IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 173174175176177 824>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 19:35
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Затоа јас викам не се знае во таа Бугарија кој чив е - тоа е останато од комунизмот - сите се браќа,другари а жените ги делеа бидејки после 10 кога е мрачно веке немаше ТВ програма па мораше нешто у темно да се работисмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеење

види мајката е ова не си го знаел
а кај нас во почетокот на деведесетите бараа по две три червени
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 21:40
Originally posted by fiks fiks напиша:

Затоа јас викам не се знае во таа Бугарија кој чив е - тоа е останато од комунизмот - сите се браќа,другари а жените ги делеа бидејки после 10 кога е мрачно веке немаше ТВ програма па мораше нешто у темно да се работисмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеење

види мајката е ова не си го знаел
а кај нас во почетокот на деведесетите бараа по две три червени

Да не ти кажувам што се можеше во комунистичка Бугарија - моја омилена земја - тоа беше единствена земја каде што можеше да се ебе на бонче - какви пари какви бакрачи - ако имаш бон за гориво или ако имаш резервен пар чорапогашти па уште и со ликра абе цар со по црноморското крајбрежје - секоја бугарка ке сака да ги носи чорапогаштите барем по еднаш(зависи како се покаже)смеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеењесмеење
Кон врв
lav4eto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 1540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lav4eto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 22:56
Абе Буги, па ти на колко години беше тогава бе, по времето на комунистичка Бугариjа, та и памтиш што беше?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 00:54
Еееееееееее не кажувамголема%20насмевка
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 01:18
не се смей бе - са те ставили во "Бисери на форумджиите"
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 02:03
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Sakas da primis, ama nesakas da dades. Kazi prvo od kade si i od kade se baba i dedo, pa ke ti objasnam kade se naogjam.

Pogresno mislis. Ne se bavam so propagandi, ama ti definitvno ja proteziras Bugarskata propaganda.

Kako i obicno logikata tie pogresna ili pak ti nedostasuva.

Како не се бавиш со пропаганда кога се исто повтараш?
Јас можам да кажам дека не се бавам со пропаганда туку сакам да се знае вистината.
За баба и дедо Бугито ќе извести кога ќе ти кажам. Верувам ќе те интересира повеќе прабаба и прадедо од каде се.
Ако навистина не знаеш како да ја инсталираш кирилицата и сакаш да ја користиш побарај помош.
И за преродбениците ништо пак не кажа.

Повторувам за да може да ти влезе во глава. Да разбереш, да почнеш да размисливаш со сопствена глава и да не подпаѓаш под влијание на живковистите од типот на Божидар Димитров, Каракачанов и полуписмената медиска ѕвезда Слави.

Што има Буги со твоите баби и дедовци?! Сакаш да кажеш или не, тоа е твое, а не на Буги.

Неантички, ти толку многу не кажуваш што и самиот не си свесен. Јас те прашав да ми дадеш листа од 10 преродбеници кои немаат ништо со Македонија па не даде. Занчи ти е тешко да ја составиш таа листа од едноставна причина што такви не постојат или се многу малку.

Со исклчок на Љубен Каравелов (а и тој кој знае што е) во одреден временски период пишувал на српски.

Сите останати кои ги споменуваш се Македонци по род.

Немој да се срамиш да кажеш дека потеклото ти е Македонско, полесно ќе ти биде.

Немој да заборавиш дека основното прашање е дали Бугарите се словени, а ако се, кога се словенизирале и како тие словени политички се бугаризирале.

Во случај да не сте словени тогаш што се?

Кој е вашиот став? Бугаризирани словени или словенизирани Бугари. Конфузни сте, се буните пред се самите себе, потоа и другите, вклучувајки не и нас.

Дали сега подобро ме разбираш, мислам вака со кирилско писмо? Сепак мислам дека не во писмото проблемот!

Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 07:30

Неантички, ти толку многу не кажуваш што и самиот не си свесен. Јас те прашав да ми дадеш листа од 10 преродбеници кои немаат ништо со Македонија па не даде. Занчи ти е тешко да ја составиш таа листа од едноставна причина што такви не постојат или се многу малку.

Ай ти дай список со 10 македонски преродбеници, войводи, комити кои немат ништо ама ништи заедничо со Бугария

ОК 10 са ти многу - един дай

дай до тука, тури го да му прегледаме биографиата

1 - тука - ама ништо обшо со Бугария да нема и никогаш през живота си да не се е декларирал како бугарин
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 07:43
Platenik, имам уште еден придонес кон македонизмот. Успеав еден латинизиран Македонец да го кирилизирам, аааа двајца се зошто и Зората беше започнал ама сега нешто не се јавува овде. Напрај не ЛОМ па исчезна.

Повторувам за да може да ти влезе во глава. Да разбереш, да почнеш да размисливаш со сопствена глава и да не подпаѓаш под влијание на живковистите од типот на Божидар Димитров, Каракачанов и полуписмената медиска ѕвезда Слави.“ - јас размислувам а мојот став кон тие е јасно дефиниран уште пред да се јавиш на форумов

„Што има Буги со твоите баби и дедовци?! Сакаш да кажеш или не, тоа е твое, а не на Буги.“ - реков ти дека ќе кажам кога заврши гласањето, а кога ќе биде тоа може само Буги да каже. Тоа има Буги со моите баби и дедовци.

„Јас те прашав да ми дадеш листа од 10 преродбеници кои немаат ништо со Македонија па не даде. Занчи ти е тешко да ја составиш таа листа од едноставна причина што такви не постојат или се многу малку.“ - ќе ти дадам листа не на 10 туку на 100 и повеке кога видам дека разговараш со мене добронамерено. Составена ми е листата и е во компјутер само чекам моментот да настапи.

„Сите останати кои ги споменуваш се Македонци по род.“ - споменувам ги зошто сакам да кажеш дали тие се туркомонголи и татари кога сами себеси определуваат како Бугари. А и за Мисирков? Имаш читано „За Македонцките работи“? 100% НЕ!

„Немој да се срамиш да кажеш дека потеклото ти е Македонско, полесно ќе ти биде.“ во нашава земја да се биде Македонец е најголема чест. Зошто да се срамам, тоа е гордост.

„Немој да заборавиш дека основното прашање е дали Бугарите се словени, а ако се, кога се словенизирале и како тие словени политички се бугаризирале.“ - јазикот ни е словенски, но етногенезата е друго нешто. Види ми го потписот. Траки, Македонци и др Балканци живејале на овие простори, доаѓат словените, по тоа и ПРАбугарите. Бугарите создаваат држава, словенскиот јазик благодарение на Македонските браќа просветители и нивните ученици станува државен јазик. Сите поданици го прифаќат името Бугари и словенскиот јазик. Постепено тој јазик започнува да се вика бугарски и народот Бугари.
Така до 20 век, кга еден дел од тој народ создаде посебна нација и сега се вика Македонски народ.

„Дали сега подобро ме разбираш, мислам вака со кирилско писмо? Сепак мислам дека не во писмото проблемот! “

ЗА ПИСМОТО ЌЕ ТИ КАЖАМ БРАВО, УСПЕА. НЕМА ШТО ДА СЕ СРАМИШ. ТОА ПИСМО ПОТЕКНУВА ОД МАКЕДОНИЈА И СЕКОЈ МАКЕДОНЕЦ БИ ТРЕБАЛО ДА ГО КОРИСТИ. И со странските букви се разбира, но повеќе одговара на патриотите да пишуваат на сопственото писмо.

Изменето од Neanticki - 07.Ноември.2008 во 07:48
Кон врв
Han Solo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Ноември.2008
Поени: 109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Han Solo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 07:47
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Platenik, имам уште еден придонес кон македонизмот. Успеав еден латинизиран Македонец да го кирилизирам, аааа двајца се зошто и Зората беше започнал ама сега нешто не се јавува овде. Напрај не ЛОМ па исчезна.

Повторувам за да може да ти влезе во глава. Да разбереш, да почнеш да размисливаш со сопствена глава и да не подпаѓаш под влијание на живковистите од типот на Божидар Димитров, Каракачанов и полуписмената медиска ѕвезда Слави.“ - јас размислувам а мојот став кон тие е јасно дефиниран уште пред да се јавиш на форумов

„Што има Буги со твоите баби и дедовци?! Сакаш да кажеш или не, тоа е твое, а не на Буги.“ - реков ти дека ќе кажам кога заврши гласањето, а кога ќе биде тоа може само Буги да каже. Тоа има Буги со моите баби и дедовци.

„Јас те прашав да ми дадеш листа од 10 преродбеници кои немаат ништо со Македонија па не даде. Занчи ти е тешко да ја составиш таа листа од едноставна причина што такви не постојат или се многу малку.“ - ќе ти дадам листа не на 10 туку на 100 и повеке кога видам дека разговараш со мене добронамерено. Составена ми е листата и е во компјутер само чекам моментот да настапи.

„Сите останати кои ги споменуваш се Македонци по род.“ - споменувам ги зошто сакам да кажеш дали тие се туркомонголи и татари кога сами себеси определуваат како Бугари. А и за Мисирков? Имаш читано „За Македонцките работи“? 100% НЕ!

