IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Idividi foto(fobija)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Idividi foto(fobija)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
Автор
Порака
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 10:24
Originally posted by zatko zatko напиша:

prvo sto rabotis,(mislam sto ti e specialnost) a za toa dali si dobar ili los drugi ke kazat,vtoro najmalku sakam karanje narocito so svoi luge makedonci,ako nesto sum rekol a da ne ti se bendisalo slobodno kazi
I stvarno ako si tolku dobar kako sto tvrdis zosto ne prosetas malku do Avstralija pa moze i zaedno da izrabotime nesto

No hard feelings

Sum razmisluval za idenje nadvor, ama ete nekako ne izleze taa rabota, ne bev uporen. Brat mi bese uporen i ete sega ima dve deca vo USA.

Inaku da se vratam na temata. FIV vs. Flickr. Toa sto go spomnav Flickr i kakva korist imam jas od toa bese deka jas na Flickr mozam da naucam nesto. Zaednicata e golema i za sekoe prasanje moze da se najde odgovor.
Baranjeto klienti e druga rabota, i toa ne zavisi od Flickr ili FIV

Inaku za studiranjeto - se zapisav 1992, diplomirav 1996. Odamna si igram so film i video.

A, za sorabotka moze i vaka. Ako ti treba animacija, kazi... Kje ja napravime ovde намигнување
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 16:02
Iskreno vi blagodaram na site za vremeto i energijata koi ste gi vlozile na moite fotografii. Posebno na Angel, Mire, Bobi, Zoran, Pece, Skaro, Stole, Janus, Milena i site drugi na koi vo momentov ne mozam da se setam.
B good
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 16:51
Originally posted by phoenix phoenix напиша:

Originally posted by сашо сашо напиша:

ok, gi slushnavme lugeto koi nemaat optimistiski predviduvanja za
idninata na komunava, ima li takvi koi mislat deka moze nesto da se
napravi ?

moze ...samo treba da se izdvoi kakolot:

http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=53849
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=53848
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=53817
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=53809
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=53808
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=53779

i t.n.....

Охоооо!
Господине ЖИТО!
Гледам и моја фотка си ставил во какол. Ти боднала во очи.

Изменето од Александар_А - 06.Ноември.2008 во 17:07
Кон врв
phoenix Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2008
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај phoenix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 21:26

Господине ЖИТО!

Гледам и моја фотка си ставил во какол. Ти боднала во очи.

[/QUOTE]

hmmm....se dvoumev dali da ti odgovoram. Aj ke ti postavam prasanje:

se navredi ?

Voopsto ne tespomnav nitu so ime, nitu so prekar, nitu bev sarkasticen...vidov fotka koja po moe vleguva vo ovaa kategorija, bez da me interesira koj e avtorot.

Inace i ja znam cesto da se proseram so losa fotografija, ama ne mi smeta ako dobijam losa ocenka prosledena so korisen komentar,sto znaci i moi fotki vleguvaat vo kategorijata kakol (procitaj gi moite posledni postovi na ovaa tema).

Изменето од phoenix - 06.Ноември.2008 во 21:46
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 21:26
Zatko, Tegla e opasen profesonalec, i, veruvaj mi na zbor, ne mozes da mu go osporis nivoto vo nieden pogled.

Tegla, sporedbata na FIV vs FLICKR e spored mene apsolutno deplasirana. Ima milion foto sajtovi koi opstojuvaat i ke opstojat pokraj flickr, i ne gledam zosto FIV ne bi bil megju niv. Pa nak kraj kraista, kaj se zapoznavme site nie sto sega se raspravame ovde? Ova e samo derivat na FIV, nisto drugo. Za mesanjeto na FIV so patriotizam, kolku i da ti se povrakja od mojata paralela, mislam deka bev jasen. Kolku i da se pravime globalni seljaci, toa e mesto kaj sto se rasaduvaat novite makedonski fotografi, kaj sto lugje se navlekuvaat na fotografija, kaj sto na makedonski dobivaat komentari. Jas tuka pocnav, i toa mi znaci. takov imakt nemav nitu na Photo net, nitu na Photo-forum...
Ne mozam da osuduvam nikogo za negovite odluki kaj da objavuva bilo sto. No sepak, kako relativno ekskluziven zbornik na makedonskata fotografija, vo siot svoj (ne)kvalitet, smatam deka e umesno svoite fotografii da gi objavuvate i ovde.
Na FIV na vremeto bese dozvoleno da obajvuva koj kolku saka fotki. Insistiravme na 1 dnevno za da se podigne kvalitetot. I, se podigna. Trkata po bodovi isto donese kvalitet. Iako redovno ima net-gnomovi koi kenjaat 100 na saat, i redovni padovi vo kvalitetot, FIV si ja vrsi ulogata na edukator na makedonskata foto-scena. Pogledni samo kolku fotografi porasnaa od tuka. Imame li drug takov primer?
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 22:10
So se ce se slozam, osven so edukativnata uloga na FIV.
Bi sakal malku da bide poprecizno kazano, FIV ni go dava prostorot, a edukacijata e interakcijata pomedju clenovite.
Nema FIV golema zasluga po toa prasanje.

