. Flickr. Toa sto go spomnav Flickr i kakva korist imam jas od toa bese deka jas na Flickr mozam da naucam nesto. Zaednicata e golema i za sekoe prasanje moze da se najde odgovor. Baranjeto klienti e druga rabota, i toa ne zavisi od Flickr ili FIV Inaku za studiranjeto - se zapisav 1992, diplomirav 1996. Odamna si igram so film i video. A, za sorabotka moze i vaka. Ako ti treba animacija, kazi... Kje ja napravime ovde |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Iskreno vi blagodaram na site za vremeto i energijata koi ste gi vlozile na moite fotografii. Posebno na Angel, Mire, Bobi, Zoran, Pece, Skaro, Stole, Janus, Milena i site drugi na koi vo momentov ne mozam da se setam.
B good |
||
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Охоооо!
Господине ЖИТО!
Гледам и моја фотка си ставил во какол. Ти боднала во очи.
Изменето од Александар_А - 06.Ноември.2008 во 17:07 |
||
phoenix
Нов член Регистриран: 17.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
_______________________________________________________ hmmm....se dvoumev dali da ti odgovoram. Aj ke ti postavam prasanje: se navredi ? Voopsto ne tespomnav nitu so ime, nitu so prekar, nitu bev sarkasticen...vidov fotka koja po moe vleguva vo ovaa kategorija, bez da me interesira koj e avtorot. Inace i ja znam cesto da se proseram so losa fotografija, ama ne mi smeta ako dobijam losa ocenka prosledena so korisen komentar,sto znaci i moi fotki vleguvaat vo kategorijata kakol (procitaj gi moite posledni postovi na ovaa tema). Изменето од phoenix - 06.Ноември.2008 во 21:46 |
||
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zatko, Tegla e opasen profesonalec, i, veruvaj mi na zbor, ne mozes da mu go osporis nivoto vo nieden pogled.
Tegla, sporedbata na FIV vs FLICKR e spored mene apsolutno deplasirana. Ima milion foto sajtovi koi opstojuvaat i ke opstojat pokraj flickr, i ne gledam zosto FIV ne bi bil megju niv. Pa nak kraj kraista, kaj se zapoznavme site nie sto sega se raspravame ovde? Ova e samo derivat na FIV, nisto drugo. Za mesanjeto na FIV so patriotizam, kolku i da ti se povrakja od mojata paralela, mislam deka bev jasen. Kolku i da se pravime globalni seljaci, toa e mesto kaj sto se rasaduvaat novite makedonski fotografi, kaj sto lugje se navlekuvaat na fotografija, kaj sto na makedonski dobivaat komentari. Jas tuka pocnav, i toa mi znaci. takov imakt nemav nitu na Photo net, nitu na Photo-forum... Ne mozam da osuduvam nikogo za negovite odluki kaj da objavuva bilo sto. No sepak, kako relativno ekskluziven zbornik na makedonskata fotografija, vo siot svoj (ne)kvalitet, smatam deka e umesno svoite fotografii da gi objavuvate i ovde. Na FIV na vremeto bese dozvoleno da obajvuva koj kolku saka fotki. Insistiravme na 1 dnevno za da se podigne kvalitetot. I, se podigna. Trkata po bodovi isto donese kvalitet. Iako redovno ima net-gnomovi koi kenjaat 100 na saat, i redovni padovi vo kvalitetot, FIV si ja vrsi ulogata na edukator na makedonskata foto-scena. Pogledni samo kolku fotografi porasnaa od tuka. Imame li drug takov primer? |
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So se ce se slozam, osven so edukativnata uloga na FIV.