„Немој да се срамиш да кажеш дека потеклото ти е Македонско, полесно ќе ти биде.“ во нашава земја да се биде Македонец е најголема чест. Зошто да се срамам, тоа е гордост.

„Немој да заборавиш дека основното прашање е дали Бугарите се словени, а ако се, кога се словенизирале и како тие словени политички се бугаризирале.“ - јазикот ни е словенски, но етногенезата е друго нешто. Види ми го потписот. Траки, Македонци и др Балканци живејале на овие простори, доаѓат словените, по тоа и ПРАбугарите. Бугарите создаваат држава, словенскиот јазик благодарение на Македонските браќа просветители и нивните ученици станува државен јазик. Сите поданици го прифаќат името Бугари и словенскиот јазик. Постепено тој јазик започнува да се вика бугарски и народот Бугари.
Така до 20 век, кга еден дел од тој народ создаде посебна нација и сега се вика Македонски народ.

„Дали сега подобро ме разбираш, мислам вака со кирилско писмо? Сепак мислам дека не во писмото проблемот! “

ЗА ПИСМОТО ЌЕ ТИ КАЖАМ БРАВО, УСПЕА. НЕМА ШТО ДА СЕ СРАМИШ. ТОА ПИСМО ПТЕКНУВА ОД МАКЕДОНИЈА И СЕКОЈ МАКЕДОНЕЦ БИ ТРЕБАЛО ДА ГО КОРИСТИ. И со странските букви се разбира, но повеќе одговара на патриотите да пишуваат на сопственото писмо.

Добра поанта. 100% съм съгласен.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 08:30
EEEEEEEE нормално дека ке се согласиш - нема да си признаеш дека си 100% туркомонголин инаку друго се што нема врска со тебе се согласуваш тоа е такаголема%20насмевка
Сега да баталам тоа туркомонголското едно школо морам да ви дадам бидејки сте учеле кирилица ама тие Македонците што ве учеле изгледа не убаво ве научиле - проста туркомонголска масо алооооооо - гледате ли горе име на тема,знаете ли малку за ред,немојте да спамирате ви дадовме кирилица,ви дадовме вера па бре нека ве воспитаат мајките и татковците,ние и тоа ли да го работиме - масо проста туркомонголскалутина
Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 08:43
Испратена: 04.Ноември.2008 во 21:15

ZoraNaSlobodata

...suspensiran na 10 dena poradi drsko odnesuvanje i navredi...
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira

Да се извинам на Зората. Не знаев дека е таква работата.
Кон врв
дулето Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Ноември.2008
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дулето Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 08:54

Со исклчок на Љубен Каравелов (а и тој кој знае што е) во одреден временски период пишувал на српски.

Аааа, не... и Каравеловият род не прави изклучение:

Една часть отъ населението на Брацигово се състои отъ стари български изселенци изъ Костурскитѣ села, а друга часть отъ Пиринскитѣ мърваци. [4] И въ Пещера има прѣселенци изъ ония мѣста, независимо oтъ власитѣ. Cѫщо тъй по предание първоначалнитѣ жители на пъргавитѣ Коприщени били македонци отъ Малешево. [5] Въ Копривщица има „арнаутска” махала, отъ която произхожда родътъ на КаравеловиНаселението на тая махала е вѣроятно отъ македонско потекло. Сѫщо по предание жителитѣ отъ Жеравна, Градецъ [1] и Върбица, сѫ нѣкогашни прѣселенци изъ Македония. Видинското Ново Село било населено отъ прѣселенци изъ Тетовско и Кочариново. [2] Въ България се срѣщатъ често и отдѣлни родове отъ македонски произходъ, какъвто е напр. родътъ на Славейкови, който произхожда отъ Разлогъ...Македония. Етнография и Статистика; В. Кѫнчовъ
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 12:32
 Е еее топрва ке откривате колку ТуркоМонголизирани(Бугаризирани) Македонци има во Бугарија - абе предавници секогаш ке постојат нелиголема%20насмевканамигнување
Кон врв
дулето Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Ноември.2008
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дулето Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 13:24

Е еее топрва ке откривате колку ТуркоМонголизирани(Бугаризирани) Македонци има во Бугарија - абе предавници секогаш ке постојат нелиголема%20насмевканамигнување

Па ни си го знаем: крипто-Македонците одамна са превзели Бугариjа и ништо не остаа на нас - кутрите Бугари - оригинални Туркомонголи да се врнем кон матицата-Родина -Киевска Бугариjа

Изменето од Boogie - 07.Ноември.2008 во 14:42
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 173174175176177 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.