Ulogata na podignuvanje na fotografskata svest ja nosime nie (site), a ne FIV. Ako ne zapnevme kako stoka da gi iskoristime site mozni potencijali na FIV vo toj pravec, nemase nisto od toa da bide!

Patem, bi te potsetil. Vo 2005ta FIV kvalitetot na fotografiite bese mnogu ponizok i raspravii i vredjanja imase isto kolku i sega, ako ne i povece (a na mnogu pomal broj clenovi).

FIV e na autopilot od ovaa, ili onaa pricina, no komunata ja pravime nie, a ne FIV.

Izgubivme nervi i pocnavme so medjusebni raspravii, isfrustrirani od nemocta da ja kontrolirame situacijata.

A za krivi, krivi sme barem kolku FIV!

Dozvolivme prosekot na vistinski vljubenici vo fotografijata, nasprotiv onie koi FIV go tretiraat kako HI5 druzenje da otide bestraga.

Ne e isto 15-20 ludje da vlevaat duh i volja za napredok na 300-400 fotografi i na 10000 (lupam na pamet).

FIV trebase da ni obezbedi potpora vo toa?

Ce vidis iole pristojna fotografija od nekoj koj ima 15tina fotografii. Ocigledno nov.
Greski ima 5-6 ili 10, ne e bitno. Obidi se da dades komentar bez da go navredis, ukazi mu na 2-3. Nesto elementarno.
Ako imas pozitiven feed-back ete ti eden koj sto posle godina dena mozebi nema da ima ne znam kakvi umetnicki kreacii, no ce ima fotografii koi mozes da gi fatis barem za glava, ili opas i najvazno od se, nekoj koj iskreno ce najde ljubov kon fotografijata i ce saka da tvori.

Nemozam da se navredam od reakcijata na Goko!
Prokomentirav, dobiv negativen feed-back. Se obidov moite pobudi da gi objasnam, vidov deka ne biva i prodolzuvam ponatamu.

Sto sakate, da go preobratite?
Bitno e sekoj den, barem sekoja nedela ponekoj nov da vovedete vo ubavinite na fotografija. Da mu dadete realna poddrska ... so dusa da ceka vas komentar na slednata fotografija.

Aj pocnav da zabeguvam глупчо... jasno vi e плазење

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 06:53
Jasno ni e.
Pod edukativnata uloga na FIV, go mislev bas toa. Pa nie sme FIV, ne enginot pozadi sajtot...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 09:26
Originally posted by phoenix phoenix напиша:

hmmm....se dvoumev dali da ti odgovoram. Aj ke ti postavam prasanje:

se navredi ?

Voopsto ne tespomnav nitu so ime, nitu so prekar, nitu bev sarkasticen...vidov fotka koja po moe vleguva vo ovaa kategorija, bez da me interesira koj e avtorot.

Inace i ja znam cesto da se proseram so losa fotografija, ama ne mi smeta ako dobijam losa ocenka prosledena so korisen komentar,sto znaci i moi fotki vleguvaat vo kategorijata kakol (procitaj gi moite posledni postovi na ovaa tema).

И јас се мислев дали да одговорам, и пред тоа и сега.

Да се навредив затоа што мислам дека е навредливо.

Точно дека не спопна ниту име ниту прекар но индиректно е спомнато.

Еве да земам во обзир дека сум се просрал со фотографијава, мада лично воопшто несакам да употребам таков израз, а уште помалку јавно, јас не добив лоша оцена, критика, коментар... барем сеуште не гледам во коментарите на фотографијата.

О.К. лоша е, да го прифатам тоа како такво, но мене ме интересира што е тоа што е лошо, нели?
Оваа фотографија на некој начин беше одговор на коментарот од Затко на претходната фотографија. Но не е битно да не тупам.

Инаку ако има уште од каколот кажи, да си го исчистам, т.е. да ги избришам, да не фаќаат место на сајтов. намигнување

Изменето од Александар_А - 07.Ноември.2008 во 10:20
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 10:00
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=53808

ja nema veke fotkata? a bas bev zaintrigiran... :(
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 10:20

Епа КАКОЛ беше, и викам ај да то изплевам. голема%20насмевка

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 10:28

Бидејќи те интересираше. За ова стануваше збор.
Само и од овде ќе ја избришам бидејќи каколот е какол во секоја нива.

Изменето од Александар_А - 07.Ноември.2008 во 12:12
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 11:01
Originally posted by Александар_А Александар_А напиша:

Бидејќи те интересираше. За ова стануваше збор.
Само и од овде ќе ја избришам бидејќи каколот е какло во секоја нива.

Ace ostavi ja neka si stoi izborot na g-n Zito. Jas ne ni vidov koi fotografii bile. Me mrzese da pravam copy paste na linkovite, pa ja vidov samo prvata.

Изменето од Tegla - 07.Ноември.2008 во 11:02
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 11:33
nema Air od sevo ova.... тага
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 11:50

За оние кои не им се прави copy/paste. намигнувањеголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Изменето од Александар_А - 07.Ноември.2008 во 11:55
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.