Bi sakal malku da bide poprecizno kazano, FIV ni go dava prostorot, a edukacijata e interakcijata pomedju clenovite. Nema FIV golema zasluga po toa prasanje. Ulogata na podignuvanje na fotografskata svest ja nosime nie (site), a ne FIV. Ako ne zapnevme kako stoka da gi iskoristime site mozni potencijali na FIV vo toj pravec, nemase nisto od toa da bide! Patem, bi te potsetil. Vo 2005ta FIV kvalitetot na fotografiite bese mnogu ponizok i raspravii i vredjanja imase isto kolku i sega, ako ne i povece (a na mnogu pomal broj clenovi). FIV e na autopilot od ovaa, ili onaa pricina, no komunata ja pravime nie, a ne FIV. Izgubivme nervi i pocnavme so medjusebni raspravii, isfrustrirani od nemocta da ja kontrolirame situacijata. A za krivi, krivi sme barem kolku FIV! Dozvolivme prosekot na vistinski vljubenici vo fotografijata, nasprotiv onie koi FIV go tretiraat kako HI5 druzenje da otide bestraga. Ne e isto 15-20 ludje da vlevaat duh i volja za napredok na 300-400 fotografi i na 10000 (lupam na pamet). FIV trebase da ni obezbedi potpora vo toa? Ce vidis iole pristojna fotografija od nekoj koj ima 15tina fotografii. Ocigledno nov. Greski ima 5-6 ili 10, ne e bitno. Obidi se da dades komentar bez da go navredis, ukazi mu na 2-3. Nesto elementarno. Ako imas pozitiven feed-back ete ti eden koj sto posle godina dena mozebi nema da ima ne znam kakvi umetnicki kreacii, no ce ima fotografii koi mozes da gi fatis barem za glava, ili opas i najvazno od se, nekoj koj iskreno ce najde ljubov kon fotografijata i ce saka da tvori. Nemozam da se navredam od reakcijata na Goko! Prokomentirav, dobiv negativen feed-back. Se obidov moite pobudi da gi objasnam, vidov deka ne biva i prodolzuvam ponatamu. Sto sakate, da go preobratite? Bitno e sekoj den, barem sekoja nedela ponekoj nov da vovedete vo ubavinite na fotografija. Da mu dadete realna poddrska ... so dusa da ceka vas komentar na slednata fotografija. Aj pocnav da zabeguvam ... jasno vi e |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jasno ni e.
Pod edukativnata uloga na FIV, go mislev bas toa. Pa nie sme FIV, ne enginot pozadi sajtot... |
||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас се мислев дали да одговорам, и пред тоа и сега.
Да се навредив затоа што мислам дека е навредливо.
Точно дека не спопна ниту име ниту прекар но индиректно е спомнато.
Еве да земам во обзир дека сум се просрал со фотографијава, мада лично воопшто несакам да употребам таков израз, а уште помалку јавно, јас не добив лоша оцена, критика, коментар... барем сеуште не гледам во коментарите на фотографијата.
О.К. лоша е, да го прифатам тоа како такво, но мене ме интересира што е тоа што е лошо, нели?
Оваа фотографија на некој начин беше одговор на коментарот од Затко на претходната фотографија. Но не е битно да не тупам.
Инаку ако има уште од каколот кажи, да си го исчистам, т.е. да ги избришам, да не фаќаат место на сајтов. Изменето од Александар_А - 07.Ноември.2008 во 10:20 |
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=53808
ja nema veke fotkata? a bas bev zaintrigiran... :( |
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа КАКОЛ беше, и викам ај да то изплевам. |
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бидејќи те интересираше. За ова стануваше збор.
Само и од овде ќе ја избришам бидејќи каколот е какол во секоја нива. Изменето од Александар_А - 07.Ноември.2008 во 12:12 |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ace ostavi ja neka si stoi izborot na g-n Zito. Jas ne ni vidov koi fotografii bile. Me mrzese da pravam copy paste na linkovite, pa ja vidov samo prvata. Изменето од Tegla - 07.Ноември.2008 во 11:02 |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nema Air od sevo ova....
|
||
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За оние кои не им се прави copy/paste.
Изменето од Александар_А - 07.Ноември.2008 во 11:55 |
||
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |