|
Математика |
Внеси реплика | страница <1 910111213 23> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
x - Број на луѓе во првиот случај.
V - Волуменот на резервоарот.
Од условите на задачата ги имаме следниве равенки:
x*20 = V
(x-12)*25 = V
=> x*20 = (x-12)*25
20x = 25x - 300
5x = 300
x=60
V=20*60 = 1200. Значи резервоарот е 1200 литри.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е Евангелосе. ОвОа како да си ми препишувал од тетраткава
Ај сега ова! 9 разгледници чинат 11 денари и нешто дени. 13 исти такви разгледници чинат 15 денари и нешто дени, (но не исто како во првиот случај). Колку точно чини секоја разгледница? Р.Ѕ. Добро луѓе, има ли некој друг тука да решава и да поставува задачи? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што е бре со бебешкиве задачи?
Ај ова (корен од 2)- 1 [-----------------] целово ова на -2 степен (корен од 2)-1 корен од 3 минус корен од 2 Плус [-----------------------------] целото на квадрат Корен од 3 плус корен од 2 Ај сеа да ве видам |
||
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto treba da e fintata so ova?
Prviot del edinica, za vtoriot digitron u raka i gotovo. |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Царевиќ, целта на ова не е да се докажуваме кој е експерт по математика, туку едноставно го сваќам(е) како место за забава, со мало напрегање на вијугите.
Затоа не сакам да поставувам некои интеграли или што ти ја знам друго. Еве една донекаде лесна задача. А доколку мислиш дека си навистина „силен“ дај одговор (решение) на првото и последното: Помеѓу броевите можат да се стават знаци на сите математички операции (буквално сите) за да биде точен резултатот 1 1 1=6 2 2 2=6 3 3 3=6 4 4 4=6 5 5 5=6 6 6 6=6 7 7 7=6 8 8 8=6 9 9 9=6 10 10 10=6 |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moze prvoto da e:
1 + integral(od 0 do 4) 1*dx + 1 = 6 ??? |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Разгледницата чини 1 денар и 23 дени. А постапката како се одредува тоа ќе му ја оставам на Царевич
(1+1+1)! = 6
2+2+2 = 6
3*3-3 = 6
корен(4) + корен(4) + корен(4) = 6
5 + 5/5 = 6
6+6-6 = 6
7 - 7/7 = 6
8 - корен( корен(8+8) ) = 6
корен(9) * корен(9) - корен(9) = 6
( lg(10) + lg(10) + lg(10) )! = 6
п.с. Оваа ти беше добра Zlatnik али јас сум уште подобар од неа хаха Изменето од EvAngelos - 05.Ноември.2008 во 21:02 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve edna ne mnogu teska ama ke ja pisam zasto mi se svidja.
Covek stoi na karpa i pusta kamen dole vo moreto. Posle 3,4 sekundi toj slusnuva kako kamenot ke udira. Ako zememe brzinata a zvukot da e 340 m/s, kolku e visoka karpata? |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas dupam?????? jas??? a kaj si videl ti vo makedonija dva voza odaleceni 350km eden od drug Изменето од anakin - 06.Ноември.2008 во 20:08 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EDEN COVEK IMA VLAKNO NA GLAVATA DOLGO 5 cm
POCNUVA DA SE KAZUVA VOShKA PO NEGO SO BRZINA 1 cm/h VLAKNOTO RASTE 0.1 cm/h ZA KOLKU VREME VOSKATA KJE SE KACI GORE???? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
5.5h
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne be bato ti licam na covek koj dava zadaci za petoodelenci |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
AGAIN
EDEN COVEK IMA VLAKNO NA GLAVATA DOLGO 5 cm POCNUVA DA SE KAZUVA VOShKA PO NEGO SO BRZINA 1 cm/h VLAKNOTO RASTE 0.1 cm/h ZA KOLKU VREME VOSKATA KJE SE KACI GORE???? |
||
|
||
Petkovsky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne sum te videl pa da odlucam na sto mi licis |
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |